ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דילמה - איך מחליפים את אוסטריה בארה״ב/קנדה? :)

פורום צפון אמריקה
    הוואי הרי הרוקי הקנדיים חוף מערבי ילדים סן פרנסיסקו צפון אמריקה קלגרי
    15
    31
    4027
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ערן77
      ערן77 נערך לאחרונה על ידי

הי,

הפוסט הזה הוא בעצם שאלה די מוזרה וקצת לא הגיונית… אבל אני מקווה לקבל הכוונה ולא להתבדר לכל הכיוונים כמו שקרה לי עד עכשיו.

קצת עלינו: מפונקים.

אנחנו משפחה עם 3 ילדים (10, 8 ו-3). לא טיילים גדולים בכלל (הכוונה ל-hiking). כמעט ולא תתפסו אותנו מטיילים בארץ בסופי שבוע. ואם כן, אז ממש בקטנה, טיולים קצרים ועם אטרקציות גדולות, אחרת לילדים פשוט משעמם (האמא והילדים פשוט לא נהנים סתם מהליכה בטבע; אני דווקא מאוד, אבל זבש״י).

אנחנו אוהבים לישון במקומות מסודרים, נוחים ונקיים, קמפינג ודברים כאלה זה ממש לא הסגנון, כמו גם לא מקלחות משותפות ואפילו לא אורחנים ברמה בסיסית. בגדול – מחפשים רמת נוחות שלא נופלת בהרבה מהבית. בהקשר זה אציין שגם קרוואן לא בא בחשבון, כמובן.

הלוקיישנים והאטרקציות בהם אנחנו אוהבים לבקר הם מסודרים, נקיים ומתוקתקים, כלומר לא עולם שלישי ואפילו לא מזרח אירופה. אין לנו בעיה עם מקומות תיירותיים וממוסחרים, כל עוד זה נוח, מעניין ועשוי ״כמו שצריך״.

לגבי נסיעות, הכל צריך להיות קרוב (כמו גם הטיסות), משתדלים מאוד להתיישב בטיולי כוכב של 1-1.5 שעות לכיוון גג. אם נדרשת נסיעה של 4 שעות (כמו למשל וינה-טירול) אנחנו משתדלים להמנע או מקסימום לעשות פעם-פעמיים בטיול וזהו.

מפונקים כבר אמרתי?

כל קיץ אנחנו נוסעים לחופשה משפחתית בת כמה שבועות. המטרות העיקריות הן לברוח מהחום בישראל (כלומר מחפשים מקום קריר יחסית) ושיהיו הרבה אטרקציות לילדים (פארק חבלים / אקווריום / רכבלים / פארקי שעשועים / רכבות / מגלשות הרים /גני חיות / רחצה באגם / מכרות מלח וכו׳ וכו׳), כי כבר הבנו שכשלהם טוב אז לנו טוב, וכשלהם משעמם אז לנו בא למות. הלכה למעשה ויתרנו על זכותנו להנות, ואנחנו בעצם נהנים דרכם… ומתברר שאם מתמסרים לזה זה די עובד לנו.

(למשל טיולי עיר, שאנחנו המבוגרים מאוד אוהבים, ממש לא מדברים לילדים שלנו, אלא אם מדובר בביקור באטרקציות ספציפיות. סתם לשוטט ברחובות וינה פשוט לא עובד. אז מוותרים מראש)

כבר היינו בהולנד והיינו באוסטריה (3 פעמים!) וזה סגנון טיול שעובד עבורנו – מזג אויר טוב ושפע אטרקציות בצפיפות גבוהה. אבל האמת שקצת התחיל להמאס מהאלפים האירופאים...

ועכשיו הדילמה:

בקיץ הקרוב יש לי הזדמנות חד פעמית לקבל בחינם כרטיסי טיסה לסן פרנסיסקו בביזנס לכל המשפחה (לא היינו חולמים על טיסה של 15 שעות לכיוון במחלקת תיירים עם הילדים 😀).

היות וזו מתנה שממש חבל לא לנצל, התחלנו לחשוב איזה מין טיול אפשר לעשות באמריקה שיענה על הצרכים הבסיסיים שהגדרתי. משך הטיול שנוכל להרשות לעצמנו (קלנדרית וגם כלכלית) הוא 3-4 שבועות, באוגוסט.

למשל – דיסנילנד ושות לא בא בחשבון בגלל החום (אחרת הייתי שמח ללכת).

כמובן שלא חסרות אטרקציות בארה״ב/קנדה, אבל הבעיה העיקרית מבחינתי היא הצפיפות הנמוכה, קרי מרחקים עצומים שצריך לנסוע, מה שהופך את זה למאוד בעייתי.

(סתם לדוגמא – אגם טאהו או יוסמיטי רחוקים מדי מסן פרנסיסקו עבורנו).

לא אכפת לי לשלב טיסות ״מקומיות״ (כמה שעות לכיוון), אבל צריך לראות שלא מגזימים (כלומר לא לדלג כל כמה ימים, פשוט כי זה כאב ראש).

