ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

על רקע הקורונה...

פורום אירופה
    טיסה
    17
    53
    5426
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל אמר:

החשש שלי הוא על הטיסה באופן כללי כי מערכת האוורור שם סגורה ואם אם יש במטוס מישהו חולה יש סיכון הדבקה

במטוס עצמו יש תחלופת אוויר מאוד אינטנסיבית, 

לפי פרסומים של גורמים מקצועיים הדבקה תהיה בעיקר בגלל מגע ישיר או במגע עם משטחים שנגע בהם חולה, כשהבריא אחרי שנגע בחולה או נגע במשטח נוגע אחרי כן בפניו (של עצמו).

לפי אותם גורמים הסיכוי להדבקה דרך האוויר המשותף במטוס מאוד מאוד נמוך והדרך להימנע מהדבקה היא שטיפת ידיים עם מים וסבון, במיוחד טרם נגיעה בפנים.

שמתי לב שאותם גורמים לא התייחסו לחלל האוויר המשותף במקומות צפופים כמו שרוול העליה למטוס או האוטובוס, להערכתי שם הרבה יותר צפוף ומספר תחלופות האוויר נראה לי נמוך בהרבה.

טוב שבמשרד הבריאות הבינו שלשלוח אנשים לבידוד בית במשך שבועיים לא ממש יעיל אם אותו אדם נוסע לביתו ברכבת/אוטובוס/מונית. הפרוצדורה הזו לא טובה אפילו לכיסוי ישבנם של האחראים, בטח לא נגד הדבקה בוירוס.

הרכבת מנתב”ג נוסעת דרך “כל תחנות תל אביב” ועד נהריה.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

שאלת תם (באמת)

מה ההבדל בין נשימה דרך מערכת האוורור של מטוס או של בנק? (או כל מוסד אחר )?

? דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          משתמש שנמחק @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

שאלת תם (באמת)

מה ההבדל בין נשימה דרך מערכת האוורור של מטוס או של בנק? (או כל מוסד אחר )?

ההבדל הוא שלא תנשמי אדי-דלק, אלא אם תטוסי במטוסים *החדישים* יותר ולא תכנסי לשירותים בבנק.

*למרות מה שארגון WHO (שלאחרונה קשה לסמוך על הצהרותיו) טוען. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית

ראשית המידע,

לא מעט רופאים, חלקם אפידימיולוגים, הסבירו בתקשורת על אוויר במטוסים, מה הסיכוי להדבק מנשימת נגיפים דרך האוויר במטוס וכו’,

לא ראיתי בשום מקום איש מקצוע שמסביר על הדבקה דרך מערכת מיזוג של בנק סופרמרקט או לובי של בית מלון.

דעת המומחה שהבאתי היא לא דעתי שלי אלא הסברים של מומחים שהופיעו בתקשורת, שמעתי מומחים שמדברים על מטוסים, לא שמעתי על מוסדות אחרים.

שנית, הפרשנות שלי למידע

אני מבין את החשש האינטואיטיבי של האנשים ממקום צפוף כמו מטוס, שבו יש הרבה יותר אנשים בנפח נתון מאשר מוסד אחר כמו בנק.

הבעיה הזו נפתרת במטוס באמצעות דיחוס אוויר מבחוץ שכל הזמן מחליף את האוויר במטוס באוויר רענן מבחוץ וכך מנטרל את בעיית הצפיפות.

ככל שאני יודע במוסדות אחרים אין בקרה על מספר תחלופות האוויר המאולצות באמצעות מערכת מיזוג האוויר, בכלל לא בטוח שיש החלפת אוויר מאולצת.

אנשיםטובים ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

כמי שעתיד לטוס בקרוב לחופש (בארה”ב) ומתלבט מאד בנושא:

אני פחות מוטרד כרגע מהדבקה בגלל הטיול. ברור שלא נסע לסין, ואם חלילה יתברר שהאיזור אליו אנחנו עתידים לנסוע מגוע כמובן שנשנה או אפילו נבטל תוכניות, נתרחק מיד מהאיזור הנגוע, ו/או נכנס להסגר בחדר המלון

מטרידים אותי שני חששות:

הקטן – שכל הפעילויות התיירותיות יוקפאו ברדיוס גדול מסביב לאיזור שנהיה בו. ואז אולי לא נדבק באופן ישיר, אבל נמצא את עצמנו בפועל בעוצר מלא או חלקי. הסבירות לזה לא לחלוטין זמיחה לאור מה שקרה באותו איזור באיטליה בסופ”ש. אם מדובר על איזור קטן יחסית ננזה לצאת ממנו לאיזור אחר. אבל אם זה רדיוס גדול יחסית אין לאן לברוח. בסופו של דבר אני טס לחו”ל ומשלם הרבה כסף כדי להנות, לא להיות בחדר.

