אז למתי כן הייתם מזמינים?
-
עלו פה כבר כל מיני שרשורים – חגי תשרי כן או לא, מציאות וסיכונים כן או לא
אני רוצה לחשוב רחוק יותר- חנוכה וצפונה – על מתי כן נראה סביר להזמין.
אני לא מדבר כל מציאה באמת כזה שהסיכון לא גדול, אלא על מחיר סביר וטיפה זול יותר. למשל מערב אירופה ב-80-100 למשל אירו לתאריך רגיל, 150-200 לחופשות בית ספר
למתי הכי מוקדם הייתם מזמינים ברגוע יחסית?
ברור שחגי תשרי זה לא רגוע עם כל המשחק אדום/ירוק.
חנוכה?
פסח?
הקיץ הבא?
בכלל לא?
-
-
אפילו לקיץ הבא עוד לא מזמינים, למרות מחירים אטרקטיביים מאוד.
-
אני בראש השנה 2021.
-
באופן כללי אני לא מהמזמינים הרבה מראש, אז בטח אין לי מה לשנות את מנהגיי עכשיו. זה גם הציל אותי, כי תכננתי לנסוע במרץ-אפריל, אבל התעצלתי להזמין והנחתי שאמצע משהו ברגע האחרון. גם ככה זה היו אמורות להיות נסיעות סולו, אז אין בעיה למצוא. אצלי גם הנסיעות הן לא חופשת שופינג לשבוע אלא ארוכות של חודש ומעלה אז זה בכלל בעייתי עוד יותר.
לא אזמין שום דבר כרגע לשום תאריך. אירוע שרציתי לנסוע אליו במאי נדחה לספטמבר, ועכשיו נדחה עוד פעם ל-2021. אם הייתי קונה כרטיס זה היה מבאס. גם לא כיף לטייל ככה, עם מסכות ומקומות סגורים, חששות והאווירה בכלל. אנשים חושבים שהם נוסעים לאותה אירופה, אבל יש מדינות שספגו המון אבדות בנפש, שיש בהם עדיין הרבה שסובלים מהשאריות הלא מרפות של המחלה, וגם השבר הכלכלי של כל זה. זה לא ממש אותה אווירה.
אולי אשקול על רכישה מראש של משהו כרגע רק אם יצוץ דיל של פעם במילניום לעוד הרבה זמן. נגיד, פיג’י בפסח ב-300 דולר. אחרת, בשביל לחסוך מאה דולר אולי באירופה, לא שווה את הטרחה והסיכון (גם סיכון שזה לא ייצא לפועל וגם סיכון שהטיסה כן תתקיים אבל אני לא ארצה להוציא את זה לפועל בגלל נסיבות שאולי ישתנו).
-
ברור שחגי תשרי לא- כי כבר היום יוצאת/יצאה הודעה כי מאריכים את איסור כניסת תושבי חו”ל לארץ (לא משנה ירוק/אדום -אף אחד) עד אוקטובר.
חנוכה/חורף/חג מולד-- הייתי נזהרת.
הצפי הכי מוקדם שהייתי חושבת עליו פסח 2021
ובהיתכנות יותר ריאלית- קיץ 2021.
אבל--- לא הייתי מזמינה היום כלום, עד שהמערכת תתייצב ,נדע איזה חברות תעופה שרדו, יפתחו השמיים (לא בכאילו...אלא על אמת) יהיו בדיקות בשדה התעופה, ביעדים אחרים באירופה יתייצב המצב גם ללא שינויים כל שבועיים.
אם המחיר מאד מאד אטרקטיבי, והנחת היסוד שלך שגם אם הלך הכסף לטימיון ההפסד לא משמעותי ---אז אולי (לכל אחד סף אחר)
אבל אם לא---- זה סוג של הימור.
-
אין תשובה לשאלה הזו כי זה בגדר נבואה. בהנחה שלא יהיה חיסון בתקופה הקרובה ואולי אף פעם לא, אני ממתין למצב שבו רמת התחלואה אצלנו ובמדינות היעד תרד למימדים סבירים ותהיה יציבה לאורך פרק זמן משמעותי. שתהיה חזרה מלאה או כמעט מלאה לשיגרה, אי חובת עטיית מסיכות ובאופן כללי שהסיכון כתוצאה מנסיעה יהיה קטן יחסית. במצב כזה שאפשר לנסוע ולהנות כפי שהיה בתקופת טרום הקורונה, אז מבחינתי אפשר לצאת לדרך. מי שיכול להרשות לעצמו להוציא לפועל טיול בפרק זמן קצר ,אז כמובן שייפגע פחות. נחזיק אצבעות שיהיה אפשר לנסוע לקראת הכריסמס ,אבל ככל שהזמן עובר ואין אפילו התחלה של מגמת ירידה של הידבקויות אז אין לצערי מקום לאופטימיות. נמשיך לעקוב ולקוות לטוב.