מה שעלה לי עד כה זה למשל:

• מספר ימים בסן פרנסיסקו עצמה – מזג האוויר באוגוסט נוח יחסית, ואפשר לקחת באיזי, להתאושש מהג׳ט לג עם מספיק אטרקציות לילדים ובלי לנסות להספיק יותר מדי.
      • לאחר מכן טיסה לרוקיס הקנדיים (קלגרי). מבחינת מזג האוויר נראה שזו אלטרנטיבה די טובה לאלפים. נוף מדהים שאפשר למות ממנו. הרבה בעלי חיים (הילדים אוהבים). והמון מסלולי הליכה… והנה הגענו לבעיה. אני ממש חושש שעוד ועוד ועוד נוף ומסלולי הליכה פשוט ימאסו עליהם אחרי מספר ימים. מחיפושים שטחיים שעשיתי עד כה (״רוקיס קנדיים עם ילדים״ בגוגל וכו׳) לא עושה רושם שיש שם הרבה אטרקציות מהסגנון שמצאנו באוסטריה. יש את הקרחון, קצת שיט באגמים, אולי רכבל או שניים ודי זהו. הבנתי שמרבית האגמים קרים מדי לרחצה אפילו באוגוסט. אפשר להתיישב לכוכב בבאנף, ואח״כ כוכב בג׳ספר, כנראה שמרחקי הנסיעה יהיו נסבלים, אבל השאלה אם נצליח לשמור על רמת עניין? אגב, ונקובר נראית אחלה אבל שוב, רחוקה מדי...
      • אופציה נוספת / חליפית שהתחלתי לחשוב עליה היא הוואי: אמנם זה סותר את דרישת ״מזג אוויר נוח״, אבל זה כנראה סופר מיוחד ולא רואה מתי נגיע לשם שוב בעתיד הנראה לעין. מחיפוש שטחי בגוגל נראה שיש לילדים שלנו הרבה מה לעשות שם (חופים פסטורליים, צוללת, לוויתנים, אקווריום, ג׳ונגלים, הרי געש ועוד ועוד), הבעיה העיקרית היא תוספת הטיסה הארוכה, וכמובן מזג האוויר.
      • וזהו. אני תקוע.

אני ממש אשמח להכוונה ועצות לגבי הנקודות שלמעלה, האם לדעתכם למשפחה כשלנו יש מה לחפש ברוקיס ו/או הוואי. האם זה יהיה נכון לשלב או שזה תפסת מרובה לא תפסת? האם יש עוד הרבה אטרקציות ברוקיס שבעצם לא שמעתי עליהן, בסגנון שקצת מזכיר את אירופה?

וכמובן אם יש מקומות אחרים שלא חשבתי עליהם, שיענו על הדרישות שלנו בצורה טובה, אני מאוד אשמח לשמוע.

ערן

עמיחי13 דור.ד maoz2473 adivelednizki גדליהו מהגרעין 9 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

רציתי להתייחס לעניין ה”צפיפות הנמוכה”. כידוע, ארה”ב היא מדינת שפע, וכצפוי יש בארה”ב שפע של אטרקציות. בכלל לא “צפיפות נמוכה”. הרושם המוטעה שאתה מקבל הוא בגלל שהרבה מטיילים נוהגים להעתיק את הטיול שלהם מטיולים של אחרים, שבתורם העתיקו את הטיול מאחרים. רבים מהם מנסים “לתפוס” או “לכבוש” כמה שיותר שטח במהלך הטיול, כי ארה”ב היא מדינה ענקית ורוצים “להספיק”. האמת, שגם לרוב המטיילים זה עובד די טוב, ורוב המטיילים חוזרים מרוצים מאוד מטיול כזה.

אבל זה בכלל לא אומר שזה גם מה שאתם צריכים או חייבים לעשות. אם להתייחס לדוגמא הספציפית שנתת: אז נכון שיוסמיטי וגם אגם טאהו רחוקים מסן פרנסיסקו כ4 שעות נסיעה. וגם נכון שמטיילים רבים נוהגים לדלג על כל מה שיש “באמצע” כדי להגיע מהר ליוסמיטי או טאהו. אבל אתם, תחת ה”אילוצים” שלכם (או יותר נכון, התובנות שלכם לגבי מה שעובד לכם), לא חייבים ללכת בשביל החומוס. אתם יכולים לתכנן, ולבצע את הטיול *שלכם*.

לצורך הדוגמא, העיר סקרמנטו נמצאת בערך באמצע הדרך בין סן פרנסיסקו לאגם טאהו – כשעתיים נסיעה. ורק בשביל להיצמד לדוגמא, נניח ואתם מתכננים את הטיול בהתאם, ונשארים באזור סקרמנטו 3-4 ימים, לפני שממשיכים לטאהו. אז אפשר לעשות שם “כוכב”, כאשר יום אחד הולכים לפארק שעשועים (סיקס פלאגס), יום אחד לעמק נאפה, יום אחד עושים ראפטינג (הילדים יעופו על זה. או אולי ישוטו) או אולי קיאקים, יום אחד אטרקציות בעיר סקרמנטו עצמה וכו.

בצורה כזו אפשר לתכנן מסלול מעגלי שיוצא מסן פרנסיסקו לסקרמנטו, אגם טאהו וממשיך במעגל עד החזרה לסן פרנסיסקו, או סיום המסלול בפורטלנד (ומשם טיסה לסן פרנסיסקו). אפשר לתכנן את המסלול כך שיהיו לכם אוסף של כוכבים ללא נסיעה מרובה.

