ביטוח ביטול מכל סיבה לא כולל שוברים
-
קניתי ביטוח ביטול בחברת הראל באוקטובר 2019 לטיסה באוגוסט 2020. ביטלתי את הטיסות לפי כל התנאים והבאתי את כל המסמכים לחברת הראל, שדחתה את התביעה מכיוון שהחברות תעופה סיפקו לי שוברים במקום החזר כספי.
כלומר הביטוח ביטול מכל סיבה לפחות בחברת הראל חסר כל ערך לתקופת הקורונה.
ראו הוזהרתם.
נראה לי עדיף בתקופה הזאת לקנות את הכרטיס מהיום למחר. זה גם מייתר ביטוח ביטול שלא קיים או לא שווה וגם מפחית למינימום סיכונים הדבקה חובת בידוד וכדומה.
אלעד
-
רק להבין:חברת התעופה ביטלה את הטיסה והציע לך שוברים במקומה? או שאתה יזמת ביטול, ואז חברת התעופה במקום להחזיר לך חלק מהכסף הציע לך שוברים?
ואם זה המקרה השני – השוברים זה במקום כל מחיר הטיסה? או רק החלק שהיו אמורים להחזיר?
כלומר אם למשל מחיר הטיסה 500 דולר שמתוכם 200 זה דמי ביטול – האם הציע לך שוברים על 300 דולר או 500?
ובהתאמה מה שתבעת מחברת הביטול זה 80% מ-200 דולר או מ-500?
-
שתי אופציות
הראשונה:
הנושא הזה עולה תכופות בפורום, ראה למשל כאן
אין כזה דבר ביטוח “מכל סיבה שהיא”.
השניה:
כמו שאנשים טובים הסביר אתה לא יכול לקבל פיצוי כפול,,
אם ביטלת טיסה אתה לא יכול גם לקבל טיסה אחרת (שובר מחברת התעופה) וגם כסף בחזרה מחברת הביטוח,
אתה יכול רק לבחור אחד מהם.
לפי התיאור שלך אתה בחרת בשובר לטיסה אחרת.
-
אני ביטלתי את הטיסות, לא החברות.כל החברות מסרבות לתת כסף ונותנות רק שוברים.
לא שואלים אותך, אומרים זה מה יש וקח.
שובר משמעותו אפשרות לשנות את תאריך הטיסה ולא מתן כסף מכיוון שאין לזה ערך כספי.
לטענתך ביטוח הביטול מכל סיבה חל רק במקרה שהכרטיס היה בלתי ניתן לביטול ובלתי ניתן לשינוי.
כל הדברים הללו לא היו כתובים בפוליסה של חברת הראל.
הדרישה היחידה הייתה שאני הייתי יוזם הביטול (ואכן היה כך) ושהביטוח מכסה את הסכומים שלא השיבו לי (שוברים == אפס כסף הוחזר לכן היה צריך להחזיר את הכל בניכוי השתתפות עצמית)
אלעד
-
כמו שאני מבין את הדברים, ואני לא עורך דין או סוכן ביטוח אלא לקוח כמוך, היו לך 2 אפשרויות:
- לבטל את הטיסה ולקבל במקומה שובר לטיסה עתידית. במקרה כזה לא מקבלים כסף מהביטוח.
- לבטל את הטיסה ולא לקחת את השובר לטיסה עתידית. במקרה כזה פונים לחברת הביטוח לקבל החזר (80%)
לא ניתן גם לקבל שובר/כרטיס טיסה עתידי וגם כסף. נניח אם הכרטיס עולה 500$ אתה לא יכול גם לקבל כרטיס חליפי ששווה 500$ וגם כסף מהביטוח 400$.
אתה בחרת באפשרות מספר (1) לקבל שובר לטיסה עתידית ולכן לא לקבל כסף מחברת הביטוח. וזה אכן מה שקרה, קיבלת שובר וסירוב מחברת הביטוח.
יכולת לבחור באופציה (2) לסרב לקבל שובר ולקבל פיצוי מחברת הביטוח. החלטת לא לבחור באפשרות הזו.
אני מבין שקיווית שתהיה אפשרות (3), גם לקבל שובר לטיסה נוספת וגם כסף מחברת הביטוח. אין כזה דבר.
ביטוח הביטול ביזמת הלקוח תקף גם בכרטיס שניתן לביטול.
אם נניח מחיר הכרטיס הוא 500$ ומחיר השתתפות עצמית בביטול הוא 100$ (זאת אומרת שאם ביטלת יש לך נזק של 100$), אתה מבטח את עלות ההשתתפות העצמית (ולא את מחיר הכרטיס המלא) ואז במקרה של ביטול אתה מקבל 80$ בחזרה מחברת הביטוח.
אתה לא יכול לבטל ולקבל מהביטוח פיצוי של 400$ על נזק השתתפות עצמית של 100$.
-
האם חברת הביטוח אכן תשלם לי בוודאות?
אין סיכוי שהיא תטען שבגלל שהטיסה ממילא לא מתקיימת אין תוקף לביטול שלי?
-
@eladv6 אמר:
כל החברות מסרבות לתת כסף ונותנות רק שוברים.
ממש לא מדוייק
חלק מהחברות בכלל לא עונות לך
חלק אומרות שיחזירו כסף אבל לא ברור מתי
אבל גם היו מקרים שאכן החזירו כסף.
-
ביטול טיסה ביוזמת הלקוח- היא העילה לקבל כיסוי של 80%ביטוח גרנטי.
אם חברת התעופה ביטלה את הטיסה /נתנה שוברים/דחתה את העיתוי- להבנתי אין עילה לתביעת הביטוח.
-
שוברים הם שווה ערך כסף.
לכן הטיעון שלך בהקשר זה- אינו מדויק.
אם אתה ביטלת את הטיסה ביוזמתך -לפני שהטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה
להבנתי, אתה אמור לקבל את 80% מהעלות.
ככה זה התנהל טרום קורונה.
-
אתה יוצא מכל מיני הנחות שלא ברור איך אתה עושה אותם.לא היו לי שום אפשרויות.
ביקשתי מהחברות לבטל את הכרטיסים.
התשובה היתה כרגע נותנים רק שוברים
בזה זה הסתיים.
לא הנפיקו לי שום שובר ולא ביקשתי שום שובר.
ביקשתי רק לבטל, וביקשתי אישור על זה שביקשתי לבטל כי זה מה שהחברת ביטוח דרשה.
לא מעוניין בשום שובר ובשום זמן לא ביקשתי שוברים מאף אחד.
חברת הביטוח ניצלה את זה ששתי חברות התעופה הזכירו שהן נותנות שוברים במייל בתור תירוץ לא לשלם.
חבל שאתה מגן על חברת הביטוח.
וחבל שאתה מכניס לאנשים מילים לפה.
אלעד
-
לא מסכים לגמרי.שובר זה שווה ערך ליכולת לשנות את תאריך הטיסה. פשוט במקום לשנות מראש לתאריך מסויים אתה מקבל את האופצייה לשנות בתאריך יותר מאוחר. זה כל ההבדל.
זה לא שווה לכסף כי אני לא יכול ללכת לקנות עם זה אוכל במכולת.
הטענה שלך שווה לטענה שהביטוח ביטול מכל סיבה מכסה רק ביטול של טיסות שאי אפש לשנות להם תאריך.
והטיעון הזה לא הופיע בפוליסה.
וכן, אני ביטלתי את הטיסות ראשון. למעשה לא קיבלתי בשום שלב הודעה על ביטול הטיסות מהחברות וגם חברת הביטוח לא השתמשה בתירוץ הזה כדי לא לשלם.
אלעד.
-
המגיבים התייחסו רק למה שכתבת בהודעה:
"...והבאתי את כל המסמכים לחברת הראל, שדחתה את התביעה מכיוון שהחברות תעופה סיפקו לי שוברים במקום החזר כספי."
- מצד אחד אתה טוען שלא קיבלת שובר ומצד שני כתבת שבמייל שקיבלת היה רשום שתקבל שובר, אז מה באמת המצב?
- אם קיבלת מייל(אסמכתא) שבו החברה הודיעה שהיא קיבלה את בקשתך לביטול ובמקום כסף מזומן היא נתנה לך שובר למימוש עתידי, אין לך עילה לתבוע החזר מחברת הביטוח - השובר הוא *במקום כסף מזומן*, לא משנה אם תשתמש בו היום או בעוד שנה.
-
אנשים פה לא נגדך. אני חושב שלהיפך. אף אחד מאיתנו לא אוהב במיוחד את חברות הביטוח.אבל מה שאני ואני מניח שגם אחרים מנסים להבין זה האם חברת הביטוח התנערה מתשלום בתירוץ שנראה לא רציני ואז זה אכן עשוי לגרום לנו להסס אם להשתמש בשירותי הביטוח שוב, או שזה לא תירוץ אלא משהו שנראה הגיוני גם אם הוא לא בהכרח צודק.
כמו שאני מבין את זה – אם כרטיס הטיסה עלה 500 דולר עם דמי ביטול של 100 דולר, אז אם ביטלת מיוזמתך ברור לי שחברת הביטוח צריכה להחזיר לך לפחות 80 דולר. אם קיבלת מחברת התעופה 400 דולר, או שווה ערך ל-400 דולר אני לא רואה בעיה. אם לא קיבלת מחברת התעופה כלום, יתכן שחברת הביטוח צריכה להחזיר גם 320 דולר (80% מה-400). אני מודה שאני מאד לא בטוח מה קורה פה.
אבל אם חברת התעופה נתנה לך פיצוי אחר (לא משנה מה, כרטיס טיסה חלופי, או חבילת מסטיק) הרי שבעצם לא ביטלת את הטיסה, אלא שינית/החלפת אותה, ומאותו רגע בחרת הביטוח יצאה מהמשחק.
עזוב קורנה – הזמנתי טיסה ל-1 ביולי עד ה-10 ביולי. החלטתי לקצר ביום ושיניתי את הכרטיסים כך שיהיו מה-1 ביולי ועד ה-9 ביולי. מאותו רגע הביטוח פג תוקף. כי עכשיו מדובר על כרטיסי טיסה חדשים.
אני מודה שאני לא מבין מספיק מה היה שם.
קודם כל – האם היה מדובר על טיסה ללא אפשרות ביטול (ואם כן למה הציעו לך שוברים) או שמדובר על דמי ביטול חלקיים?
האם חברת התעופה אישרה את הודעת הביטול?
באיזה שלב הגיעו /הוזכרו השוברים?
האם התביעה שלך לחברת הביטוח היתה רק לגבי דמי הביטול או כל הסכום?
ברור שאתה לא חייב לענות. זו לא חקירה של השב”כ. אבל אתה זה שפתח בשרשור.
-
אז החשש שלי שלא אקבל מהם גם אם אבטל עכשיו לבד מוצדק... מדהים איך חברות הביטוח מצליחות להתחמק מתשלומים...

-
זאת הצהרה מדיניות – אנחנו נותנים שוברים. לא ביקשתי שובר ולא קיבלתי מספר שובר.אני ביקשתי “ביטול טיסה, החזר כסף ופירוט מה מחזירים ומה לא”
התשובה שקיבלתי “ברגע זה אנחנו רק נותנים שוברים”
אלעד
-
@אנשיםטובים אמר:
קודם כל – האם היה מדובר על טיסה ללא אפשרות ביטול (ואם כן למה הציעו לך שוברים) או שמדובר על דמי ביטול חלקיים? האם חברת התעופה אישרה את הודעת הביטול? באיזה שלב הגיעו /הוזכרו השוברים? האם התביעה שלך לחברת הביטוח היתה רק לגבי דמי הביטול או כל הסכום?
הטיסה הייתה ללא אפשרות ביטול.גם אם אפשר לבטל אז נותנים רק שוברים
העניין הזה עם שוברים זה סטנדרטי עכשיו כמעט בכל חברות התעופה שעבדתי מולם (וביטלתי הרבה) למעט אלעל
אין שום החזר כספי. אפילו לא דולר אחד. החברה מוכנה לתת הכל אבל בשוברים.
חברות התעופה אישרו שהם קיבלו את בקשת הביטול אבל לא מוכנות להחזיר כסף, או כי הכרטיס הוא ללא ביטול או שהם רק נותנות שוברים. במקרה הראשון הם גם הציעו שוברים.
התביעה שלי לחברת הביטוח הייתה לגבי כל הסכום כי החברות הללו לא מוכנות אפילו להחזיר מיסי נמל. רק שוברים.
אלעד
-
אני תוהה למה לבצע פעולות ללא בדיקה מקדימה.
בתקופת הקורונה עד עכשיו רובן המוחלט מהטיסות מתבטל 'לבד' ולכן אתה זכאי על פי חוק (ישראלי ואירופי) להחזר כספי.
למה לא ניצלת את האופציה הזאת?
למה לא פנית לחברת הביטוח לפני ביטול הטיסה/קבלת השובר?
אולי היית חוסך אי נעימות/עצבנות
יש לך סוכן ביטוח שקשור לפוליסות?
ושובר הוא שווה ערך לכסף, גם אם את לא יכול לקנות איתו אוכל במכולת, הוא שווה את הכסף שעולה מושב במחיר מסוים בטיסה מסוימת (או חלק ממנו, אם בחרת טיסה יקרה יותר)
-
לא מבין את הטענה. שילמתי על ביטוח, ואתה טוען שעדיף לי לחכות שיבטלו לי את הטיסה, דבר שלא מבטח בכלל? ושיחזירו לי את הכסף? אז למה אלעל לא החזירה לי את הכסף? לא ברור הטיעון שלך.כן פניתי לחברת ביטוח, אף אחד לא אמר לי שאם אקבל שובר לא יתנו לי החזר. שלחו לי טופס והסבירו לי איך למלא.
אחרי שביקשתי ביטול רק קיבלתי את התשובה ולא היה לי ברור שזו תהיה בעיה.
קניתי ישירות מהראל.
לא הבנתי את הטיעון שלך ושל אחרים כאן. מה הבדל בין שובר לבין כרטיס לא ניתן לביטול אבל ניתן לשינוי? זה אותו דבר.
הרעיון בביטוח הזה שהוא מחזיר לי כסף. אם רק הייתי רוצה לשנות את זמן הטיסה לא הייתי עושה בכלל ביטוח.
ואם שובר שווה ערך לכסף למה זה לא כתוב בפוליסה?
אלעד
-
@eladv6 אמר:
לא מבין את הטענה. שילמתי על ביטוח, ואתה טוען שעדיף לי לחכות שיבטלו לי את הטיסה, דבר שלא מבטח בכלל? ושיחזירו לי את הכסף? אז למה אלעל לא החזירה לי את הכסף? לא ברור הטיעון שלך.
• לחכות לביטול הטיסה ע"י החברה ולתבוע לפי החוק האירופאי, לא רלוונטי לענייננו מכיוון שלא יכולת לצפות מראש שתצוץ "מגיפה" ולהימנע מרכישת הביטוח הזה.
כן פניתי לחברת ביטוח, אף אחד לא אמר לי שאם אקבל שובר לא יתנו לי החזר. שלחו לי טופס והסבירו לי איך למלא.
אחרי שביקשתי ביטול רק קיבלתי את התשובה ולא היה לי ברור שזו תהיה בעיה.
קניתי ישירות מהראל.
• שובר=כסף, בדומה לשוברי-קניה (או כרטיסים בימינו), תוכל להשתמש בשובר *רק* להזמנת טיסה חדשה(ולא להמיר אותו למזומן) ואז הביטוח לא תקף(טיסה חדשה).
לא הבנתי את הטיעון שלך ושל אחרים כאן. מה הבדל בין שובר לבין כרטיס לא ניתן לביטול אבל ניתן לשינוי? זה אותו דבר.
• נכון, אין הבדל בין שובר לבין כרטיס הניתן לשינוי, אבל הביטוח הוא על ביטול מוחלט של הטיסה, לא שינוי מועד הטיסה לזמן אחר - מכורח הנסיבות אתה נאלץ לקבל את השובר מהחברה ולכן הם לא יחזירו לך כסף - משום שקיבלת תמורה מחברת התעופה.
הרעיון בביטוח הזה שהוא מחזיר לי כסף. אם רק הייתי רוצה לשנות את זמן הטיסה לא הייתי עושה בכלל ביטוח.
ואם שובר שווה ערך לכסף למה זה לא כתוב בפוליסה?
• החברה הרוויחה בעקבות המצב שבו חברות לא מוכנות להחזיר כסף על ביטול טיסה, אלא נותנות שובר(כסף) לטיסה עתידית.
*למרות שהכרטיס היה ללא אפשרות ביטול, קיבלת מהחברה החזר(פיצוי) בצורת שובר.
(זו דעתי).
-
הבעיה שהחברה לא מוכנה לבטל את הכרטיס. היא טוענת שהוא ללא ביטול ולכן אי אפשר לבטל אותו, רק לשנות אותו.לפי מה שאת מבינה אז גם אם לא הייתי מקבל שובר אז לא הייתי זכאי כי החברה לא מוכנה לבצע את הפעולה של ביטול הטיסה ומציעה שינוי של הטיסה במקום.
גם זה לדעתי היה צריך להיכתב בתנאים של הביטוח.
אלעד