-
פסח 2021 יש לנו כבר כרטיסים לבורדו בצרפת
קיץ 2021 הייתי מזמין (יש ואוצ’ר של איזיג’ט)הרצון הוא למילאנו(פיימונטה ,אאוסטה והאזור טיול טבע נופים ואוכל)
-
המטרה היא ליהנות מחופשה ובתנאים שגם אם לא יהיו זהים למה שהיה לפני המגפה אז לפחות שיהיו נסבלים ויאפשרו חופשה בלי מסכות ובלי בדיקות קורונה, ובהקשר הזה קיץ 2021 בסימן שאלה גדול מאוד.
המלצתי לא למהר להזמין חופשות וכרטיסי טיסה לא לקיץ הבא ואפילו לא לסתיו של 2021 עד שהמצב יתבהר...
רשמתי שנתגעגע עוד שנים לקיץ 2019 .
-
ברור שהמטרה היא להנות ועם כמה שפחות מגבלות.
מכיוון שהטיולים שלנו הם טיולי טבע כמעט במלואם אני מרשה לעצמי לקות לפנטז ולהאמין כי מה עוד נשאר לנו אם לא זה?
ולכן אני כן מאמין שעד פסח או לפחות הקיץ הבא דברים ישתנו לטובה מנכל הבחינות ומקסימום אדחה שוב את הטיסה.
לא נורא
-
כולנו תקווה שהמצב ישתפר עד הקיץ הבא…
רק שבינתיים איך שהדברים מתנהלים אצלנו נראה שעוד סגירה של נתב”ג זה רק עניין של זמן...
https://twitter.com/NadavEyalDesk/status/1297486220839325696?s=03
-
במדינת חלם חיים אנחנו
-
סוג של הימור
פסח 2019--- האם יהיו טיסות ישירות לבורדו?
זה לא לפאריז לונדון או רומא
האם חברת התעופה תמשיך להחזיק את הקו?
רק נקודה למחשבה.
(וזה בהנחה שעד פסח 2021 החיים יתחילו להתנהל באופן מסודר וקבוע).
-
הטיסות לבורדו הוזמנו כבר לםני 5 חודשים במחיר ממש טוב עם איזיג’ט לכן כמו הרבה דברים עכשיו נשאר רק לקוות לטוב.
אם לא יטוסו לשם? נשנה יעד בתקווה שבאמת דברים יחזרו לשיגרה
הלוואי
-
@אנשיםטובים אמר:
עלו פה כבר כל מיני שרשורים – חגי תשרי כן או לא, מציאות וסיכונים כן או לא
אני רוצה לחשוב רחוק יותר- חנוכה וצפונה – על מתי כן נראה סביר להזמין.
אני לא מדבר כל מציאה באמת כזה שהסיכון לא גדול, אלא על מחיר סביר וטיפה זול יותר. למשל מערב אירופה ב-80-100 למשל אירו לתאריך רגיל, 150-200 לחופשות בית ספר
למתי הכי מוקדם הייתם מזמינים ברגוע יחסית?
ברור שחגי תשרי זה לא רגוע עם כל המשחק אדום/ירוק.
חנוכה?
פסח?
הקיץ הבא?
בכלל לא?
אם אתה מדבר על מחיר סביר ולא מחיר מציאה אני לא מבין את האינטרס לקחת את הסיכון עליך.
לגבי חגי תשרי השנה המצב די ברור, אין נעלם גדול, למעט נסיעות לאומן לראש השנה שלהערכתי הכותבים כאן אינם קהל היעד ומספר מדינות מאוד מאוד מצומצם חו”ל בחגים נראה לי לא רלוונטי. מי שרוצה יכול להתנחם בכך שהשנה מרבית החגים יוצאים ממילא בסוף שבוע.
לגבי החורף והקיץ שאחריו אי הודאות מאוד גדולה ולאור ההתנהלות כרגע בהחלט ראלי שמדינת ישראל תשאר מדינה אדומה-בורדו, ולך תדע מה הולך לקרות במדינות היעד.
אי ודאות שווה סיכון, לא נראה לי שכדאי לנוסע לקחת את כל הסיכון על עצמו ולרכוש את הכרטיסים במחירים של 2019.
אם חברת התעופה לוקחת חלק מהסיכון על עצמה ומוכרת את הכרטיסים במחיר ממש זו + אופציה גמישה לשינוי (בתקווה שהחברה גם תשרוד) – השיקול שונה.
-
מחיר סביר לבורדו באיזיג’ט, בהזמנה מראש, לא ביולי-אוגוסט הוא בסביבות 100 אירו הלוך ושוב.ללא בעיות אחרות מלבד הקורונה שהופכת כל תכנון למסופק, זה סיכון נמוך (בעיני)
אני, מסיבות אישיות, לא אזמין כרטיס לטווח כזה גם בלי בעית הקורונה, אבל סיכון כזה בהחלט סביר.
גם ההתנהלות של החברה בזמנים אלה מעודדת הסתכנות כזו.
-
מה הופך סיכון לסביר?
כנראה שצריך לשאול מישהו בקיא בתורת המשחקים כמו פרופסור אומן אבל בכל זאת שני הגרוש שלי.
אם ב 2019/2018 כרטיס ליעד מסויים עם סיכון מסויים עלה 100 יורו ומבחינת הלקוח וחברת התעופה הסיכון היה סביר ושני הצדדים היו מוכנים לעסקה,
הרי שהיום כרטיס ל 2020/21 הסיכון שהכרטיס לא ימומש הרבה יותר גבוה והסיכון הגבוה יותר צריך להתבטא במחיר.
זה נראה לי סביר.
-
מסכים מאד שזה עניין של ניהול סיכונים ולכן אני שואל.אני חושב ככה – בשנים האחרונות שילמתי על טיסות באוגוסט קרוב ל-250 אירו לאדם וכן הזמנתי מראש בספטמבר.
אני מסכים שהסיכון לאוגוסט 2021 הוא גבוהה יותר מהסיכון לאוגוסט 2019. השאלה אם הוא רק קצת יותר גבוה או הרבה יותר גבוה.
אם הוא הרבה יותר גבוה – צריך להיות כרטיס ב-50 אירו כדי שאני אהיה מוכן לקחת סיכון
אם הוא רק קצת יותר גבוה – אז 150 אירו לכרטיס זה בהחלט חסכון יפה שהולם את הסיכון
לי ברור שהסיכון לחנוכה למשל הוא עדיין מאד גבוה. אבל לאוגוסט? אני לא בטוח
אין ספק שהנבואה ניתנה לשוטים, אבל תהיתי מה חושבים האחרים
מהתשובות עולה שרובכם חושבים שכל תאריך בשנה הקרובה (כולל אוגוסט וספטמבר) זה עדיין סיכון גבוה.
-
ברור שהסיכון לאוגוסט 2021 יותר גבוה מב-2019. ב-2019 לא היית שואל את זה מלכתחילה כי הרעיון של סגירת גבולות ומגיפה כלל עולמית (שגם גורמת לחברות תעופה הפסדי ענק ואיום בפשיטת רגל) היתה נשמעת לך כמו סרט מדע בידיוני גרוע.
כמה כסף כדאי לסכן זה כבר עניין אישי של כמה כסף יש לך, וכמה אתה באופן אישי מוכן לספוג במקרה הרע. מן הסתם שלדון אריקסון יסכים להמר גם על 2000 דולר בלי להניד עפעף, ואדם שאיבד כרגע את העסק שלו ונקלע לחובות לא יהמר גם על 100 יורו לכרטיס.
-
יש כמה גישות
הגישה שאני מנסה לייצג מנסה לקחת את הדברים לעולם האוביקטיבי. אם כרטיס נניח אמור לעלות 200 יורו
נניח שמציעים לי עכשיו כרטיס בתקופה של סיכון גבוה ב 100 יורו.
אם אני מעריך את הסיכון להפסיד את הכסף בפחות מ 50% אז כדאי, אם ביותר מ 50% אז לא כדאי.
אתה אומר שמדובר בהנחה די קטנה, זאת אומרת שכדי שיהיה כדאי הסיכון צריך להיות מאוד נמוך ואי הודאות קטנה (אי ודאות = חלק מהסיכון).
אי הודאות לעוד שנה מאוד גבוהה (=סיכון גבוה) ולכן לא כדאי לרכוש כרטיס תמורת הנחה קטנה.
הגישה ש KEVES160 מדבר עליה, גישה סוביקטיבית לחלוטין ששואלת כמה כסף אתה יכול ומוכן לסכן.
מכיוון שמדובר בעניין סוביקטיבי לחלוטין רק אתה יודע כמה אתה מוכן לסכן,
אני מניח שאם חברת התעופה תבקש 5 יורו מקדמה גם אם הסיכון האוביקטיבי מאוד גבוה אתה תשקול בחיוב לסכן אותם כי מדובר רק ב 5 יורו,
אבל אם ידרשו 5,000 יורו אתה תחשוב אחרת גם אם ההסתברות להפסיד את הכסף זהה להסתברות של ה 5 יורו.
ומכיוון שמדובר בעניין סוביקטיבי לא נראה לי שמישהו יוכל לתת לך המלצה חד משמעית