המפתח לטיול מוצלח – לא להיגרר אחרי מה ש”כולם עושים” אלא לחשוב מה יהיה טוב עבורכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דור.ד
          דור.ד @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

לפי העדפות שלכם הוואי בהחלט יכולה להתאים (חוץ ממקום קריר)  נסיעות יחסית קצרות והרבה אטרקציות. אבל צריך לקחת בחשבון שנעבר בין איים מתבצע בטיסות.  להוואי אתם יכולים להגדיש בין 10 ימים (ואז 2 איים) עד 15 יום או יותר (ואז לפחות 3 איים).

הרוקיס הקנדים מדהימים וגם שם באופן יחסי נסיעות לא ארוכות – אם תהיו 7-8 ימים לדעתי לא ימאס מהנוף.  מבחינת אטרקציות אז כנראה יש פחות מאוסטריה – אבל יש רכבלים ויש נסיעה על קרחון ומניח שיש עוד 

שילוב של סן פרנסיסקו + רוקיס + הוואי –  אפשרי ב 4 שבועות  – להגיד על זה שיהיה טיול רגוע לא הייתי אומר – מעבר לטיסה הראשית – תצטרכו לפחות עוד 3 – 5 טיסות נוספות) – אני לא הייתי עושה את זה

תטיילו בסן פרנסיסקו  ובסביבה  והשאר בהוואי

כמובן שיש עוד הרבה אופציות אבל הטיסות לסן פרנסיסקו די מגבילות אתכם.

עוד אופציה  – אפשר לטייל באזור דנבר קולורדו – 7-10 ימים ויותר ובאופן יחסי עם מרחקי נסיעה קצרים ועם הרבה אטרקציות מסביב

• maoz2473
            maoz2473 @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

מה לגבי ילוסטון?

יש גייזרים ותופעות התרמיות, בעלי חיים , מים ונוף. באוגוסט פחות מ-23 מעלות לפי גוגל.

אפשר לטוס ל-Jacksonville קוד JAX. אפשר להזמין לינות בתוך הפארק עצמו (לדעתי עוד לא נפתחה עונת הרישום).

אין שם אטרקציות כמו רכבלים, נסיעה/הליכה על קרחון שיש בהרי הרוקי.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • adivelednizki
              adivelednizki @ערן77 נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@ערן77

לא מבינה כלום בהוואי , אבל כבוגרת אוסטריה , הולנד,  וגם הרוקיס הקנדיים , וכמי שעומדת בפני טיול משפחתי בקיץ הקרוב בקליפורניה - אני אנסה לעזור בכיוון הזה .

גם יש לי מפונק ראשי בבית ... והתמחות בחיפוש לינות מפנקות או לפחות נורמליות... 

אני מאוד בעד טיולים משפחתיים באירופה מהסוג שתיארת.

אוסטריה היתה חלומית ומתגמלת עבורנו.

מצד שני, יש שלב שקצת נמאס מעוד מאותו דבר ( עוד פעם מגלשות הרים ? )  ויש רצון לגוון . ואם זה בא עם טיסות חינם לכל המשפחה לסן פרנסיסקו ועוד בביזנס - לא נראה לי שזה משהו שכדאי לסרב לו .. וזו בהחלט הזדמנות להתנסות במשהו חדש .

רוצה לומר : "איך מחליפים ? בשמחה ובחדווה !!" 

ויש מצב שלא תוכלו לחזור אחורה.... 

מתחברת מאוד למה שעמיחי כבר כתב לך . 

אנחנו השנה בקיץ נטייל רק בקליפורניה , וכן , יהיו לנו כמה ימי נסיעות ארוכים , כמו המעבר ליוסמיטי , והיום על כביש 1 למשל , אבל באם זמנכם בידכם - בהחלט אפשר לפצל / לחלק כל דרך כזאת בהתאם לצרכים שלכם . ואולי אפילו הפיצולים האלו יביאו אתכם לכל מיני עיירות קטנות וכיפיות שאחרים מדלגים עליהן בגלל חוסר זמן וגמיעת המרחקים. 

סביב סן פרנסיסקו זה יכול להיות למשל עיירות הבהלה לזהב , שילוב של פארק מים , או קפיצה לסנטה קרוז , בתקווה שגם שם לא יהיה חם מדי , ויש את הטיילת עם הלונה פארק שהילדים וודאי יאהבו ואת מיסטרי ספוט בסביבה.  

ואגב, כבר היינו בעבר עם הילדים כשהיו קטנים יותר בקליפורניה וביקרנו אז גם בפארק דיסני באנהיים , ודווקא לא היה נורא חם ונוראי כמו שחששתי שיהיה. 

בהחלט יכול להיות חם , עניין של מזל. אבל לא בהכרח .

לא הייתי לגמרי פוסלת את האפשרות לדיסני / יוניברסל בטיול מכוון אטרקציות. 

ועוד אגב, באותו טיול דילגנו על יוסמיטי.  לא תמיד חייבים לעשות  מה שכולם עושים , אלא מה שמתאים ונכון לכם , ואם זו נסיעה רחוקה מדי בשבילכם - אז לא. 

מבחינת לינות / פינוקים - יש כמובן הכל מהכל , השמיים הם הגבול , אבל זה כמובן עניין של עלויות.

חשוב להבין שהעלויות בארהב ובטח ברוקיס הקנדיים הן בדרכ גבוהות מאלו של אירופה.

הטיסה היא רק נקודת הפתיחה ומלונות בעיר כמו סן פרנסיסקו הם מאוד יקרים , אך גם מחוץ לה . 

