ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מוכרח [אבל אתם לא חייבים לקרוא...:) ] לשתף אותכם בחווית הרכבת חבילה לבד

פורום סקי וסנובורד
    סקי צ'רוויניה צרמאט
    17
    53
    6665
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענבל אין על סקי
      ענבל אין על סקי @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

זו היתה הלצה לגבי הרכב.רציתי להוכיח שלפעמים לקחת רכב הרבה יותר יקר ומסובך מאשר הסעה או תחבורה ציבורית או מונית.

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rozmar
        rozmar @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

זה עניין של תפישה. מצד אחד יש את אדוקי הארגון העצמי ( כמוני), מצד שני יש את אדוקי המאורגנות, ויש גם את אלה שבוחרים גם וגם לפי יחס עלות תועלת. הרבה מחופשותיי הן בארהב כך שבכל מקרה עליי לארגן הכל בעצמי. לסוגיית הנהיגה, ברור שזה קל יותר שמישהו מבצע את הנהיגה עבורך בין אם בשאטל או ברכבת, אבל פרט לויסטלר בקנדה, שם העיירה היא בחלקה הגדול מדרחוב, תמיד מצאתי את העצמאות בשכירת רכב והיכולת להסתובב אחרי כן בחנויות וכו', כמהותית הרבה יותר. מעבר לכך שחוויית הרכבת שלי ממינכן למאירהופן ובחזרה זכורה לי כבזבוז משווע של זמן גלישה. 

מטייל_3937334 yohanand 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מטייל_3937334
          מטייל_3937334 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

לא בא לנכס חלילה,אבל במקרה של פציעה של מישהו מהחבר’ה,שתמנע ממנו להמשיך לגלוש,

אפשר לקחת את הרכב ליסוע לטייל לעשות שופינג,

ולכן השכרת רכב יכולה להיות מאד משמעותית.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • yohanand
            yohanand @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

רכב זה יתרון משמעותי באתרים כמו צילרטל (מיירהופן), אמדה וואל די פאסה. נוח ומהיר להגיע לכל אתר. 

בנוסף לכך רכב נוח בקניות בסופרים וקניות בכלל בעיירה שבה אתם מתגוררים או בעיירות סמוכות. וכמובן מסעדות ומקומות בילוי נוספים, שאינם מצויים בסמוך למקום המגורים.

בגרמניה תמיד הרכב מצוייד בצמיגי חורף.

ldude alto NATAN D ענבל אין על סקי 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ldude
              ldude @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

באופן אירוני רכב גם יכו ל להוזיל עלויות. כי הוא מאפשר לינה  זולה יותר קצת רחוק מהאתר למי שלא עקרוני לו להיות “על המסלולים”  באוסטריה זה חיסכון/ יתרון לא קטן. בבוקר נוסעים 10*-15 דקות לאתר. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • alto
                alto @yohanand נערך לאחרונה על ידי alto

@yohanandu

וכרגיל יש גם צד שני: רכב זו מכה בהרבה מקומות בעיקר בצרפת נטולת מקומות החניה, ולעומת זאת הכל קרוב לפעמים כך שהרכב הוא רק משהוא שצריך להחנות (ולפעמים להזיז באמצע כי היה איזה ארוע כמו בפעם האחרונה שלי) 

בקיצור – כל מקרה לגופו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ענבל אין על סקי
                  ענבל אין על סקי @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

אם מישהו נפצע והוא יכול לטייל אז כל הכבוד לו.שיספר לי איך עושים את זה.

• NATAN D
                    NATAN D @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אין חיבור מוואל די פאסה לכל המרחב?

yohanand יאיר17 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ענבל אין על סקי
                      ענבל אין על סקי @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אמנם אני מגיבה בשם של יוחנן אבל זה לכולם.לדעתי כל עניין הרכב מאד תלוי בכמה דברים שאנסה לפרט כאן.אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה.

1. מה מטרת החופשה שלנו? רק סקי או שילוב של סקי וטיול.אנו תמיד אומרים לאנשים בצעדיהן הראשונים בסקי שכדאי להקדיש לזה זמן לפחות שבוע שלם עד שלומדים ועד שמתחילים להנות ובדר”כ אין כוח לטייל.

2)מה מרחב הגלישה שאנו רוצים לנצל? האם ניתן לעבור ממקום למקום ע”י מונית / סקי בס מה יותר משתלם/ רכב או הדברים האלה?

3)מה המרחק של המלון או הדירה מהמעליות? וזה מתקשר לסעיף לפני.

1. קניות בסופר מרקט אם החלטנו לשהות בדירה ולא במלון.היכן ממוקם הסופר? האם אפשר ללכת ברגל ולעשות את הקניות?
                      2. מכל הסעיפים האלה האם באמת יש לנו צורך ברכב? אולי צריך לחשב עלות מול תועלת.
                      3. בטוחה שיש עוד תובנות.
                      yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • yohanand
                        yohanand @NATAN D נערך לאחרונה על ידי

@NATAN-D

הקצה הצפוני של ואל די פאסה מקושר למרחב הסלה-רונדה בקנזי   קמפיטלו ואלבה. היום ניתן להגיע בגלישה גם מפוצה. אבל. לאתרים נוספים בעמק כמו בלה מונטה טרה ואלי וסקי-סנטר-לאטמאר יש צורך להתנייד ברכב/סקיבאס.

ענבל אין על סקי מטייל_3937334 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • yohanand
                          yohanand @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ענבל, אתן לך דוגמא לחופשת הסקי האחרונה שלי, שללא רכב שכור, לא היה סיכוי רב שתתממש באופן הגיוני.

טיסת ריאנאייר לממנגן. נחיתה ב-15:30. מייד לאחר הנחיתה אנחנו רוצים לעצור על הדרך לאכול ולעשות קניות בסופר, לפני שממשיכים לדירה. ללא רכב, אין אפשרות כזו.

מצאתי לינה בעיירה מרוחקת כ 10 דקות נסיעה מהרכבל של קלטנבך בעלות של כחצי מחיר מדירה דומה בקלטנבך שסמוכה למעלית. נכון שגם מהדירה שננו ניתן היה להגיע בסקיבאס, אבל זה דורש זמנים מדוייקים. הרבה פחות נוח מאשר להכנס לאוטו עם נעליים רגילות ולהחליף ממש לפני המעלית. באותה החופשה גם גלשנו בארנה בהינטרטוקס ובפנקן. הגישה אליהם מאד לא נוחה בתחבורה הציבורית. לאחר יום הגלישה, תמיד אפשר לעצור באיזו מסעדה  או סופר ולקנות כל מה שמתחשק. ולסיום, הטיסה חזרה ב-6:30. לא יודע איך הייתי מצליח להגיע בתחבורה ציבורית במחיר שפוי.

ואגב, עלות הרכב השכור+דלק 260 אירו בסהכ.

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • rozmar
                            rozmar @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

בשנת 2016 נפצעתי בברך שמאל- MCL- מתיחת רצועה ברך פנימית. הפסקתי לגלוש למחרת כשהבנתי שכואב לי מדיי, אבל המשכתי אחרי כן לווגאס לשופינג, הופעות וספא למס’ ימים. הברך החלימה לאחר שבועיים. הייתי עקומה להפליא במהלך השבועיים הללו.

• ענבל אין על סקי
                              ענבל אין על סקי @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

השאלות ששאלתי אלו שאלות שאדם שיוצא לחופשת סקי צריך לשאול את עצמו.אתה הוכחת שכן יש צורך ברכב בחופשה שלך כי אתה בדיוק עונה על אותן שאלות.

אתם שוהים בדירה לא במלון,המרחק של הדירה מהמעליות,מרחק הסופר מרקט מהדירה.

אבל יש אתרים שהכל זמין גם הסקי בס גם מרכזי הקניות וגם המעליות.

• מטייל_3937334
                                מטייל_3937334 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אם אני מבין מדבריך נכון אז למעשה 1.200 ק”מ שסופר דולומיטי מתהדר בהם זה למעשה מרחב גלישה לא מקושר,

כמה מתוכם אגב כן מקושר לואל די פאסה? 

בנוסף אשמח לדעת לגבי האתרים שציינת כמה מרחק הם מוואל די פאסה,והאם שווים בעיניך את המאמץ?

• bazzik
                                  bazzik @alto נערך לאחרונה על ידי

@alto אמר:

מצתרף לעופר, ובכלל לא אוהב לא בסקי ולא בכלל להגיד רק ככה והשיטה השניה על הפנים.

בעיקרון מעדיף לארגן לבד, טיולים תמיד, סקי תלוי בנסיבות, יש הרבה יתרונות גם לחופשה מאורגנת, אפילו עם החברות שמושמצות פה כל שני וחמישי (אולי כי אני לא לוקח קשה חלק מהדברים שאחרים כן, או שסתם יש לי מזל איתם)

לדוגמא יתרונות לחבילה מאורגנת:

1. הרבה ישראלים מסביב, ב”דכ אני שונא את זה, אבל עם הילדים זה יתרון עצום, יש להם חברים, גם בשיעור/קייטנה וגם אחרי, לא רק שאני לא צריך להעסיק אותם, הם פשוט הרבה יותר נהנים, לבת שלי יש חברה טובה מהסקי בפאסו מלפני שלוש שנים.
                                  2. הילדים שלי בעייתים במסעדות, כשאוכלים עם כולם במלון – זה מה יש, לא שוברים את הראש, מה גם ששוב יש חברים מסביב.
                                  3. רכב, אין בעיות צמיגים, שרשראות שלג, נסיה הררית בלילה, החזרה היא לפנות בוקר וצריך לצאת מהמלון ב 2-3 לפנות בוקר? על הצ’ופצ’יק שלי – לא אני נוהג, בנסיעות פרטיות היו לי כמה נסיעות ממש קשות.
                                  4. מחירים, כבר יצא יותר מפעם אחת, שהחבילות היו זולות משמעותית אם מחשיבים הכל, פעם אחרונה היתה לפני שנתיים – כנראה השתנה לרעה.
                                  5. לפחות לי, פעמיים הייתי צריך את המלווים במקום, פעם בחירום (לא נוראי) ופעם סתם מול ספק מקומי, בשני הפעמים, הנציגים של שתי החברות מאוד עזרו.
                                  6. לפעמים (לא תמיד) נחמד שיש ישראלים מסביב,מאוד תלוי קבוצה ספציפית.

חברים יקרים

מקריאה של התגובות אני רואה שרובן מתמקדות בנושא הרכב . העברות ו\או התניידות באתר לא מקושר. 

התובנות שלי הן כאלה :

ואני אחד שהיה ואולי גם קצת עדיין , חסידשל השכרת רכב. ואני חשוב שכולנו שבויים בקונספט של רכב כי זה משהו ישראלי מאד שאין לו תחבורה ציבורית טובה בארץ והוא רגיל להיתנייד תמידעם רכב.

1. רכב זה נחמד רק אם אתה נוסע לאתר לא מקושר כמו שמוני , סלה רונדה ובאמת רוצה “להסתובב” בין אתרים. 
                                  2. ביננו , כמה כבר תעשה את זה , פעם פעמיים. אז יש שאטלים ומוניות , אולי זה פחות נוח , אולי
                                  3. רכב זה עלות משמעותית סמויה מעבר למה שרואים: חניה שפעמים רבות עולה כסף, קנסות בלתי ניראים שמגיעים אחכ במייל, ביטוח נוסף של ביטול השתתפות עצמית. וכן, עצירה לקניות מיותרות בד”כ  ….כי למי מאיתנו אין כבר כמעט את הכל. 
                                  4. היום מאד נפוצות חברות הטרנספר שעושות את זה בשבילך בשיא הנוחות דור טו דור בערך ב 100 יורו לאדם. בדוק. נהג מקצועי שאפילו מרים לך את המזוודות עם כפפות לבנות [כן , לי זה קרה פחחח] . וחברים – לקבל דלת לדלת זה גדול. חיסכון בזמן ועצבים. 
                                  5. רכב זה לא מעט ביזבוז זמן , כן כן, לקחת בשד”ת עם כל התורים, להגיע הרבה קודם כדי להחזיר אם כל השטויות שלהם של מילוי דלק , כל מיני סריטות שהיו או לא היו …. וכו’ . מעצבן.
                                  6. למי שיש ציוד זה בכלל מכה , צריך גם מנשא על הגג, לחבר לקשור… וכסף
                                  7. ואם מזג האוויר לא טוב בדרך, אתה בבעיה. חסר ניסיון בנהיגה בתנאים כאלה, שרשראות , סיכון , אפשרות להיתקע.

אז , תעשו את החשבון שלכם. 

לגבי אירגון חופשה עצמי או מאורגן – ברור שלא תמיד זה מתאים. מנסיוני כי רב , ברוב המקרים זה זול יותר בהרבה. בעיקר אם אתה משלם על עוד 3 [משפחה] 

פחות 350 יורו לאדם בממוצע ולדעתי לפעמים יותר. כמובן השוואה הוגנת של מה שאתה מקבל במאורגן לעומת מה שאתה צריך לשלם בעצמי. אחרת זו אשליה כמובן. 

הינה גם אתה ALTO מארגן לבד ברוב המקרים. כי זה באמת עדיף …. ברוב המקרים. 

• yohanand
                                    yohanand @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

האיזור המקושר הגדול, שנקרא הסלה רונדה, בסהכ כ-500 קמ מקושרים, שזה בעצמו די גדול. יתר הקילומטראז מחולק בין איזורי גלישה נפרדים,  ביניהם איזור הגלישה של קורטינה, אלטה בדיה, ואל די פיאמה, ואל די פאסה ועוד.

אם אתה לן בואל די פאסה, ממליץ לך על אתר מצויין בשם סקי-סנטר לאטמאר. הגישה אליו סמוך לעיירה פדרצו, דרומית למואנה. אתר מהנה עם סנופארק ומסלולי סלאלום עם מדידת זמן. גם האתר הסמוך למואנה, אלפ-לוסיה, לא רע ליום סקי.

מטייל_3937334 מ. פולני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • מטייל_3937334
                                      מטייל_3937334 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

תודה

• מ. פולני
                                        מ. פולני @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand אמר:

@מטייל_3937334

האיזור המקושר הגדול, שנקרא הסלה רונדה, בסהכ כ-500 קמ מקושרים, שזה בעצמו די גדול. יתר הקילומטראז מחולק בין איזורי גלישה נפרדים,  ביניהם איזור הגלישה של קורטינה, אלטה בדיה, ואל די פיאמה, ואל די פאסה ועוד.

אם אתה לן בואל די פאסה, ממליץ לך על אתר מצויין בשם סקי-סנטר לאטמאר. הגישה אליו סמוך לעיירה פדרצו, דרומית למואנה. אתר מהנה עם סנופארק ומסלולי סלאלום עם מדידת זמן. גם האתר הסמוך למואנה, אלפ-לוסיה, לא רע ליום סקי.

אלטה בדיה (קולפוסקו, קורברה, ארבה, ומרמולדה) הוא חלק מאזור הגלישה המחובר.  כך גם ול די פסה (קנזי, קמפיטלו). ול די פסה מתחבר למסלול הטבעת (עם כיוון השעון) “אחרי” ארבה ו”לפני” ול גרדנה.

קורטינה וקרונפלץ דורשים נסיעה.

אם אתה לא מאמין – תשאל את המגלשיים שלי שהיו שם לפני שלושה שבועות.

yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • yohanand
                                          yohanand @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

צודק. אלטה בדיה מקושר. הכוונה שלי היתה לאתרים צפונית לבדיה.

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • מ. פולני
                                            מ. פולני @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

בקרונפלץ 3 מסלולים שחורים שווי גלישה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון