טיול שישה שבועות בארה"ב
-
יש מדינות שרוב הישראלים יטיילו בהן פעם אחת, אם בכלל (נניח, ניו זילנד, או דרום קוריאה). אבל ארה”ב זו מדינה שרבים מאוד מטיילים בה עוד טיול ועוד טיול. זו מדינה גדולה, קל מאוד ונוח לטייל שם, ויש שם תחומי עניין רבים מאוד שמתאים לזוגות, משפחות, צעירים, מבוגרים וכו.
אתם זוג צעיר וכנראה גם אוהבים לטייל. סביר להניח שאם תאהבו את ארה”ב אתם תרצו להגיע לטיול שם עוד ועוד. נראה לי שבטיול הזה אתם רוצים לסמן V על ארה”ב ולא לחזור לשם. ולדעתי זה חבל. אולי כדאי בטיול הזה “לכסות” פחות שטח אבל בכל מקום למצות קצת יותר?
באופן ספציפי למסלול שלכם, אם לא תעשו שינוי גדול ותתמקדו באזור אחד, אולי בכלל כדאי לטוס מסן פרנסיסקו אל לאס ווגאס? באופן כזה לא תצטרכו רכב בסן פרנסיסקו, ואת הרכב תשכרו רק בווגאס. זה יחסוך לכם את הנסיעה הארוכה מאוד מאוד. ואז כדי לבקר בפארק טבע גדול תוכלו לבקר בפארק סקויה וקינגס בדרך מווגאס אל לוס אנג’לס.
-
לי זו דווקא נראת תכנית טובה, בהתאם למה שנראה לי שאתם רוצים. זה לא סגנון הטיול שלי בכלל, אבל אם אתם רוצים טיול מבוסס בעיקר על ערים, ואלו הערים שמושכות אותכם – אז אני חושבת שהתכנית בסהכ מאוד הגיונית ולא מידי לחוצה. אני לא חושבת שאתם צריכים להתרכז רק בחוף אחד (מזרחי או מערבי) ולראות שם יותר, רק בגלל שזה מה שאני ו/או אחרים פה היינו עושים ואל תשלבו עוד טבע אם זה לא מה שאתם מחפשים בטיול שלכם. לאנשים יש הרבה רצון לעזור ולכוון אותכם, והעצות שלהם טובות – אבל זה הטיול שלכם, אל תשכחו את זה!
הטיול שבניתם הוא טיול של כמה ערים מרכזיות ומעט מאוד טבע – כלומר בדיוק כפי שהגדרתם אותו… אחרי שהקשבתם לכולם, אם זה מה שאתם עדיין רוצים – לדעתי אתם ממש בכיוון הנכון.
כמה הערות נקודתיות קטנות (יש אינסוף מה לכתוד /להגיד על כל יעד...):
מכיוון שויתרתם על פלורידה (נראת לי החלטה טובה מאוד), תוכלו לשלב פארקי שעשועים בלוס אנג׳לס (עיר שיש בה מה לעשות/לראות אבל אני באופן אישי פחות אהבתי; עניין של טעם). אם יש משהו שאהבתי בעיר הזו – זה להסתובב בחוף של סנטה מוניקה ועל הטיילת של Venice; זה… מעניין מהזווית האנושית. people watching עם כל מיני טיפוסים... צבעוניים. לי זה היה מעניין ומשעשע והחוף גם יפה.
מלאס וגאס (עדיין לא הייתי בה) אפשר ״לקפוץ״ לביקור בהובר דאם ובגראנד קניון – זה יתן לכם עוד קצת טבע. לא יכולה לייעץ איך – אבל זה קרוב יחסית ופשוט לביצוע, במיוחד אם אתם עם רכב.
יוסמיטי פארק מדהים – בחרתם טוב! מי שאוהב ללכת יכול לבלות שם… ימים ארוכים. לא להחמיץ כמובן את נק התצפית Glacier Point (ואת אל-קפיטן ואגם טניה והמפלים כמובן, אבל איכשהו ולמרות ״מסחריותה״ ה Glacier Point היא משהו ש״צריך לראות״; זה נותן זווית ראיה מדהימה על מה זה בעצם הפארק הזה – ולא חייבים ללכת יותר מכמה עשרות מטרים כדי להגיע לשם). כדאי לשלב שם גם קצת הליכות (יש מסלולים בכל אורך ודרגת קושי, גם למי שלא אוהב הליכות ארוכות או קשות).
אני מתה על סן פרנסיסקו. זו עיר שיש בא נוף נפלא ושכונות שונות, מגוונות, צבעוניות. כיף פשוט להסתובב בה, מה גם שיש הרבה מה לעשות ולראות (מגדל Coit, רחוב לומברד, גשר הזהב, המזחים ועוד ועוד). קצת קשה לדעתי לעכל את כמות ההומלסים, תופעה שבלתי אפשרי להתעלם ממנה כשמטיילים באיזורים עירוניים בארהב, ובסן פרנסיסקו במיוחד. לא יודעת איך אתם יכולים להכין את עצמכם לזה אבל… תהיו מודעים.
כדאי להשקיף וגם צעוד על גשר הזהב, ורצוי מאוד לעשות את זה ביום יפה. אני הלכתי ברגל מיוניון סקוור עד לסוסליטו דרך הגשר אבל זה אולי קצת… extreme. שווה להגיע לסוסליטו אבל אפשר בקלות באוטובוס ו/או מעבורת ממש לא חייבים לצעוד. וכדאי בכל מקרה לקחת שיט במפרץ (כך שאם אתם מבקרים בסוסליטו, הגיוני לעשות כיוון אחד לפחות בשיט לטעמי).בניו יורק לא הייתי כבר הרבה שנים אבל זו באמת עיר… אחת ויחידה. אפשר לבלות בה שבועות (לא לגור, כתייר אני מתכוונת). יש בה כמעט הכל והיא מרתקת לטעמי. סנטראל פארק (הוא עצום! תשקלו לשכור אופניים, זה כיף ואפשר לראות ככה הרבה), השדרות הנפלאות, המוזיאונים, כנסיות, בתי קפה ומסעדות, הצגות, הנהר, נקודות תצפית, גשר ברוקלין… הרשימה כל כך ארוכה – וכיף כל כך ״סתם״ להסתובב בה… מרכז העולם.
גם וושינגטון מדהימה. לא לפספס ביקור בבניין ה- Capitol מבפנים. הכיפה כל כך מרשימה מבפנים! והנוף לשדרת המול… וגם את הספרייה הלאומית ממש אהבתי מבפנים. והאנדרטאות… והמוזאונים...
בקיצור – אתם תהנו! גם אם תבחרו ״לבלוע״ קצת משני החופים. כל עוד לא תרוצו יותר מידי, ונדמה לי שאתם בכיוון למינון הנכון עבורכם, אתם תהנו מאוד.
-
קראנו חלק וכרגע, כיוון שיש עוד הרבה זמן, אנחנו משנים את המסלול בעיקר לפי המלצות וכן גם לפי מה שקראנו.
כשנרצה לעשות תכנון יותר מדויק על הימים, אחרי שנהיה סגורים על היעדים, נקרא יותר ונעצב בהתאם לכך את הימים שלנו בכל יעד.
תודה!!
-
תודה לשניכם!
אנחנו כן רוצים לבקר בשני החופים כי ניו יורק ו וושינגטון הן שני ערים שאנחנו ממש רוצים לראות.
בכל מקרה העצות שלכם נהדרות ואנחנו מנסים לשאוב כמה שאפשר נכון לעכשיו !
כמו שאפשר לראות יש כמה ימים של ריזיקה שלקחנו ועוד ימים בודדים שלא חישבנו בכלל כדי שנוכל להיות זורמים ולא בלחץ בטיול, מה גם שלפני שניסגר סופית על הטיול נבחן יותר את הטיולים שלנו בטבע ובהתאם לכך ולהמלצותיכם אולי נגיד את היקף הטבע בטיול כי יש לנו את האופציה וגם זה מושך אותנו.
תודה רבה ואני בטוח שעוד ניעזר בכם בהמשך !
-
לדעתי האישית, להגיע עד קליפורניה ולא לנסוע לאורך כביש 1 הנופי, זה קצת פיספוס.
רוצה לציע מסלול טיפה שונה לחוף המערבי –
סאן פרנסיסקו – יוסמיטי – מונטריי – כביש 1 – לוס אנג’לס – סאן דייגו – לאס ווגאס
-
כמו תקליט שבור אחזור על מה שרבים כתבו מעליי- בסופו של דבר זה הטיול שלכם. והוא מאוד בגוון עירוני. אם זה מה שמושך אתכם- אז לכו על זה, זה נראה לי תכנון לא רע, רק כמו שייעצו לכם- תרשמו לעצמכם מה שאתם רוצים לעשות בכל עיר, אפילו בלי להתחייב- רק כדי לראות שאתם ממלאים נכון את הימים בכל עיר.אני באופן אישי לא חובב ערים- אז למרות שברוב הערים שציינתם ביקרתי- אני מאוד מתמקד בביקורים באטרקציות בהם ובד”כ ממצה מהר.
איפה שאני עדיין מוצא קצת הגזמת ימים הן וגאס ולוס אנג’לס. וגאס היא עיר מאוד מוקצנת ובד”כ יש את החצי שמאוד אוהב אותה וינצל את כל הימים ששמתם בה במלואם, ויש את החצי שלא סובל אותה וירצה לברוח אחרי יום. אני משתייך לחצי השני, אחרי לילה אחד של שיטוט בכל הניאון , הקזינו וכו’- אני די ממצה.
לוס אנג’לס כוללת בשבילכם אני מניח פארקי שעשועים- תעשו חישוב כמה באמת ימים אתם צריכים שם. מאחר שאתם בלי ילדים וכנראה תסתדרו בלי לנוח בימי פארקי השעשועים- יכול להיות שיום יוניברסל ויומיים דיסני יספיקו לכם ( ימים מלאים מהפתיחה ועד שנופלים מהרגליים) והשאלה אם אתם רוצים עוד פארקים.. או שהשאר לראות נקודות עניין בעיר.
וכל ההסבר וגאס-אנג’לס הזה חפרתי- רק כדי לברר אם אולי יש מצב ורצון לנסות לצאת אפילו לגיחה קצרה לטבע מלאס וגאס- למשל ציון וברייס לגיחה קצרה של יומיים ( ואת הלילה השני עושים חזרה בוגאס שחיה בעיקר את הלילה...)- ואני חושב שתוכלו למצוא שם ימים בשביל הפוגת טבע כזו.
תהנו!
-
אני חושב טיול ערים הוא בהחלט לגיטימי. עם או בלי גיחה קצרה לטבע הקרוב. לא כל טיול שכולל את קליפורניה או וגאס צריך לכלול את כביש 1 או את ציון. לא כל טיול לניו יורק וושינגטון צריך לכלול את האיימישים.ומרגע שמדובר על טיול ערים, איזה ערים ומה המרחק הגיאוגרפי בינהם פחות חשוב בעניי. מה שחשוב הוא זמן ועלות של מעבר ערים. רוב המעברים שלכם לוקחים כחצי יום של נסיעה ישירה. החריגים הם הנסיעה מיוסמיטי לוגאס והטיסה מהחוף המערבי למזרחי שלוקחים יום שלם. אבל ביום שלם של מעבר אפשר לטוס לכל יעד אחר בארה”ב. כלומר אםלמשל אתם מעדיפים את שיקגו כל פני סן דייגו, אפשר לטוס מלוס אנג’לס לשירגו ומשם לוושינגטון במחיר של פחות מחצי יום נוסף, ועוד בערך 150 דולר. לא שאני טוען ששיקגו זה מה שחשוב, ובכל מקרה שירגו זו רק דוגמא. מה שאני מנסה להגיד זה שהשילוס של הערים במערב, ואז שתי ערים קרובות במזרח הוא לא קדוש. יכולתם לבחור כמעט כל צירוף אחר של 5-6 ערים בלי הבדלים גדולים בבזבוז הזמן או בעלויות.
בסך הכל כמות הימים שהקדשתם לכל מקום בתוכנית האחרונה סביר בהחלט. ברור שאפשר פחות, אבל אפשר גם הרבה יותר.
בגדול יש לכם שתי אפשרויות לתכנן את הזמן בכל מקום, ושתי האפשרויות לגיטימיות:
הראשונה – ללמוד ביסודיות על כל מקום ולתעדף. האם מוזיאון המדע בסן פרנסיסקו עדיף על זה שבוושינגטון? ואז לראות כמה ימים צריך בכל יעד
אבל האפשרות השנייה של להקצות בנק ימים סביר לכל יעד ואז ללמוד על המקום היא בהחלט לגיטימית. בדיוק כמו שרבים מזמינים טיסה ל-5 ימים לעיר אירופאית, ורק אז מתחילים ללמוד מה יש בה.
כלומר לטעמי הכל בסדר עם התוכנית שלכם אם זה מה שאתם באמת רוצים.
-
@גדליהו-מהגרעין אמר:
לוס אנג’לס כוללת בשבילכם אני מניח פארקי שעשועים
לוס אנג’לס זו עיר ענקים. כפול בגודל מפריז. והמטרופלין דומה בגודלו לפריז.
ברור שגודל אוכלוסיה זה לא המדד היחיד, ויש ערי ענק במדינות המתפתחות. אבל לא מדובר על מדינה מתפתחת אלא בארה”ב העשירה. וזו העיר הגדולה והחשובה במדינה בגדולה והעשירה במעצמה הגדולה בעולם, ובכלל זו העיר והמטרופולין השניים בגודלם בארה”ב (שניה רק לניו יורק).
היא הבירה עולמית של תרבות פופולארית, שופעת חיי לילה (ויום), מוזיאונים ואתרי תרבות, אוניברסיטאות, מתקנים של נאסא ואתרי מדע, קבוצות ספורט מהרמה הגבוהה ביותר, פארקים,ועוד ועוד ועוד
בעיניי לחשוב על לוס אנג’לס כפארקי שעשועים + הוליווד (ואם נשאר זמן אז גיחה לוניס ביץ) זה קצת כמו לחשוב שניו יורק זה רק הכיכר ופסל החירות, או שוושינגטון זה רק הבית הלבן ומוזיאון התעופה.
-
ואם אתם בעניין של ערים, כדאי אולי לשלב כמה ימים בניו אורלינס. זה יהיה שונה מאוד מכל מה שתראו במקומות אחרים ואתם תהנו מאוד! -
@Liad_3933455 אמר:
קראנו חלק וכרגע, כיוון שיש עוד הרבה זמן, אנחנו משנים את המסלול בעיקר לפי המלצות וכן גם לפי מה שקראנו. כשנרצה לעשות תכנון יותר מדויק על הימים, אחרי שנהיה סגורים על היעדים, נקרא יותר ונעצב בהתאם לכך את הימים שלנו בכל יעד.
כרגע אין שום טעם בחלוקה לימים אם לא קראתם כדי להבין במה בכלל אתם רוצים למלא את הימים הללו. יכול להיות שבקריאה יותר מעמיקה פתאום תבינו שעיר אחת לא מעניינת אתכם מספיק כדי לנסוע אליה, ולאחרת הקציתם פחות מדי זמן. אי אפשר לחלק לזמנים בלי להבין מה אתם רוצים לראות בכל מקום.
כדאי גם לשים לב שלא צריך יום נסיעה בשביל כל מעבר. ניו יורק לוושינגטון זה נדמה לי 5 שעות (ואני נסעתי בתחבורה ציבורית). גם לא תמיד יש צורך בהשכרת רכב בשביל זה (ואגב, יעלה הרבה מאוד לשכור רכב בעיר אחת ולהחזיר באחרת). בניו יורק עצמה אין צורך ברכב, וגם בוושינגטון די.סי אם מתמקמים נכון במלון מספיק רק תחב”צ למול ובחזרה. לעומת זה בלוס אנג’לס רכב הוא הכרחי כי התחבורה הציבורית לפחות בעבר הרחוק היתה איומה.
-
אם תקרא היטב- זה ממש לא מה שכתבתי. ייעצתי להסתכל כמה ימים מהתוכנית מחושבים לפארקים ומה לנקודות עניין בעיר. ברגע שהורידו אורלנדו- הנחתי היא שבלוס אנג’לס יעשו פארקי שעשועים ( בין השאר)אפילו לא הזכרתי את חוסר חיבתי לעיר הזאת ( אשר אכן קיימת), כי אני מודע היטב לעובדה שיש אנשים שיש להם רשימות יעדים יותר ארוכות בעיר מאשר אנוכי….
וכל תוכנית עירונית צריכה לבדוק מה מעוניינים לעשות בה ומה החלופות במקומות אחרים ומה מעדיפים. זה פורום החלפת דעות והשואל יחליט לפי מה שמתאים לו.
-
תודה לכולכם !
פניתי לכאן לעזרה וייעוץ חמודה שלא ציפיתי להיענות כזו גדולה ומהירה !
כל אחת מהעצות שלכם אנחנו לוקחים ועוד ניקח לפי מה שמתאים לנו לטיול.
לגבי החלוקה המוקדמת, כרגע זה שלבים ראשונים ולכל רצינו לדעת את הלך הרוח ועד כמה אנחנו בכיוון הכללי הנכון ומשם להתקדם.
בכל אופן, אנחנו ניקח את מה שאמרתם ונחקור יותר ויותר לעומק ונראה מה בדיוק אנחנו רוצים להוציא מהטיול.
אני מאמין שאפרסם עוד שאלות כאלו ואחרות בהמשך ומאמין ומקווה שאקבל את אותו היחס והמידע כי זה עזר לנו ברמות על !
תודה לכולם !!
-
השאלה שלך מזכירה לי בתקופה שלפני 4 שנים , שנה לפני טיול שעשיתי 4 שבועות עם משפחתי , 3 שבועות במערב + שבוע בניו יורק .
בגדול (לא חייב) במערב משלבים טיול טבע + טיול בערים, שוב פעם אגיד זה לא חייב אבל יש המון אנשים שכך עושים .יש המון סיכומי טיולים של מטיילים שסיפרו את מסע הטיול שלהם , הוסיפו תמונות שממחישות קצת יותר ממילים , צריך לזכור שלא כל המטיילים הם בסגנון שמתאים לכם ולא חייבים להעתיק בדיוק , מהסיכומים האלה אני למדתי המון .
למשל חלק מהטיול היה בפארקים לייד לאס וגאס ,אחד מהעיירות היא פייג שליידה יש את אגם פאול , אפשר לשכור באגם סירת מירוץ ליום שלם (לא צריך רשיון ) , אפשר להוסיף אבוב , יום בלתי נשכח שאין דברים כאלה בארץ . ללא הפורום וסיכומי הטיולים לא הייתי מכיר את המקום ואת האטרקציה , המון חברים בפורום אמרו שזה אחד הימים הכי כיפים שהיו להם בטיול.
מציע לך להכנס לפורום ,לקרא סיכומי טיולים , להתייעץ עם החברים בפורום ולהחליט בהתאם .
כרגע אני באותו שלב לגבי צפון מזרח ארה”ב , בשלב זה קורה סיכומי טיולים ולומד .
בהצלחה
-
לא הזכרתם אם יש לכן תקציב או מגבלה כלשהי
-
@hil אמר:
לא הזכרתם אם יש לכן תקציב או מגבלה כלשהי
האמת שאתה צודק !
התקציב שלנו בגדול הוא 30-35 אלף לכל הטיול, הבאנו שזה הסכום בערך לטיול כזה ואפילו לטיול טיפה יותר ארוך.
-
נראה תקציב סביר בהחלט (במונחי טרום קורונה. מה יהיה בעתיד עוד קשה לדעת).
כמובן שיש המון משתנים שמשפיעים על העלויות (טיסות פנים, אטרקציות יקרות בצד המייקר, לינות זולות ואכילה מסופרים ופחות ממסעדות בצד המוזיל, ועוד).
-
אם הסכום הזה כולל טיסות, לא בטוח שהוא כזה גדול ויכול להיות שיחייב אתכם לקצת התאמות מבחינת רמת הטיול ( בחירת האוכל, לינות וכו’)כמובן שאנחנו לא יודעים מה יהיו מחירי הטיסות פוסט קורונה, ואין מה לעשות אלא לבנות על מחירי טרום-קורונה. אם אני אגיד שיש לכם פה 8K דולר אמריקאי, וכ- 3K ילכו על טיסות, אח”כ יש לכם עוד טיסות פנים ולעיתים אטרקציות לא זולות, וישנה גם השכרת רכב..
אני הייתי מתחיל לשים מספרים , אפילו בכללי יחד עם התוכנית שכתבת שתתחילו לפרט- כדי לראות מה נשאר מבחינת מחייה יומית ( אוכל, לינה, דלק)- ולוודא שזה מסתדר עם כל התוכנית.
-
צריך לקחת בחשבון שטיול עירוני יותר יקר מטיול טבע. קודם כל הלינה בערים כמו סן פרנסיסקו, וושינגטון וכמובן ניו יורק מהווה הוצאה לא קטנה. בנוסף, יהיו לכם הוצאות על כרטיסי כניסה ל3-4 פארקים, השכרת רכב, טיסות פנים, אולי תרצו גם לחוות מחזמר בניו יורק. מציעה שתתחילו לבדוק סכומים בתור התחלה, את רוב הדברים אתם יכולים כבר לבדוק .
-
תודה !
נעשה את זה (במונחי טרום קורונה כמובן) ונראה לאן נגיע ונעשה את ההתאמות ,

-
אני חושב שהתצקיב מאד גבולי. לא בלתי אפשרי אבל גבולי. כמובן מתבסס על מספרי טרום קורונה.
גדחיהו העריך 3000 דולר לטיסות. אני מניח שתוכלו לרדת מעט (עם קונקשיין באירופה, עם גמישות מסוימת מתאריכים וכו’), אבל זה לא ירד מתחת ל-2000 ואולי 2500. ואם לא תתפשרו על הטיסות ותתעקשו על טיסות לילה ישירות זה יכול גם לעבור את ה-3000.
נניח לטובת העניין 10,000 דולר.
עוד כמה מאות דולרים ילכו על ההתארגנות בארץ (ויזות, ציוד, תרופות, נסיעה לנתב”ג ושאר שונות). אז נניח 3000 דולא לטיסות והוצאות לא יומיות.
זה משאיר לנו כ-7,000 דולר ל-40 ימים. כלומר מתחת ל-200 דולר ליום.
לינה סבירה בעיניי תעלה 200 דולר בניו יורק או בסן פרנסיסקו, 150 דולר בלוס אנג’לס או בוושינגטון, ו-100 דולר בסן דייגו. עגילתי מאד מספרים כמובן. במחירים האלה לא מדובר על מלונות מפוארים שממוקמים ממש במרכז העיר. מדובר על מלונות סבירים בהחלט שממוקמים במקום טוב אבל לא בשיא המרכז. כזה שמאפשר לצאת לבלות בערב ולא להסחב עוד חצי שעה מהמרכז למלון. בצורה הכי פשוטה – אין לכם תקציב לזה. אז תצטרכו לרדת ולרדת הרבה בתקציב הלינה. במקום מלון ברמה 8-9 בבוקינג במיקום טוב, תצטרכו לרדת לרמה 7-8 במקום פחות טוב, ואולי לרדת עוד.
במקומות שאתם בלי רכב – שריינו עוד 20 דולר ליום לפחות על תחבורה. למשל חופשי שבועי בניו יורק זה 34 דולר לאדם. אם יש לכם בדיוק 7 ימים זה יוצא 10 דולר ליום לזוג. מונית לשדה תעלה עוד 50-80 דולר (תלוי בשדה), ואולי גם מונית מחתנת הרכבת/אוטובוס למלון זה עוד 15 דולר. גלומר עוד 10-15 דולר ליום בממוצע רק על המוניות האלה. וזה לא כולל שום מונית “פינוק” בערב.
במקומות שאתם עם רכב – שריינו לפחות 50 דולר ליום לרכב שכור, דלק, חניה ואגרות עם צריך. זה גם יכול להגיע ל-100 דולר לפעמים. חניה בעיר זה דבר יקר. חניה יומית בסן פרנסיסקו יכולה לעלות 20-30 דולר. אבל זה רק אם לא תזיזו את האוטו כל היום. אם תדלגו בין כמה יעדים אז המחיר יכול לעלות גל ל 50 דולר ויותר. בלוס אנג’לס בחלק מהמקומות מחירי החניה זולים יותר, אבל מטבע הדבקים יהיו לכם יותר דילוגים.
אוכל – המזון הכי בסיסי, כולל הרבה אוכל מסופר וכדומה יתחיל ב-20 דולר לאדם ליום. במחיר הזה תוכלו לאכול גם בחוץ אבל לא הרבה מעבר ל”אוכל רחוב”. לא לשכוח שאוכל זה לא רק 3 ארוחות ביום, אלא גם מים אם אתם קונים בקבוקים, קפה ועוגה או גלידה ופינוקים לאורך היום, נשנוש מדוכנים ברחוב וכו’. קפה וקוראסון ב-5 דולר לאדם פעם ביום זה עוד 10 דולר ליום או 400 דולר ב-40 יום(!)
שונות – ביטוח (מעניין מה יהיה אחרי הקורונה, אבל לפני זה היה דולר וחצי ליום לאדם בריא בממוצע), כביסה, קנייה של דברים קטנים שוטפים (פצירת ציפורניים, סוללות וכדומה) ועוד. נניח עוד 10 דולר ליום.
אבל רגע – לא טסתם לארה”ב כדי לחיות. טסתם כדי להנות – אטרקציות, בילויים, קנייה של שטויות ברחוב (לא מדבר על שופינג במקום בישראל אלא שטויות) וכדומה – זה חלק גדול מהחוויה של הטיול. אטרציות קטנות כמו מוזיאון עירוני, סיור רגלי, תצפית בניו יורק וכדומה יעלו סביבות ה-20 דולר לאדם. אטרקציות מזעריות יכולות לעלות פחות. אטרקציות גדולות – השמיים הם הגבול. הופעה בברודווי למשל זה עניין של 100 דולר בקלות, כרטיס לדיסני או יוניברסל – גם.
תזכרו שטיול עירוני מזמן לנו המון דברים קטנים להוציא עליהם כסף. הרבה מקומות לאוכל רחוב שלא לדבר על מסעדות טובות), חנויות מזכרות ושטויות, שפע אטרקציות (הרבה יותר אטרקציות בקילומטר רבוע).
אז לרדת מתחת ל-200 דולר יהיה קשה. כדי להגיע לסכום כזה צצטרכו ממנטליות שקרובה יותר לטיול תרמילאים. אולי לינה באכסניות, הרבה יותר בישול עצמי ואוכל סופר, לסכו עד כדי קמצנות באטרקציות וכו’.
זה הטיול שרציתם?