רוקיס הקנדיים - מבינה מאוד את החשש מפני חוסר אטרקציות , כי היה לי חשש כזה בדיוק לפני שאנחנו טסנו לשם עם הילדים ( אני יכולה לצרף את סיפור הטיול שלנו שכתבתי בפורום אם מעניין אותך ) .

בפועל ובדיעבד - לא הייתי משנה כלום . היה לנו טיול מדהים שם , למרות שהוא לא כלל הליכות ארוכות ( אלא בעיקר תצפיות - אצלנו בגלל אילוצים אחרים ) וכמעט בלי אטרקציות (אולי רק רכבל אחד, סירת מנוע  וקייאקים - באמת בקטנה )  . אפילו לא עלינו עם האוטובוס לקרחון . 

המרחקים לא גדולים בכלל ומאוד נוח להתנהל שם. יש רק יום ארוך בנסיעה על דרך הקרחונים מאזור באנף לג'ספר , ואכן מצריך 2 כוכבים. 

חייבת להודות שלא ראינו הרבה ילדים ברוקיס ( וגם לא בפארק ילוסטון ממנו הגענו בשילוב של טיסה ) אבל אולי זה כי נסענו בספטמבר ולא בעונת הקיץ.

לדעתי זה כנראה גם בגלל העלויות . זה לא טיול יומיומי / שגרתי. בטח לא לנו שמגיעים מישראל - גם יקר וגם רחוק.. אבל אם כבר הגעתם עד סן פרנסיסקו בהחלט הייתי מתאמצת לשלב.  

חייבת גם לסייג ולומר בכנות שאחרי שבוע בהחלט היה אצל הילדים סוג של רוויה מהטבע , אבל 7-8 ימים זה זמן סביר לטיול של ההיי לייט של הרוקיס ומספיק טוב ומספק, וכמובן שאפשר לשלב עוד אטרקציות שאנחנו לא עשינו ( עליה לקרחון , רכיבה על סוסים , ראפטינג , שייט דובים ועוד ). 

עם מה שאתה מתאר , לא הייתי מתרחקת עד ונקובר. בעיני זה לא מצדיק ( היינו פעם מזמן , בטיול זוגי ,ולא ראיתי צורך לחזור עם הילדים).  

אנחנו תפסנו מהרוקיס טיסה לוגאס - סיפקה לנו את תחושת העיר הגדולה , נופש ברמה גבוהה ואטרקציות, וגם יש לנו שם משפחה, אבל אני פחות ממליצה בקיץ אם הכיוון הוא לברוח מהחום.…

מקווה שקצת עזרתי .

עדי 

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

אני לא חושב שבמקרה שלכם הייתי מכניס את הרוקיז. זה עוד טיסה לא קצרה כתוספת. ונסיעות בין אטרקציות טבע, וחיות לא בטוח בהזמנה. 

לפי התיאור שנתת אתם מאוד מכירים ומודעים  לעצמכם אז למה להגיע לרוקיז? אני לא אומר שזה לא מקום יפה. אנחנו מאוד נהננו שם כולל הילדים, אבל זה יותר הסגנון שלנו. יש לנו חברים שמהנסיעה המשפחתית לשם חזרו עם התמוטטות עצבים בדיוק בגלל כל מה שהם לא- כמו שהגדרת אתכם…

לגבי דיסני בקיץ  היינו שם ופשוט עשינו יותר ימים, לנו במלון  סמוך והערך מ 11 בבוקר עד 4-5  היינו מחוץ לפארקים במזגן של מסעדה בריכת המלון..  היה אחלה... 

• שירליץ
                  שירליץ @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

לא טיילתי באוסטריה חוץ מסקי אז לא יודעת מה יש שם לעשות, אבל זה קצת משעשע כשאנשים חושבים שקליםורניה מצטמצמת לסאן פרנסיסקו, יוסמיטי ודיסנילנד.

יש המון מה לעשות, אין בעיה לטייל רק בקליפורניה חודש, בשילוב של טבע, ערים ואטרקציות. יכולה לפרט המון אם רלוונטי. 

הוואי גם נהדרת, ושני איים 4-5 ימים בכל אי יכולים להיות שילוב מופלא עם סאן פרנסיסקו וצפון קליפורניה. מצרפת שלושה טיולים שלנו בהוואי עם הילדות להתרשמות. אטרקציה כל יום 😉

https://zeppeltour.travel.blog/tag/%d7%94%d7%95%d7%95%d7%90%d7%99/

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • adivelednizki
                    adivelednizki @שירליץ נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@שירליץ

שירלי, יש לי אינטרס שתפרטי המון  !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • dhz
                      dhz @maoz2473 נערך לאחרונה על ידי

@maoz2473

אני חושב שהתכוונת ל- Jackson (או לשדה התעופה Jackson Hole) ולא ל- Jacksonville שבפלורידה.

maoz2473 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dhz
                        dhz @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

ציינת שאתם נרתעים מחום.  בגדול, זו בעיה כאשר מדובר בארה”ב.  לוס אנג’לס (דיסנילנד) איננה מהמקומות החמים ביותר בקיץ האמריקאני.  בכלל לא, וזאת בגלל ההשפעה המצננת של האוקיאנוס השקט (סע 10 או 20 קילומטרים מזרחה ותרגיש היטב בהבדל).   גם ברוקיס הקנדיים אפשר להתקל בחום של 30 מעלות (אם כי חום יבש) בקיץ.  הביקור שלי שם עבר בטמפרטורות כאלו.

מבחינת מזג האויר, רצועת החוף של האוקיאנוס השקט היא המקום הטוב ביותר.  לו עיקר עניינכם היה טבע, הייתי שולח אתכם למדינות וושינגטון ואורגון.   גם פחות חם שם, וגם יש טבע מרהיב.  נוף של חופים ונוף הררי, מהיפים בארה”ב.  אגב, המרחק מסיאטל לונקובר הוא 2.5 שעות נסיעה, כך שאפשר לשלב בין ערים (כמו סיאטל וונקובר) לטבע.  גם המרחקים מסיאטל להר ריינייר או אפילו לפארק אולימפיק אינם כה גדולים.  מצד שני, אני לא יודע (כי גם לא חיפשתי) אם יש פארקים מהסוג של six flags.  אני מניח שיש, אבל תצטרכו לבדוק את זה.  אני יכול לחשוב על טיול מאד יפה שיכסה את מערב מדינת וושינגטון ואת ונקובר והאי ונקובר, ותוכלו אפילו לכלול בו את הנסיעה מונקובר לעיירת הסקי ויסטלר שרצופה בפארקים עם מפלי מים ואגמים (שכן מתרחצים בהם).  הנוף אולי איננו כמו ברוקיס הקנדיים, אבל יש גוון גדול יותר (גם חופים וגם הרים וגם ערים). 

• אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

טיול בעיר לא חייב להיות לינה במרכז העיר, תנועה בתחבורה ציבורית, והרבה מוזיאונים לאומנות וקונצרטים. באופן טבעי העיר משופעת באטרקציות שיכולות מאד לעניין אתכם. ככה זה כשיש מיליון, או 15 מיליון אנשים במרחק נסיעה קצר.

עזוב רגע את החום – דיסנילנד זה טיול עירוני? האם מוזיאון מדע זה טיול עירוני? מטבע הדברים מוזיאון מדע ימוקם בעיר איפה שיש לו קהל יעד. אבל אפשר להגיע אליו ברכב, ולא לשוטט בעיר אלא רק במוזיאון.

אני לא יודע מה תחומי העניין שלכם, אבל ילדים רבים בגילאים האלה אוהבים מוזיאוני מדע, מטוסים ותחבורה. ילדים רבים ישמחו למוזיאון כמו ריפלי או גינס או מאדאם טוסו. גם מוזיאון שעונים יכול ללכת, ואולי אפילו מוזיאון ילדים, וכמובן מוזיאון טבע. את כל אלה תמצאו למשל בלוס אנג’לס, אבל גם בערים אחרות.

ממה שאני שומע מתחומי העניין שלכם אתם יכולים מאד להנות משבוע שלם בסן דייגו. יש שם פארק יפה לשוטט בו, כמה וכמה מוזיאונים שמדברים אל ילדים, טיילת על החוף, נושאת מטוסים שמשמשת מוזיאון תעופה, וגם כמה אוניות עתירות ומעניינות. כמובן שיש את סי וורלד שיש בו גם מתחם שעשועים כייפי שבו נרטבים, יש את גן החיות שנחשב אחד הטובים בעולם. כלכל הדברים האלה אפשר להתמקם במקום ינה אחד עם עד 20 דקות נסיעה לכל יעד. אפשר לשלם גם גילות לאתרי “טבע עירוניים” (כלומר מעט נסיעה, טיפונת הליכה וקצת נוף חביב) כמח פוינט לומה, לשלב צפייה בכלבי ים בחוף של לה הויה, שייט לוויתנים, או סיור באוטובוס אמפיבי. עם טיפה יותר נסיעה (עד שעה) אפשר להגיע ללגולנד, או לפארק ספארי. ואפ ממש מעניין אתצכם אז במרחק של שעתיים נסיעה יש מצפה כוכבים עם טלסקופ בקוטר של 5 מטר שאפשר לבקר בו.

אז נכון שסן דייגו חמה יחסית (בגדול – כמו בארץ). אבל עדיין לטעמי שווה לשקול.

סן פרנסיסקו למשל שונה קצת מסן דייגו, אבל עם קצת תכנון אפשר לארגן בה טיול “דומה” לזה שתארתי כרגע, רק עם מזג אויר קריר יותר של סן פרנסיסקו. היתרון של סן דייגו על פני סן פרנסיסקו זה המרחקים הקצרים יחסית (כאמור ברוב המקרים 20 דקות נסיעה). באיזור המפרץ של סן פרנסיסקו יש כמות דומה של אטרקציות אבל עם זמני נסיעה ארוכים יותר

אני כבר לא מדבר על לוס אנג’לס הענקית.

• ערן77
                            ערן77 נערך לאחרונה על ידי

ואוו, כמה תגובות 😄 תודה רבה לכל המגיבים.

משהו שחוזר על עצמו אצל הרבה הוא ההצעה לדבוק בקליפורניה, בגרסה כזו או אחרת. החשש העיקרי הוא מהחום, אני מכיר את מזג האוויר שם לא רע (נמצא לעיתים קרובות בעמק הסיליקון) ובהחלט חם בקיץ, לא שונה בהרבה מהארץ. כמובן עניין של מזל ויש ימים חמים ביותר, וגם כאלה קרירים. הלילות לרוב קרירים, כך שלפחות האוויר מצטנן כל לילה ולא רובצת שמיכת החום והלחות המעיקה והבלתי פוסקת של תל אביב.

אנסה להתייחס לחלק מהתגובות:

@עמיחי13  תודה על הרעיון לבצע טיול מעגלי דרך סקרמנטו ועיירות אחרות בדרך, באמת לא ניסיתי להתעמק ולחפש אטרקציות פחות מפורסמות במרחקים קצרים יותר. מטבע הדברים קצת יותר קשה למצוא רעיונות (כי פחות פופולרים) אבל אנסה לחפש.

אולי יש למישהו קישור למסלול טיול מומלץ? (ביצעתי חיפוש שטחי בפורום ולא מצאתי)

@דור.ד  נשמע שאתה צודק ולעשות שלושה אזורים זה יותר מדי. ואם ככה, מדבריך נשמע שיהיה לנו יותר מה לעשות בהוואי מאשר ברוקיז.

@maoz2473  כבר הסתכלתי על ילוסטון, הבעיה העיקרית היא שזה שוב בעיקר טבע, אבל מבודד מכל דבר אחר ונראה לי קצת טרטור לטוס במיוחד לשם רק לכמה ימים… והיות וטרם היינו ברוקיז אני לא בטוח שיש עדיפות לילוסטון.

@adivelednizki  תודה רבה על התגובה המפורטת. כמו שכתבתי, החשש העיקרי מלהשקיע עוד זמן בקליפורניה הוא מזג האוויר… אבל על משהו צריך להתפשר 😜 מאוד אשמח לקישור לטיול שלך ברוקיז למפונקים.

עניין נוסף שאת וגם @דור.ד  מעלים הוא שכנראה מסגרת הזמן הנכונה עבורנו לרוקיז היא כשבוע… ואז השאלה מה עושים ביתר הזמן. כנראה יחייב עוד טיסות.

@גדליהו מהגרעין  להבנתי קלגרי זה טיסה של שעתיים וקצת, לא נורא, אבל זה כנראה לא העיקר אלא מה שכתבת אחר כך לגבי סגנון הטיול. התמוטטות עצבים – אני יכול לדמיין אותנו 🤣

אמשח לשמוע עוד לגבי הפתרון שמצאת לדיסנילנד – אם אני מבין נכון הייתם שם רק בבוקר המוקדם ואחר הצהרים? זה לא בזבוז נוראי של העלות של הכרטיסים (שלהבנתי אינם זולים כלל)? וכמה זמן כבר נשאר תכל׳ס? ומה לגבי הלוגיסטיקה של הלוך חזור פעמיים ביום?

@שירליץ  חחח, בדיוק הפוסט שלך על מאווי זה מה שמצאתי בגוגל ומשם קיבלתי את הרעיון לבקר בהוואי! אז תודה רבה. כמו כן, מאוד אשמח לפירוט על מסלול מומלץ בקליפורניה בסגנון שלנו, אולי כמו ש @עמיחי13  הציע למעלה?

רק מה עושים עם החום בצהרים???

@dhz  אני מסכים שיש יותר גרוע מהחוף המערבי, ועדיין הנסיון המועט שלי הוא כזה שהחום בקליפורניה בקיץ לא שונה מהותית מהארץ (למעט אולי סן פרנסיסקו עצמה) ממנו היינו שמחים לקבל אתנחתא. וושינגטון, אורגון – סבבה, אבל נראה שאצטרך לעמול כדי לחפור ולחפש אטרקציות למסלול, והאמת שאין לי יותר מדי כוח… מחפש ללמוד מנסיונם של אחרים.

@אנשיםטובים  זרקת רעיון, סן דייגו בכלל לא היתה ברדאר. מבדיקה זריזה עושה רושם שמזג האוויר שם לא נוראי, בטח פחות מלוס אנג׳לס / אנאהיים. אבדוק! יתכן ואפשרי לשלב את סן פרנסיסקו (שם אנחנו נוחתים), סן דייגו (טיסה קצרה) והוואי.

יש אולי מסלול טיול מומלץ?

אנשיםטובים adivelednizki שירליץ נוסע מתמיד 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ayeletback
                              ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אולי תטוסו מסן פרנסיסקו לסיאטל?
                              יש באיזור אתרי טבע מדהימים במרחקים לא ארוכים.
                              אפשר יהיה למצוא אטרקציות מהסוג של אומגות , ופארקי חבלים 
                              יש את העיר עצמה שנחמדה מאוד.
                              אפשר להמשיך ממנה בנסיעה לא ארוכה לוונקובר.
                              שהיא עיר מהממת ורוויה אטרקציות וטבע מהמם במרחק קצר מאוד ממנה.
                              אפשר לרדת לאט לאט דרומה לאורך החוף באורגון , שמהמם ביופיו נסיעות לא ארוכות אטרקציות מסוג טרקטרונים בדיונות

הרעיון של הרוקיס לא מתאים לתיאור המשפחה שלך.
                              כי אין אטרקציות ברוקיס.
                              האטרקציה היא הטבע.
                              אני הייתי שם עם הילדים והם אוהבים טבע ואוהבים ללכת...והיה להם לא פשוט.
                              וההליכה על הקרחון היא אטרקציה קטנה מאוד , לצערי.

בהוואי לא הייתי, אבל זו ניראת לי אופציה לא רעה עבורכם.

ותשמע אם תחליט שלא, ותתקע עם כרטיסים במחלקת עסקים לסן פרנסיסקו….אני מוכנה לעזור 🙂

ערן77 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ערן77
                                ערן77 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

נשמעת גם הצעה מעניינת, תודה! יש לך במקרה מסלול טיול שכולל את האטרקציות שהזכרת?

התחלתי לבדוק לגבי סן דייגו שהציעו קודם בשילוב עם הוואי, והאמת שההצעה שלך היא באותו פרינציפ: במקום לעצור בסן פרנסיסקו לקחת ישר קונקשן של שעה וחצי צפונה (או דרומה) ולהתמקם שם למשך כ-10 ימים. אח״כ להמשיך להוואי לעוד כשבועיים.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77
                                  הסיבה לדבוק בקליפורניה היא כי לשם הטיסה. אם הטיסה הייתה ללונדון מן הסתם היינו מציעים את האיים הבריטיים (או לכל היותר אירלנד) ולא את גרמניה נכון?

לא מבין את פרטי המתנה. האם מדובר על כך שיש לך מספיק נקודות (יונייטד?) שאפשר לקבל טיסה לסן פרנסיסקו, ובמקרה כזה אפשר להמיר את הנקודות לטיסה ליעד אחר בארה”ב? או שמדובר על דיל ספציפי של סן פרנסיסקו?

אם אפשר להמיר את המתנה ליעד אחר בארה”ב, יתכן שאפשר לשקול איזור אחר. אבל אם מדובר על טיסה לסן פרנסיסקו, לא הייתי מתאמץ לחבר יעד מרוחק מאד (כולל תשלום בזמן וכסף על טיסה נוספת).

בגדול בקליפורניה בכלל ודרום קליפורניה בפרט מזג האויר אכן דומה לישראל

אבל בדומה לישראל (ובשונה מאירופה) ארה”ב מאד ממוזג. כלומר ברור שבחוץ זה בחוץ. אבל בפנים כמעט הכל ממוזג. החל ממקום הלינה, דרך החנויות והאטרקציות השונות. אז נכון שבמקום כמו דיסני נמצאים כל היום בחוץ עם פרקי זמן קצרים בתוך מבנה ממוזג. אבל בהרבה ימים אחרים אתם ממוזגים. במיוחד אם יחסית לא מטיילים בטבע (שמשום מה לא ממוזג).

יותר מזה –  יש הרבה אתרים ואטרקציות שאפשר להרטב בהם, מה שמקל מאד על מזג האויר. בסי וורלד ספציפית יש מתחם גדול של השפרצות, אבל ככל הזכור לי בכל מיני גינות ציבוריות יש מקומות לטבול רגליים, וכמובן שיש פארקי מים וכדומה. יש גם מלונות עם בריכה כמובן ובחלקם אפילו פארק מים קטן.

היתרון בדרום קליפורניה (וזו גם הסיבה שהוא מככב כיעד טיולים) הוא השילוב של אתרים קרובים יחסית. אני אוהב לקרוא לזה השילוש הקדוש של ערים, טבע ושעשועים. זה לא שאין שילוב כזה במקומות אחרים (למשל באיזור ניו יורק).

אני חושב שלדלג על דיסני רק בגלל החום זו טעות. החוויה כזו מדהימה שזה משכיח את החום. ואם אתם יכולים להרשות לעצמכם כמה ימים באיזור, תוכלו לרווח את הביקור כך שבשעות החמות תוכלו להיותת פחות בחוץ

• ayeletback
                                    ayeletback @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן

אני מצרפת לך את סיפורי הטיולים שלי מצפון מערב ומקנדה.
                                    הם מקיפים הרבה יותר ממה שסיפרתי לך ועם הרבה נסיעות.
                                    אבל מהם ניתן לגזור את מה שהצעתי לך בנסיעות מתונות יחסית.

ועוד משהו – אולי כדאי לכם לנסות פעם אחת משהו עם יותר נסיעות, ותגלו שזה לא כל כך נורא. ומאפשר לכם הרבה יותר גמישות.

https://community.lametayel.co.il/topic/150318/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95?page=1

https://community.lametayel.co.il/topic/73583/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9D

• adivelednizki
                                      adivelednizki @ערן77 נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@ערן77

הנה הטיול שלנו לילוסטון + רוקיס :

https://community.lametayel.co.il/topic/140166/הטיול-המדהים-שלנו-לילוסטון-והרוקיס-הקנדיים

וטיול ישן יותר לקליפורניה , עם התמקדות סביב הילדים וביקור משפחה  – כולל דיסני וסן דייגו :

https://community.lametayel.co.il/topic/72090/הטיול-שלנו-לארה-ב-מתחילים

• segev17
                                        segev17 @ערן77 נערך לאחרונה על ידי segev17

בעיני האופציה של צפון מערב שאיילת הציעה הכי מתאימה לדרישות שלכם, ואגב – אפשר לעשות אותה כטיול מעגלי מסן פרנסיסקו או קווי בין סיאטל לסן פרנסיסקו  –צפון קליפורניה, אורגון, וושינגטון

שילוב של טבע (חלקו אטרקטיבי ביותר גם לילדים – כמו פארק עצי הרדווד, חופי אורגון ואולימפיק) וערים גדולות כמו סן פרנסיסקו, פורטלנד, סיאטל 

מצרף הצעה למסלול שהכנתי על בסיס הטיול שלנו באזור 

• שירליץ
                                          שירליץ @ערן77 נערך לאחרונה על ידי

@ערן77

בתור מי שגדלה בתל אביב וגרה עכשיו בעמק הסיליקון, מזג האויר לא דומה אפילו. משמעותית יותר נעים פה. אין את הלחות המעיקה של איזור החוף, ובערב כמעט תמיד קריר. אנחנו חיים בבית בלי מזגן ויש אולי שבועיים-שלושה בשנה (לא רצופים) שזה חסר לנו. באיזור החוף הצפוני של קליפורניה נעים כל השנה, ויש לי לא מעט תמונות באוגוסט עם ג׳קט פליז. איזור לוס אנג׳לס – סאן דייגו יותר דומה לתל אביב מבחינת מזג אויר. ואיזורי הפנים יכולים להיות חמים מאד, אבל משמעותית פחות לחות. 

לגבי דיסני – אנחנו בהחלט חזרנו לנוח בצהרים במלון במזגן. לקחנו מלון במרחק הליכה, נחנו בצהרים מה שנתן לנו כוחות מחודשים לסחוב עד מאוחר בלילה בלי להפוך עצבניים מעייפות. מדובר בקיצה מוקדמת כדי להתייצב חצי שעה לפני הפתיחה, המון שעות על הרגליים, הרבה התרגשות, וקילומטרים רבים (מעל 10) של הליכה. ההפסקה מאד עזרה לנו. עשינו את זה גם בגרדהלנד באיטליה אגב. 

בסאן פרנסיסקו יש המון אטרקציות לילדים – מוזיאונים ייעודיים (אקספלורטוריום, אקדמיה למדעים), אטרקציות כמו מוזיאון ריפלי, מוזיאון אשליות, מוזיאון מכונות משחק, מוזיאון הגלידה, איזור המזחים עם אריות הים, שייט לאלקטרז וביקור בכלא אמיתי, פארק גשר שער הזהב (האקדמיה למדעים, סירות פדלים, אחו עם ביזונים, אפשרות לרכב על אופניים, גן יפני...), איזור צ׳יינה טאון, רחוב לומבארד המפותל, שוק אוכל רחוב בפרסידיו עם מוזיאון על חיי וולט דיסני, נסיעה בקרוניות, נסיעה על גשר שער הזהב (אפשר באופניים), ועוד ועוד. 

אם יורדים לכיוון עמק הסיליקון יש מוזיאון להיסטוריה של המחשבים וגינת האנדרואידים של גוגל, לונה פארק נחמד אבל הרבה פחות יקר מדיסני (גרייט אמריקה) שיש בו גם איזור רטוב, מוזיאונים לילדים בסאן חוזה, בית המיסתורין של ווינצ׳סטר…

לכיוון סנטה קרוז יש פארק הנרי קאוול עם מסלול קצר וקל ביער רדוד, פארק חבלים ואומגה בהר חרמון, נקודת המיסתורין, הרכבת העתיקה, הטיילת של סנטה קרוז עם מתקני שעשועים. 

שופינג בגילרוי. 

במונטריי יש אקווריום, שייט בקייאקים, צפייה בבעלי חיים (בטבע). 

לכיוון צפון מזרח יש את פארק סיקס פלגס (רכבות הרים), יש גם פארק מים שהבנות שלי היו ונהנו, מפעל של ג׳לי בלי (הסוכריות), בסקרמנטו יש מוזיאון רכבות מהמם ואיזור חמוד של העיר הישנה, ובהמשך איזור שאפשר לשכור קייאקים. מזרחה יש את איזור הבהלה לזהב אבל שם כבר יהיה חם ממש בקיץ. 

שווה לחפש מתי יש ירידי מחוז county fair, זו חוויה אמריקאית מדהימה, מלאת אטרקציות, אוכל רחוב, בעלי חיים ואנשים. היינו בשנה שעברה בסנטה רוזה וראינו גם מירוצי סוסים. 

צפונה מסאן פרנסיסקו יש את איזור מרין (תצפיות לעיר, מתקן סודי ישן של טילים, מגדלור, בעלי חיים בעונה), מנדוסינו (אנחנו עשינו שם שייק בקאנו עם כלבי ים ולוטרות ואופניים שנוסעים על פסי רכבת, וגם ביקרנו במחנה צבאי היסטורי).

צפונה לכיוון אחר יש את איזור אגם שאסטה עם בתי סירות על המים, המון ספורט ימי, סכר מעניין, מערת נטיפים.

בקיצור, באמת שלא חסר. יש המון אטרקציות שאנשים פשוט לא מכירים כי בביקור קצר הולכים רק על הדברים המגה-מפורסמים. אתם רק צריכים לבחור כיוון ומסגרת זמן.

(אגב, גם הבנות שלי לא אוהבות טבע, לכן עוד לא היינו ביוסמיטי למרות שאנחנו גרים 4 שעות נהיגה משם חחח.  בפארק סקויה היינו עם הבת והיא פשוט קיטרה כל הביקור. )

ואנצל את הבמה לצרף את הגרסה המעודכנת של הבלוג שלי, יש בו המון רעיונות לטיולים בקליפורניה, והגרסה החדשה יותר ידידותית.

https://zeppeltour.travel.blog/

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • maoz2473
                                            maoz2473 @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

תודה על התיקון.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון