טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)
-
אל תחשוב שאתה יכול להסיט את הדיון תוך שימוש במילים יפות ולא רלוונטיות.
הבעיה שלי איתך, שוב, היא לא היידע שלך או הרצון לחלוק אותו.
היא גם לא שיטת הטיולים שלך.
היא רק הרצון שלך להראות לכולם שאתה טוב יותר. אתה לא טוב יותר מאף אחד.
יתרה מכך – אתה אדם ברמת מוסרית נמוכה.
וגם אם הנחתי הנחה שגויה, גם אם כתבתי את זה איפה שלא צריך, גם אם אני רגשני – כל זה לא ישנה את העובדה הזאת.
-
משה
תבין דרך הכתיבה וההתבטאות שלך מעוררת אנטגוניזם ואי נעימות אצל חלק משמעותי מהקוראים וכתוצאה מכך הדיון נגרר לדיונים לא ענייניים ואישיים וזה חבל.
אף אחד לא אנטי כנגדך אישית.
אגב אין פה גם שום דבר אישי ובוודאי לא לשון הרע הרי לאף אחד כאן אין מושג מה שימך האמיתי ואם מה שאתה כותב הם דברי אמת או הבל.
בכל מקרה אנשים רבים נרתעים משחצנים, רברבנים, מניפולטיבים, מנקרי עיניים, וחסרי רגישות.
אני לא אומר בהכרח שזה מה שאתה אבל מה לעשות שיש כאלה שמפרשים כך את כתיבתך.
אגב אנשים שיכולים להרשות לעצמם טיולי יוקרה לא באמת צריכים את הייעוץ שלך. הם יכולים לרכוש בכסף ייעוץ מקצועי אמיתי.
זה פורום של אנשים רגילים שרובם הגדול לא יכול להרשות לעצמו מלון ב 500 יורו או מכונית יוקרתית.
למה קשה לך להבין שזה מפריע להם שאתה שוב ושוב מתרברב בכך?
זה לא טבעי בעיניך?
בנוסף למה אתה מתעקש תמיד להיות בעל המילה האחרונה ולהגיב אחרון עד אין סוף?
מה את מנסה להשיג?. למה לא להפנים להבין ולעבור הלאה?
-
אני פונה לאנשים שכן יכולים להרשות לעצמם וגם לאלו שאולי רוצים אבל צריכים תוכנית לשם השגת המטרה.
יכולת איפוק הוא היתרון הגדול וכל אחד יכתוב בסגנון האהוב שלו .
מי שלא רוצה לא חייב להגיב או להשתתף .
יש עוד שרשורים מעניינים לא פחות ממני .
אני לא מרכז הפורום . מקווה לפחות .
לאורך כל השרשור הזה יש אנשים שמנבלים פה ומשתמשים בשפה לא ראויה ומכוונת אישית.
לי אין בעיה אם זה חושלתי בחיי מספיק זה בטח לא מעסיק אותי היו לי מקרים הרבה יותר מסובכים . אם תבדו את השפה בה אני משתמש לאורך החודשים אחורה אז תגלה להפתעתך שאני מעולם לא קיללתי או ניבלתי פי כלפי אדם במפורש ולא זילזלתי באיש במפורש.
רמזים ? כל אחד יעשה חושבים לעצמו ויחליט בשפטו עצמו האם זה הוא או לא.
אני אדם ציני מטבעי וכך זה היה וכנראה כך יהיה . אגב עמיתי לעבודה דוקא מקבלים זאת כיתרון חיובי בחיים האמיתיים.
-
כמובן שתשובה חד משמעית, אין. בכדי לטייל 'נכון' מבחינתי, צריך להפעיל הרבה את הרגליים. זה 'מתנגש' כמובן בטיול יוקרה שבו מגיעים עם רכב מפואר יש אטרקציות, צועדים רק כמה צעדים, מצלמים, חוזרים לרכב ויאללה לאתר הבא. ארוחות, אוכלים במלונות הפאר וכמעט לא משוטטים במקומות האוטנטיים באמת. אז מבחינתינו: טיסות של מעל 4 שעות, במחלקת עסקים. מלונות: העיקר שיהיה נקי! טיולי יום: לא בבית ספרנו !
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@אנשיםטובים אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
נכון, אם יציעו לנו שדרוג חינם מעטים מאיתנו יסרבו, לא חושב שרבים יסרבו בטיסה למחלקת עסקים ממחלקת תיירים לא רבים יסרבו לשדרוג חינמי לחדר טוב יותר במלון, לסוויטה, למלון ברמה יותר טובה מעטים יסרבו בסוכנות השכרת רכב לשדרוג חינמי לרכב טוב יותר אם בחנות יציעו לנו באותו מחיר מחשב יותר טוב מזה שרציתי לרכוש, טלפון סלולרי טוב יותר, לחמניה טובה יותר, נייר טואלט רך יותר – כנראה שכמעט כולנו נסכים. אבל בד”כ לא מציעים לנו את כל הדברים האלו חינם ולכן צריך לתעדף.
בכללי, ברור שאתה צודק, רובנו לא נסרב לשדרוג חינמיבפועל, יש לא מעט מקרים שאנשים מסרבים לשדרוג חינמי
במטוס – אני לא בהכרח רוצה להפרד מהחברים שלי שלא משדרגים אותם. על אחת כמה וכמה אם לא מדובר על קולגה לעבודה אלא משפחה או ילדים.
ברכב – הרכב היוקרתי יותר אולי גדול יותר ולא נוח, אולי היוקרה שלו מפחידה אותנו (מה יקרה אם אשרוט אותו), אולי עם רכב יוקרתי לא אוכל לנסוע לאן שאני רוצה (למשל השכרת רכב בגרמניה ונסיעה לצ’כיה מתוך משהו שבדקתי). שלא לדבר על צריכת דלק, עלויות של השתתפות עצמית וכדומה. אולי הרכב היוקרתי אוטומטי אבל אני מכור ורגיל לגיר רגיל.
במלון – הסוויטה אולי יוקרתית ועם גישה לטרקלין, אבל לא בהכרח מתאימה למשפחה (כי אין שם ספה נפתחת), בטרקלין אין אוכל כשר/ טבעוני/נטול אלרגנים שאולי מעניין אותי, ואולי אני אלכוהוליסט מגמילה ומעדיף להתרחק מהפיתויים של המשקאות בטרקלין. אולי גם סתם המרחב הגדול לא נעים לי ואני מרגיש אבוד, או שמיטת הקינג הגדולה רק תדגיש לי שאני לבד במיטה בלי בן/בת הזוג.
שירות חניה (valet parking) מרתיע אותי כי אני לא רוצה שמישהו זר ינהג ברכב שלי, ואולי גם אסור לי על פי תנאי ההשכרה/ביטוח.לא כולנו רוצים שהחדרנית תכנס לסדר את החדר שלנו כשאנחנו לא שם כי אנחנו לא אוהבים שמחטטים לנו בדברים, ולא כולנו רוצים שהשוער יסחוב לנו את המזוודות כי יש שם פריטים קרי ערך / עדינים / פרטיים שאנחנו לא רוצים שידיים זרות יתקרבו אליהם
לא כולנו רוצים למסור את הכביסה שלנו לשירות מלא במלון כי אנחנו לא רוצים שמישהו זר יגע לנו בלבנים. נעדיף לכבס לבד.
אולי גם השירות האיכותי והאישי דורש מאיתנו מאמץ בשפה זרה שאלנו מעדיפים להמנע ממנו, וקל לנו יותר עם שירות עצמי
במסעדה היקרתית לא ברור לנו בדיוק מה באמת כוללת המנה, ואולי אנחנו פוחדים שלא תהיה טעימה לנו. דווקא בבופה הפשוט קל לנו גם לראות (ואולי גם לטעום), ובמקדונלדס ודומיו אנחנו יודעים בדיוק מה נקבל בלי להתלבט.
אולי גם לא נעים לנו להכנס למקום יוקרתי, שנרגיש בו לא בנוח עם הג’ינס והטישירט. לא רוצה שרב המלצרים “יציע לי” מקטורן כי הגעתי בלי. לא נעים לי להרגיש עני בקרב העשירים, או לבנטיני בקרב המערביים.
מה שאני מנסה להגיד – המקרים שתארתי פה לא כאלה נדירים כמו שהם נשמעים. אני מניח שכל אחד מאיתנו יכול להתחבר לאחד הסעיפים האלה. כלומר זה לא רק שלא כל אחד מאיתנו מוכן לשלם על היוקרה, אלא שגם לא כל אחד מאיתנו מעוניין ביוקרה
אני מצטט אותך כי התפתח פה תת דיון שכרגע אין לי רצון להצטרף אליו ורוצה להתייחס לתת הדיון הספציפי:אני מסכים איתך שלא תמיד נרצה את השדרוג מטעמים שונים ואין בכך כל פסול,
אני מתייחס למקרה בו אם היו מציעים לנו שדרוג חינמי היינו לוקחים אותו,
מכאן שאנחנו חושבים שיש ערך לשדרוג הזה = עליה ביוקרה.
ואז נשאלת השאלה אם השדרוג איננו בחינם, כמה אנחנו מוכנים לשלם עליו, כמה כסף מבחינתנו שווה השדרוג, וכנראה התשובה היא מה הרכישה האלטרנטיבית שאנחנו יכולים לרכוש עם אותו סכום. האם הרכישה האלטרנטיבית שווה מבחינתנו האישית יותר מהשדרוג הזה או פחות ובהתאם צריך להחליט.
@יונית אמר:
האם יש עוד טיפים רלוונטיים לגבי טיולי יוקרה-?
מסעדות-V
השכרת מכוניות – V
בתי מלון – V
עוד נושאים? רעיונות?
טיסות, שירות מלא לעומת Law cost ואז בתוכם אפשר גם כן לעשות כוונון,למשל שירות מלא בתיירים או עסקים או שעסקים זה לחלשים והמינימום זה מחלקה ראשונה,
כמובן כולל לימוזינה מהבית, מעבר דרך מתחם ה VIP בנתב”ג, וכנ”ל בנמל היעד (וכנ”ל בחזרה). ומ EWR מגיעים למנהטן במסוק, לימוזינה זה לסגפנים.
נסיעות עירוניות, תח”צ או מוניות ומעלה?
מנהלות של אטרקציות, טיול פרטי עם או בלי הדרכה ועם או בלי נהג. מה שמאוד מקובל בתאילנד ואולי פחות באירופה.
האטרקציות עצמן. סיור במסוק? מסוק קבוצתי עם עוד נודניקים שמפריעים בקשר הפנימי או פרטי למשפחה?
חופשה עם הילדים, כשלוקחים את האופר היא מקבלת זמן חופשי בערב ואז צריך מחליפה?
ושכחתי, עוד עניין לטיולי יוקרה, מי מתכנן את הטיול?אולי במקום להוציא שעות על שעות בכל מיני פורומים ואתרי אינטרנט נותנים כמה שקלים למישהו מקצועי באמת שיתפור ליוקרתי טיול תפור למידותיו?
וכנ”ל במקום לגלוש ולחפש כרטיסי טיסה + לינות + השכרת רכב + …. + …..+ לתת למישהו מקצועי באמת (לא פקיד בסוכנות נסיעות) לארגן לך את החבילה הטובה ביותר?
היוקרה לא יכולה להתחיל כבר מהבית?
-
אתה צודק.
יש סוכנים ויועצים מיוחדים לטיולי יקורה.
הם תופרים לאנשים האלה הם הטיולים מא' עד ת'.
האם זה באמת עדיף? לא לכל אחד. אני למשל נהנה מתכנון הטיול עצמו לפעמים לא פחות מהטיול עצמו.
אני נהנה למשל להשיג את המלון הטוב ביותר שאני יכול תחת מגבלות התקציב שלי
אגב לא תמיד המלון היוקרתי ביותר הוא אכן הטוב ביותר וכן פעם קיבלתי שדרוג לסוויטה וסירבתי כי התכנון לא היה לטעמי (חדר שינה קטנטן וסלון גדול שאין צי מה לעשות בו)
ליוקרה גם אין כמעט גבול. אתה יכול יסוע למלדיבים למשל. יעד יוקרתי. יש שם מלונות ב 500 דולר ללילה. שזו ההתחלה. יש ב5000 דולר ללילה ויותר
ייש כאלה שבכלל שטים לשם ביאכטה הפרטית.
ברור שאין יחס ישיר מלא בין היוקרה לבין ההנאה.
יש לי חברים שהטיול הכי יפה שהם זוכרים הוא החושה בסיני על המים.
-
דוקא כאן אין התנגשות .
אני מגיע עם המרצדס לאתר הטבע ומכאן מתחיל טרק רגלי לאורך יום לפיסטינים וקרחונים ואגמים נסתרים שלפעמים אני מוצא עצמי לבד בטבע מול טבע בתולי וקרחונים לבנים.
ובסיום הטרק חוזר חמלון 5 כוכבים מפנק עם ספא ומסעדה יוקרתית לסיום יום מרגש.
אין התנגשות עם יוקרה וחווית הטבע.
-
את מי זה מעניין שאתה מגיע עם המרצדס וחוזר למלון יוקרה?. מה זה נותן לנו?
זה מידע מיותר שאין טעם לכתוב אותו
אני שט להוואי ביאכטה הפרטית שלי ששווה 50 מליון דולר. אז מה?
-
-
לראיה בטיול הקרוב באלפים ביוני מתכנן לכבוש 3 פסגות עם טיפוס וציוד טיפוס כולל טיפוס בקרח ושלג לכאורה זה לא טיול יוקרה ?
אבל משולב בלאקשרי באמצעים ובתוכנית הראשית.
-
למה צריך להתערב לי במה שבא לי לכתוב ?
אני יכתוב שאני רוצה להביא אבנים מהירח ואתה תפרגן או שלא או שת.עלם אושתכתוב דעה עיניינית
-
-
@צחצח-המטייל אמר:
אתה צודק.
יש סוכנים ויועצים מיוחדים לטיולי יקורה.
הם תופרים לאנשים האלה הם הטיולים מא' עד ת'.
האם זה באמת עדיף? לא לכל אחד. אני למשל נהנה מתכנון הטיול עצמו לפעמים לא פחות מהטיול עצמו.
אני נהנה למשל להשיג את המלון הטוב ביותר שאני יכול תחת מגבלות התקציב שלי
אגב לא תמיד המלון היוקרתי ביותר הוא אכן הטוב ביותר וכן פעם קיבלתי שדרוג לסוויטה וסירבתי כי התכנון לא היה לטעמי (חדר שינה קטנטן וסלון גדול שאין צי מה לעשות בו)
ליוקרה גם אין כמעט גבול. אתה יכול יסוע למלדיבים למשל. יעד יוקרתי. יש שם מלונות ב 500 דולר ללילה. שזו ההתחלה. יש ב5000 דולר ללילה ויותר
ייש כאלה שבכלל שטים לשם ביאכטה הפרטית.
ברור שאין יחס ישיר מלא בין היוקרה לבין ההנאה.
יש לי חברים שהטיול הכי יפה שהם זוכרים הוא החושה בסיני על המים.
יוקרה באה לידי ביטוי בתחומים שחשובים לאותו מטייל ספציפי.
למשל מאוד נוח שיש לך סוכן שיכול לסדר לך שולחן במסעדה עם כוכבי מישלין להיום או מחר כשהתור הקרוב כשאתה מנסה לקבוע לבד הוא לעוד חצי שנה. אבל אם מסעדה לא מעניינת אותך – כמובן מיותר
או סוכן שיכול לסדר לך כרטיסים למופע SOLD OUT וכמובן במקום מעולה עם כיבוד וכו’ ומי שחשוב לו גם מפגש עם האומן/אומנים מאחורי הקלעים. ומי שהמופע לא לטעמו – כמובן מיותר.
ואגב אותו סוכן גם ידאג לשלוח לבת הזוג פרחים במועד הנכון (אם אתה נוסע בלעדיה) ואם הילד רוצה שיספרו לו על זהבה ושלושת הדובים – גם זה אפשרי.
ואם נוסעים עם הזוגה והיא רוצה לבקר בחנות מסויימת ודווקא בשעות האלו החנות סגורה – אין בעיה, בשבילה יפתחו.
ואם אתה רוצה חדר מסויים במלון מסויים אפילו אם החדר תפוס – ידאגו שבשבילך יהיה פנוי.
יש סוכנויות כאלה בישראל, למשל למי שיש כרטיס אשראי של אחד מותגים (אני לא רוצה לעשות פרסומת בלי שישלמו לי) הוא יכול ליהנות מכל הטוב הזה. כמובן שהכל עולה, דמי הכרטיס לשנה 2000$ ורוב השירותים שסיפרתי עליהם עולים המון. אבל יש להם יכולות שאין לסוכנים סטנדרטיים ובטח לא לאנשים פרטיים.
ואני? יכול להתחבר לכרטיס לקונצרט רוק של פעם בחיים עם כניסה ללא תור וכו’, אבל לא יכול להתחבר להרבה שירותים אחרים, בגלל החינוך שלי מרגיש לי לא נעים אם בל בוי סוחב לי את המזוודה במלון, אני לא נכה ולא מספיק זקן.
-
בדיוק בשבילך יש לי סיפור קטן – במלונות מסוימים חדרים מסוימים באים עם באטלר אישי. פונקציה טרחנית ביותר.
תמרונות ההתחמקות שבוצעו על מנת לעקוף אותו ולהימנע מאי הנעימות הכרוכה בכך שהוא לוחץ עבורך על כפתור המעלית(!) לא היו מביישים את מטוס החמקן…
אז ככה שליוקרה יש גם צדדים פחות נעימים

-
עוד יותר גרוע שהבאטלר הזה מופיע לך על הבוקר ופותח את הצלונים של החלונות, אם דיברת על השכמה ב 7:30 בבוקר הוא יופיע ב 7:30 וישכים.כשהייתי בכיתה ג’ ככה אמא שלי היתה מעירה אותי, פתיחת חלון פתאומית עם כל אור השמש בבת אחת פנימה, אחרי עשרות שנים מה פתאום מחזירים את בית הספר היסודי?
יש כאלה שנולדו והתחנכו לפינוק והדברים באים להם טבעי, לאחרים כל הכרכורים האלו מסביב למכובד זו סיטואציה מביכה.
וכשאני נבוך ולא נעים לי מבחינתי זו לא יוקרה, כמו שאמרת זהו טורח מעיק.
יש לעיתים תמונת ראי, יוקרה שמוצנעת כדי לא לגרום לרוכש השירות אי נעימות. למשל בסוכנויות השכרת רכבים מסוימות.
יש להם מכוניות מדגמים מאוד משופרים שמבחוץ נראות כמו הדגמים הנחותים יותר. הדגם הנחות הוא גם כן מכונית יקרה אבל הוא מאוד רחוק מהדגם המשופר. הדגם המשופר מוזמן מראש ללא סמלי הסטטוס מבחוץ. השוכר נהנה מרכב טוב ומכך שהוא מושך תשומת לב פחותה.
-
איך אפשר להסתיר סממנים של מרצדס אס קלאס ?
הרי האורך והרוחב וסממנים נוספים לא משאירים ספק לגבי הרכב ? ועוד לא דיברתי על המאייבך שדווקא היא יותר צנועה חיצונית למרות שזאת מכונית הדגל שלהם.
-
-
-
@משה-22 אמר:
איך אפשר להסתיר סממנים של מרצדס אס קלאס ?
הרי האורך והרוחב וסממנים נוספים לא משאירים ספק לגבי הרכב ? ועוד לא דיברתי על המאייבך שדווקא היא יותר צנועה חיצונית למרות שזאת מכונית הדגל שלהם.
אי אפשר להציג מרצדס כמיצובישי, זו לא הכוונה. אבל
S Class איננו דגם אחד,
יש למשל S560e
ויש S63 4 Matic וכמובן ה S65
לא שה 560e מכונית לא טובה, אם מישהו יתן לי אחת מתנה אני אגיד יפה תודה, אבל בינה לבין ה S63 4 Matic יש הבדל גדול.
אז נכון, מי שבקיא בהבדלים בין הדגמים (ואני ממש לא מומחה גדול לדגמי מרצדס) גם אם לא יופיעו סימולי ה AMG ושאר קישוטי שופוני יא נאס יצליח להבחין בין הדגמים, אבל בגדול האדם הפשוט ברחוב לא יבין את ההבדלים, אז האגזוז בכל צד מעוצב כפול ולא בודד, ביג דיל, לא נראה עניין גדול.
יש כאלה ששוכרים את הS65 ומעדיפים שהיא תיראה יותר כמו S Class סטנדרטית. נכון אף אחד לא יחשוב שהם שכרו יונדאי i20 אבל זהו שנמוך השופוני המכסימלי שהם יכולים להגיע אליו.
כנ”ל כמו ההוא ששאל לפני כמה ימים על אלפא ג’וליה, יש אלפא ג’וליה ויש גוליה Quadrifoglio ויש כאלה שמעדיפים שה quadrifoglio שהם שכרו תיראה יותר כמו הדגם הסטנדרטי.
-
אני אחת מאלה שקוראים בדרך כלל ולעתים מגיבים ונותנים עצה או שתיים מהנסיון הצנוע שלי. גם לי מפריעה ההתרברבות האין סופית שמופיעה כמעט בכל שרשור בו כותב האדם המסוים הזה. אין לאף אחד כאן בעיה עם מי שהפרוטה מצוייה בכיסו ויכול להרשות לעצמו פינוקים מסוגים שונים – הבעיה שלנו לדעתי כמו שנכתב כאן היא, שבכל שרשור, בכל נושא שמועלה, איכשהוא מתגנב המסר של: שכירת רכב יוקרתי (למי שסתם שאל על השכרת רכב למשפחה,) שכירת טירה מפנקת (למי שסתם שאל על לינה בבלגיה כי אין כמו טירה מפנקת להרגיש כמו מלך ) ו לאחרונה – שבעצם רובינו נוסעים במכוניות פח (לי זה נשמע כמו זלזול והתנשאות).
כל אחד שיעה ויבלה כרצונו – בכיף, אבל למה לדחוף את זה בכל הודעה גם אם זה לא קשור?
לי יש קרוב משפחה שהוא מנכ”ל של אחת מחברות ההיטק הכי גדולות בארץ – מעולם לא שמעתי אותו אומר מילה על טיסות העסקים המפנקות והתנאים שלהם הוא זוכה. לא נראה לו חשוב כנראה.. עניין של צניעות.