התעייצות מסלול מערב ארה"ב ספטמבר 2021
-
אני רואה שעדיין לא הכנסתם יום “רגיעה” באמצע – ממליץ לכם להתייעץ עם מישהו קרוב שעשה טיול ארוך עם ילדים בגיל של הילדים שלכם (צעירים!) ותבינו עד כמה זה מהותי וחשוב לשמירה על השפיות.
נראה שאתם מנסים בכל הכוח למצות כל שנייה מהטיול – וזה עלול להיות בעוכריכם .
יש עוד המון מקומות שאתם לא תהיו בהם – אי אפשר בזמן מוגבל לעשות את כל ארצות הברית. אם היה לכם עוד חודש – הייתי מוצא בקלות כיצד למלא אותם. אתם צריכים לבחור מבין הדברים שהכי מדברים אליכם.
אגב לגבי פארק ציון – גם אני לא מחובבי הפארק, אבל יש שם מסלול שבעיני (ופםספסתי אותו) הוא אחד היפים בארה”ב – the narrows – תבדקו
-
עשינו טיולים ארוכים של שלוש שבועות עם ילדים.
אנחנו לא אנשים של בטן גב וילדים כבר מורגלים לזה.
גם לדעתי ימים של לאס ווגאס ושל כביש 1 – אלו ימים יחסית רגועים.
אולי באמת נוותר על טאהו לייק ונרווח קצת את השאר .
תודה רבה.
-
צריך רק לבדוק כי לידיעתי אין שדה תעופה גדול ליד הילסטון – כך שלא בטוח שאתם יכולים לנחות וללון ליד הפארק
לזכרוני יש שדה קטן שאפשר להגיע אליו בטיסה פנימית וגם לא מכל שדה אחר
שדה הבינלאומי הקרוב ביותר הוא בסולט לייק סיטי
כך שצריך לבדוק את העניין ואת ההשפעה על תכנון המסלול
-
דרך אגב – וגאס זה בד”כ יחסים של אהבה/שנאה- או שכן או שלא…. אני מכיר משפחות עם ילדים שמאוד נהנו מ-4 ימים שם, אנחנו עם הילדים הסתפקנו בלילה אחד בנוצץ והעדפנו את הטבע מסביב..ודרך אגב – אם חם- כמה שעות במים בלייק פאוול ( לא עשינו שייט פשוט שברנו את החום בטבילה ארוכה פעמיים...) זה אחלה הפוגה
-
ארבעה ימים בלאס וגאס הם יותר מדי לטעמי.
-
קשה להחליט על “תקציב” זמן לכל מקום אם לא ברור מה תוכנית האטרקציות לאותו מקום.
וגאס למשל יכולה להיות דוגמה מאוד בולטת. 4 ימים יכולים להיות הרבה יותר מידי ויכולים להספיק בקושי, תלוי מה מתכננים לעשות בוגאס.
דיסני הייתי שוקל להוריד, עושה מתישהו קפיצה מישראל לפריס באיזה low cost ולא מבזבז על הפארק זמן אמריקאי יקר.
ליוניברסל אני לא מכיר מקבילה אירופאית אז שווה לבקר.
אגב זמן מומלץ לפארקים גם כן נגזר מהריידס וההופעות שרוצים לחוות בהם
אני מאוד מתחבר להצעה לותר על מסלול מעגלי, נחיתה והמראה מאותו מקום. המרחקים עצומים ומסלול חד כיווני יכול לחסוך המון זמן יקר שמוקדש לבהייה באספלט ושלטי דרכים.
-
דווקא על ציון לא הייתי מוותרת עם ילדים.
יש שם מסלול הליכה במים , משהו שילדים בדכ מאד אוהבים ובעיני זה פארק מאד מיוחד
-
@חמוטל69 אמר:
ארבעה ימים בלאס וגאס הם יותר מדי לטעמי.
זה מאוד אישי. היינו מספר פעמים עם הילדים שלנו במגוון גילאים. אצלנו מאוד אוהבים, היינו בין 4 ימים לשבוע בהנאה מרובה. בלי הימורים.
-
תודה ברה.
האמת שלאס ווגאס אין בכוותנו לקצר, אני בטוחה שכולנו נאהב.
תודה רבה.
-
כמה זמן את ממליצה להקדיש לציון?
והאם הליכה במים זו הליכה ללא צורך בשחיה? כלומר עד איזה גובה מגיעים המים?
-
היינו בדסני באולנדו ולדעתנו דסני בארהב הברית לא מתקרב לדסני בארופה, כמו כן יש שם מתקנים חדשים של מלחמת הוככבים שאין אותם בצרפת.
-
הנה בלוג משפחתי (באנגלית) עם המון תמונות והמון הסברים מצויינים על המסלול the narrows
-
מסלול חדש.
ערכתי קצת שינויים, מה דעתכן עכשיו?
3.09 נחיתה בסלט לייק סיטי, התארגנות ולינה
4.09 חצי יום סלט לייק סיטי + נסיעה ל גראנד טיטון + לינה בגראנד טיטון
5.09 גראנד טיטון + לינה
6,7,8,9.09 יליסטון + לינה
10.09 טיסת בוקר מבוזמן לסן פרנסיסקו + התארגנות + טיול חצי יום +לינה
11,12.09 סן פרנססיסקו + לינה
13.09חצי יום סן פרנסיסקו + נסיעה ליוסמיטי +לינה
14,15.09 יוסמיטי +לינה
16.09 תחילת כביש 1 +לינה
17,18,19.09 כביש 1 +לינה
20.09 לוס’ אנג’לס + לינה
21,22.09 יוניברסל + דינסי + לינה
23.09 נסיעה ללאס ווגס + טיול ערב + לינה
24.09 לאס ווגס +לינה
25.09 ברייס קניון + לינה
26,27.09 – פייג’ + לינה HORSESHOE BAND, קניון אנטילופ, אגם פאוול
28,29,30,01.10 ווגאס + לינה אאוטלט, אם נמצא אזי אפשר חצי יום גראנד קניון
- הורדתי את פארק ציון – עדיין מתלבטת, אם כן זה יהיה במקום יום אחד בלאס ווגאס
- הורדתי את טאהו לייק
- חילקתי את המסלול לשני חלקים עם טיסה בין בוזמן לסן פרננסיסקו
אשמח מאוד להערות והארות נוספות
תודה רבה
-
כמה הערות
- אני לא רואה סיבה לעצור בלאס וגאס בדרך לברייס/ פייג’ . הרי יש לכם עוד 4 ימים נוספים בוגאס לאחר מכן. אני כן הייתי משאיר את פארק ציון בדיוק במקום היום בוגאס ששיבצת כרגע. זה פארק נחמד מאוד, פחות מדברי מברייס. שלחתי לך לינק (בשרשור השני) למסלול שבמים – בעיני זו ה-אטרקציה של המקום. ויש עוד מה לעשות בו
- טוב שהורדת את אגם טאהו.
- גרנד קניון מלאס וגאס זה יום ארוך ולא חצי יום. 4 שעות נסיעה לכל כיוון, והרבה פעמים עוברים גם בסכר הובר ובאגם מיד. לכן אם חושבים ממש לטייל בגרנד קניון, אפשר להוסיף עבורו יום ואם כבר נמצאים באיזור – כדאי להסתכל על מה ששמורת סדונה מציעה לכם
- בעיני, 3 ימים מלאים לכביש מס’ 1 זה קצת יותר מדי. אלא אם אתם מעוניינים לבקר יום שלם במונטריי (ובאקווריום שלה) ואולי גם בעיירה כרמל.
-
גם לדעתי 3 לילות ( נוסף על עוד לילה בהתחלה) בכביש 1 זה קצת הרבה- אלא אם יש מסלולים מיוחדים שמתכננים. כמו כן דיסני באנהיים הוא למעשה שני פארקים ואתם נותנים לו יום- תתקשו, אפילו אם תהיו יום מלא- להספיק את כל מה שתרצו. אם אתם מתכננים רק פארק אחד- זה יותר הגיוני.מוגאס לברייס זו לא כזו נסיעה קצרה ועוד תרצו גם לטייל באותו יום ( אלא אם אתם רק מסתפקים בתצפיות)- אולי אפשר לקצר עוד קצת טווח….
מעבר לכך סך הכל המסלול בסדר. תמיד אפשר יהיה להוסיף ולהוריד- אין פה כמעט גבולות לאופציות. תעשו בסוף את מה שמרגיש לכם הכי מתאים ונכון...
-
@Roman_3359623 אמר:
מסלול חדש.
ערכתי קצת שינויים, מה דעתכן עכשיו?
3.09 נחיתה בסלט לייק סיטי, התארגנות ולינה
4.09 חצי יום סלט לייק סיטי + נסיעה ל גראנד טיטון + לינה בגראנד טיטון
5.09 גראנד טיטון + לינה
6,7,8,9.09 יליסטון + לינה
10.09 טיסת בוקר מבוזמן לסן פרנסיסקו + התארגנות + טיול חצי יום +לינה
כדאי לבדוק את נושא השכרת רכב בסולט לייק סיטי והחזרתו בבוזמן, לא בטוח שזה אפשרי.
11,12.09 סן פרנססיסקו + לינה
13.09חצי יום סן פרנסיסקו + נסיעה ליוסמיטי +לינה
14,15.09 יוסמיטי +לינה
16.09 תחילת כביש 1 +לינה
17,18,19.09 כביש 1 +לינה
לדעתי אפשר להוריד יום.
20.09 לוס’ אנג’לס + לינה
21,22.09 יוניברסל + דינסי + לינה
23.09 נסיעה ללאס ווגס + טיול ערב + לינה
24.09 לאס ווגס +לינה
מיותר, אתם חוזרים לשם למספר ימים.
25.09 ברייס קניון + לינה
26,27.09 – פייג’ + לינה HORSESHOE BAND, קניון אנטילופ, אגם פאוול
28,29,30,01.10 ווגאס + לינה אאוטלט, אם נמצא אזי אפשר חצי יום גראנד קניון
נסיעה לגרנד קניון מייגעת, לא מתאים לחצי יום. אם אתם מעוניינים, תקדישו לילה. ו...למרות שהפארק לא ממוקם אצלי גבוה, לדעתי לא כדאי לוותר.
- הורדתי את פארק ציון – עדיין מתלבטת, אם כן זה יהיה במקום יום אחד בלאס ווגאס
- לא כדאי להוריד את הפארק, אבל מומלץ לא רק לחלוף דרכו אלא לבחור מסלולי הליכה מתאימים. (ויש הרבה מסלולים שלאו דווקא מיועדים למיטיבי לכת).
- הורדתי את טאהו לייק
- החלטה טובה.
- חילקתי את המסלול לשני חלקים עם טיסה בין בוזמן לסן פרננסיסקו
- כפי שציינתי, צריך לבדוק את נושא השכרת הרכב בחלק הראשון של הטיול. באופן כללי, אני חושבת שנסיעה במרחבים היא חלק מהחווייה האמריקאית, אני אישית לא הייתי טסה אלא נוסעת ברכב.
אשמח מאוד להערות והארות נוספות
תודה רבה
-
לגבי דסני, בתכנון רק פארק אחד – הראשי.אני יודעת שלא נספיק הכל, המטרה זה המתקנים החדשים של מלחמת הכוכבים וכל השאר לפי ההספק. היינו לפני שנה וחצי באורלנו 9 ימים רק בדסני ועוד יום בסי וורלד (שזו הייתה טעות, לא נחזור לשם. לא הייתי מודעת לגבי ההתעללות בחיות וגם הפארק עצמו לא מושקע כמו דסני. )
לגבי ברייס, הבנתי שזה בעיקר תצפיות, שהמסלולים שם גם ככה קשים.
עדיין מתלבטת אם כדאי לעשות יש נסיעה מלוס אנג’לס לפייג’ , בכדי לא לפצל את השהייה בווגאס. לא יודעת עד כמה נשרוד נסיעה של 8 שעות ברצף וזה ללא הפסקות.
לגבי כביש 1 , זה דיי באמצע טיול אז הוא נועד גם בשביל מנוחה יחסית. גם ביקור עיירות, אקווריום ושייט לוויתנים (לא ארוך ). לדעתך כדאי את היום של כביש 1 להעביר למשהו אחר?
תודה רבה.
-
תודה רבה.
לגבי גרנד קניון בעיקרון לא בתכנון, זה רק אם ממש נמצא את ווגאס. לדעתי הסיכוי שזה יקרה לא גבוה.
לגבי נסיעה ישירות לפייג’, מדובר בנסיעה של 8 שעות ללא עצירות. לדעתך כדאי להתאמץ ולעשות נסיעה ישירה בכדי לא לפצל?
כביש 1 בעיקרון זה באמנצע טיול , לכן גם נועד למנוחה יחסית, המטרה לעשות אותו באיזי.
-
לגבי הרכב בהחלט אבדוק, לא חשבתי על זה שיכול להיות שאין אופציה – רק אלי יש כנס וזה מבחינתי עדיף על נסיעה נוספת ארוכה.
לגבי גראנד קניון איך הייתה משלב אותו? זה נראה שאי אפשר לעשות סיבוב מעגלי בין ציון, ברייס, פייג’ וגראנד קניון – לפחות המפה כרגע לא נותנת לי.
ובאמת כנראה בכל זאת נעשה נסיעה ישר לשמורות טבע מלוס אנג’לס ורק בסוף נגיע לווגאס, קיבלתי הרבה תגובות על הנושא. מקווה שלא אתחרט על נסיעה כל כך ארוכה ביום אחד.
תודה רבה.
-
חייב להגיד לכם שלדעתי התיכנון הקודם בלי טיסה פנימית באמצע היה טוב יותר. בעיקר למשפחה, יש יתרון ענק לכך ששוכרים רכב פעם אחת בטיול ונשארים עם אותו רכב לאורך הטיול. טיסה פנימית באמצע גם שמה לנו עוגנים קשיחים וגם מצריך התארגנות מיוחדת. בסה”כ זה גם לא יחסוך לכם זמן.
לגבי מה שכתבו לכם על כביש 1. אז כביש 1 זה לא מקום, אלא כביש. נסיעה על כביש 1 נטו ממונטריי ועד מורו ביי, כולל עצירות וכמה טיולים קטנים בדרך זה יום שלם. אם תוסיפו לזה את הביקורים בסנטה קרוז, מונטריי, נסיעה ללוס אנג’לס (אולי כולל גם סנטה ברברה) זה לפחות 3 ימים. ואם תרצו גם אטרקציות כמו שייט ליווייתנים, שייט קיאקים בלגונה, מסלול אומגות, מיסטרי פוינט וכו וכו זה כמובן עוד זמן.