הגדול – שהטיסות יבוטלו בזמן שאני אהיה שם. תחשבו על תייר ישראלי שתקוע כרגע בקוריאה ומנסה לחזור לארץ – לא בהכרח פשוט כלכך.

תראו מה קורה עכשיו בטיסות לישראל – מי שלא ישראלי לא בהכרח מורשה להכנס לישראל. אם מדינות שונות ינקטו גישה דומה (ישראל יחסית קיצונית) עשוי להיות מצב שלא יתנו לנו להגיע ליעד. יותר מזה, אם הטיסה היא קונקשיין (כמו שלי) – עשוי להיות עוד יותר בעייתי

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ?
                משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הבעיה היא שרק במטוסים החדישים המערכות האלה יעילות (לא תנשום אוויר מזוהם באדי-דלק)לא התייחסתי לוירוסים (לא חקרתי את מאפייני הוירוס החדש), די בנוסע חולה אחד שיושב במרכז המטוס או לא(?), משתעל או מתעטש,  נוסעים ודיילים מסתובבים במטוס, נכנסים לשירותים והשאלה האם הפעם זכרו לשטוף ידיים עם סבון ומים ולא נגעו בידיים חשופות בידית הדלת לאחר השטיפה(ולרגישים למיקרובים, גם אלכוג׳ל אחרי לא עזר). 

מערכות המיזוג/איוורור במבנים ציבוריים, ידועות בהפצת מחלות(סינדרום מוכר) בעיקר משום שלא טורחים לנקות או להחליף את המסננים. 

אבל ממילא הבנקים מיהרו לסגור סניפים במקומות רבים בארץ ועברו לשיטת "המתן שעה בטלפון, אולי יענו לך" או דרך אפליקציה, אז אין סכנת הדבקות בסניף הבנק המרוחק מביתך. 

* משלוח מהסופר, עבודה מהבית, ספרים או מנוי לטלוויזיה ואינטרנט וכך נמנע מהדבקות במחלות נפוצות.

ומי שלא אהב, לא חייב להתעצבן. 

• מטייל_3937334
                  מטייל_3937334 @מטיילת בירח נערך לאחרונה על ידי

@מטיילת-בירח

אני גם הזמנתי לסוף מרץ באיזי ג’ט,תקוע באותו בעיה… 

ואגב,במלפנסה החל מהיום יתחילו לבצע בדיקה רפואית לכל הנוסעים.

ויש על כך גם הודעה  באתר הרשמי.

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

כמי שעתיד לטוס בקרוב לחופש (בארה”ב) ומתלבט מאד בנושא:

אני פחות מוטרד כרגע מהדבקה בגלל הטיול. ברור שלא נסע לסין, ואם חלילה יתברר שהאיזור אליו אנחנו עתידים לנסוע מגוע כמובן שנשנה או אפילו נבטל תוכניות, נתרחק מיד מהאיזור הנגוע, ו/או נכנס להסגר בחדר המלון

מטרידים אותי שני חששות:

הקטן – שכל הפעילויות התיירותיות יוקפאו ברדיוס גדול מסביב לאיזור שנהיה בו. ואז אולי לא נדבק באופן ישיר, אבל נמצא את עצמנו בפועל בעוצר מלא או חלקי. הסבירות לזה לא לחלוטין זמיחה לאור מה שקרה באותו איזור באיטליה בסופ”ש. אם מדובר על איזור קטן יחסית ננזה לצאת ממנו לאיזור אחר. אבל אם זה רדיוס גדול יחסית אין לאן לברוח. בסופו של דבר אני טס לחו”ל ומשלם הרבה כסף כדי להנות, לא להיות בחדר.

הגדול – שהטיסות יבוטלו בזמן שאני אהיה שם. תחשבו על תייר ישראלי שתקוע כרגע בקוריאה ומנסה לחזור לארץ – לא בהכרח פשוט כלכך.

תראו מה קורה עכשיו בטיסות לישראל – מי שלא ישראלי לא בהכרח מורשה להכנס לישראל. אם מדינות שונות ינקטו גישה דומה (ישראל יחסית קיצונית) עשוי להיות מצב שלא יתנו לנו להגיע ליעד. יותר מזה, אם הטיסה היא קונקשיין (כמו שלי) – עשוי להיות עוד יותר בעייתי

לנוסעים יש משחק של הימור,

בגלל הקורונה המחירים יורדים, אבל יכול להיות שמי ששילם מחיר זול (יחסית) לא יוכל לנצל את השירות או אפילו כמו בתרחישים שהסברת עלול לשלם מחיר כלכלי גבוה.

גם להיות תקוע שבועיים בבית ולהיעדר מהעבודה יש משמעות כלכלית.

למי שרכש כרטיסים מזמן, כשהמחיר היה גבוה יותר, יכול להיות שיתקיים המשפט העתיק שאומר משהו על “בא להשתתף בירושה ובסוף מצא את עצמו משלם על התכריכים”

יש הרבה אי ודאויות ואני לא רואה דרך להיות בטוח ב 100%.

לו אני הייתי אותו תייר שאתה מדבר עליו בדרום קוריאה הייתי כנראה חוזר לארץ באחת מהטיסות האחרונות שמתבצעות בפועל ולא מחכה לטיסה ששולמה אבל אולי תתבטל, גם אם הרכישה הנוספת היתה כרוכה בהפסד כספי ניכר, כי הסיכוי להפסד גדול הרבה יותר – ראלי.

ככל שאני יודע מדינת ישראל לא יכולה למנוע כניסה מאזרח ישראלי. יכולה אולי לקבוע לו כל מיני מגבלות כמו בידוד אבל לא יכולה לסרב כניסה.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • keves160
                      keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי keves160

לי חבל על התיירים הקוריאנים שהגיעו לפה, ומחזיקים אותם בנתב”ג שעות בהתנהלות של חלם בלי טיסה חזור, בלי תוכניות מאורגנות מה לעשות איתם אחרי שכניסתם נעצרה אבל אין להם איך לחזור כי זו “מדיניות” של יציאות ספונטניות ללא שום חשיבה, ובינתיים גם יש הפגנות נגדם של תושבים שאומרים שהם לא רוצים לגור איתם באותו מרחב עירוני גם אם יסגרו אותם בתוך מתחם סגור. לבי עליהם. ואלו ארצות מאוד פרו ישראליות, או לפחות הן כאלו עד עתה. 

דוקטור דו ליטל ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

צודק, פעמיים צודק,

פעם אחת בגלל שככה לא מתנהגים לאורחים, גם אם חושדים שחלק מהם עלולים להיות חולים במחלה מדבקת לא צריך להתעלל בהם, מה גם שבטח המדיניות ההיסטרית הזו בטח לא בודדה אותם כמו שצריך.

כמו ששלחו נוסעים ישראלים ברכבת/אוטובוס/מונית לבידוד בבית, בידוד שתועלתו מוטלת בספק כי בדרך חולה יכול להדביק אנשים אחרים.

פעם שניה כי יחס גורר יחס, אחרי שבנתב”ג התעללו בנוסעים טורקים נוסעים ישראלים סבלו בטורקיה, כנ”ל ברוסיה וכו’.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יונית
                          יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי יונית

עדכון לגבי קרנבל וונציה- האירועים הופסקו מהיום (יום ראשון)

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ?
                            משתמש שנמחק @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

טוב, בכל זאת מדובר ב"מדרשת הר-גילה" והשאר ידוע.

אם הרשויות כ"כ  חכמות והחליטו לא להכניסם, יכלו להחזירם באותו מטוס שהגיעו ולמנוע התעללות, נקווה שמישהו הסכים לתת להם שתיה ומזון. 

* יש שני מלונות בנתניה, בהם שהו כמה מהתיירים הקודמים, מן הסתם עדיין לא עבר חיטוי. 

• דבורה פ
                              דבורה פ @משה 22 נערך לאחרונה על ידי דבורה פ

@משה-22

על פי עדכון מהזמן האחרון עד כה יש באיטליה 132 נדבקים ויצאה הודעה על ביטול אירועי פסטיבל המסיכות בונציה. 

משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ?
                                משתמש שנמחק @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

כתבה על הקרנבל בונציה.

• משה 22
                                  משה 22 @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

ולכן רמזתי מקודם שסבלנות …

טרם הסתיים באיטליה.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • משה 22
                                    משה 22 @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

למרות שהייתי נזהר עם המספר שרשמת.

אני מכיר מספר אחר ולא מהעיתונות.

imeshy דבורה פ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • imeshy
                                      imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אני מכיר מספר אחר משלך, וגם לא מהעיתונות. 

• ציונה אבירם
                                        ציונה אבירם @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי ציונה אבירם

@שוקי3

בסוף מרץ 2020 בעלי ואני אמורים לטוס לצפון איטליה.

האם לטוס ולסמוך שהכל יהיה בסדר?

האם לבטל הטיסה?

לחכות?

imeshy יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • imeshy
                                          imeshy @ציונה אבירם נערך לאחרונה על ידי

@ציונה-אבירם

בעדינות – למי יש אפשרות לדעת.. 

אם יש לכם ביטוח ביטול טיסה – תבטלו.

אם אין לכם – חכו ותחליטו ברגע האחרון

ציונה אבירם אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דבורה פ
                                            דבורה פ @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

משה, אני ציטטתי מספר שהופיע בכתבה וצירפתי את הלינק.

איזה מספר אתה מכיר?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון