בלגרד בחנוכה?
-
יש לי זיכוי מאל על על 750 דולר ואל על פתחו טיסות לבלגרד וראיתי טיסה בחנוכה שעולה ל5 נפשות 870 דולר כלומר להוסיף 120 דולר
יש מה לעשות 6 ימים בבלגרד בחנוכה? ואם לא לאן בסביבה הייתם הולכים?
בהנחה שעברנו את הדיון של בכלל להזמין או לא?
-
לא נעים לי לומר – אבל ככל שאני קורא יותר על סרביה, היא נשמעת מעניינת פחות ופחות.
לעניות דעתי הצנועה, חבל על הכסף
-
לפני הכול--- שים לב,
לישראל יש מכסה של טיסות לבלגרד לשבוע (אני חושבת שרק 7)
ישראייר כבר “מילא” את הקועם 4-5 טיסות וגם ארקיע…..
ההצהרה של אל על לגבי טיסות יומיות- לא בטוחה שתעמוד במבחן המציאות.
אני בספק (לא הייתי) לגבי בלגרד בכלל לשבוע שלם (גם בקיץ)
בלגרד לטיול משפחתי בחורף (תלוי גילאי ילדים)
רוב מי שמטייל- ממשיך ממנה והלאה.
מעבר לכך דצמבר הוא חורף בכל אירופה כידוע, ואם אין תאורת חג מולד, שווקים או אירועים מיוחדים-עלול להיות שומם.
ברוב אירופה ביטלו התכנסויות בדצמבר (צפי להתחדשות קורונה עם התקררות מזג האוויר)
-
בכל מקרה נראה לי שנחכה ראיתי לגבי מכסת הטיסות וגם לגבי זה שבלגרד לא הכי אטרקטיבית לשבוע שלם
וגם כרגע יש בקושי שתים ורבע מדינות שפתוחות לישראלים
-
גם אני ראיתי את אותם דברים
-
לא חשבתי שאני אגיד את זה, אבל כל הכבוד לאורי סירקיס,
מצליח איכשהו לנווט חברת תעופה קטנטונת עם מגוון מטוסים מאוד מוגבל בצורה הרבה יותר מוצלחת מאחרים,
איך שיש הזדמנות לטוס ולעשות כמה שקלים לא באמצעות סחיטת הקופה הציבורית אלא באמצעות עבודה – ישראייר שם.
לא שהחברה הזו לא ייבשה אותי יפה עד שהחזירו לי את הכסף (אבל החזירו) או שמענה הלקוחות שלהם סביר,
אבל ביחס לאחרים – האיש מצליח לנהל
-
אין ספק אורי סירקיס מצליח להוציא יש מאין. כנראה הכמיהה של ישראלים לטוס כל כך גדולה שיש כאלו שמוכנים להתפשר על היעד ועל מועד הביקור ולטוס בכל מקרה לא משנה לאן ובאיזה מועד הם טסים - העיקר רק לטוס לאיפה שאפשר... בכל זאת נראה שהוא לא ממש מחובר למציאות כשהוא מדבר על 400 אלף נוסעים שיעברו בנתב"ג בדצמבר - זאת הגזמה פראית. גם אל על מצטרפת בניסיון לחלוב את הפרה הדי רזה ומצוקמת הזאת: https://twitter.com/gotomichal/status/1317757341740269568?s=19
-
אני לא בטוחה בהתרשמות שלך.
מהצד השני של הגבול-הייתי במונטנגרו -לאורך קניון טארה והגעתי עד סרביה (לא עברתי)- נראה שלחובבי טבע יש מה לחפש בה.
יתרה מזאת בטיסת ההמשך בשדה התעופה של בלגרד פגשנו כמה ישראלים שטיילו בסרביה- והיו מלאי התפעלות .
חוץ משמורת טארה שהבנתי שהצד היותר יפה שלה בסרביה, גם שמורת Fruka Gora הבנתי ששווה ביקור’ עיר השטן (Đavolja Varo)
יתכן שפחות בהיבט העירוני- לא יודעת,
גם שמורת Kopaonik (לא בחורף-סקי)
אבל הבעיה היא שכל כך רוצים לנסוע מכאן לחופש שלא מעט אנשים מנסים לטוס לאן שרק אפשר- ללא קשר להתאמה לעדיפויות האישיות, למזג האוויר הצפוי, לאווירה ועוד.
-
במבט חטוף, שמורת “עיר השטן” אפילו מזכירה קצת את שמורת קניון ברייס ביוטה, ארה”ב. ומה רע בסקי, למי שאוהב?
-
האיש הזה, סירקיס, מצליח ליצר לישראייר הכנסות מעבודה אמיתית בתקופה מאוד קשה.
כסף מטיסות תיירות, כסף מ”טיסות חילוץ”, כסף מטיסות תובלה.
כל מטוס שהיה יכול להרים לאוויר וליצר הכנסות – הרים. אפילו מטוסי טורבו פרופ מאירופה שהזכירו יותר טיסות צבאיות מאזרחיות.
יש לי המון ביקורת על החברה הזו, גם לפני הקורונה וגם עכשיו ואני נוהג להביע אותה אבל מדובר
בתופעה יוצאת דופן בעולם התעופה הישראלי, מנכ”ל שמייצר לחברה תזרים מזומנים מהטסת נוסעים.
ועל כך – שאפו.
-
@יונית מה שאנחנו מחפשים זה שקט ושלווה פחות טיול עירוני.להתמקם באיזו עיירה נחמדה לטייל באיזור בעיקר רגלית לאכול טוב ולנוח
צרפת, אוסטריה,בלגרד,איטליה העיקר לשבור את המצב פה ולנשום אוויר נקי
זה נכון מה שנכתב רוצים לצאת פשוט בשביל לצאת זה המצב שהגענו אליו
-
אני כל כך מזדהה עם מה שאמרת לגבי קצת לנשום אויר נקי, אחר, קצת להתרחק ולנוח. יש לי כרטיסים לפראג לחנוכה בדצמבר – אמור להיות טיול אחיות כדי לחוות את שווקי חג המולד. הכרטיסים נקנו אי שם בפברואר . לצערי כמה שאני מתה לצאת מכאן קצת, לא נראה לי שהנסיעה תתממש ולאור מה שקורה באירופה וזה מבאס נורא. מכיוון שאני מורה אז זה החלון האחרון שיכולתי לנסוע בו השנה עד פסח הבא.
מאחלת לכם שתוכלו לטוס ואכן לנשום אויר אחר.
-
בניגוד לכל המשערים ומתרשמים, אני הייתי בסרביה ונהנינו לטייל בה, אבל היינו בעונה יותר מוצלחת (סתיו וצבעי שלכת). בלגרד עצמה כעיר לא כזו מרתקת לטעמי ובטח לא לשישה ימים. מה שמעניין זה לצאת לטבע ולמקומות קטנים ברחבי סרביה, עם מסלולי הליכה ונופים, אבל זה לא מתאים לעונת החורף.
בנוסף בעיניי לא כדאי להזמין מעכשיו לשום טיסה של אל על בעוד חודשיים כי מי יודע אם תהיה טיסה ואם תוכל בכלל לעלות עליה (אולי מדינת היעד תאסור עד אז כניסה לישראלים או שתיהפך לאדומה, ואולי במצב המטורף של ימינו עד חנוכה אתם לא תוכלו לנסוע בגלל בידוד או בלגן אחר) ושוב תתקעו עם העונש של להוציא מאל על החזר או זיכוי חדש. וגם אגיד שבעיניי זה סכום יקר לטיסה לבלגרד בעונת החורף.
-
-
גם אישתי מורה ולכן גם אנחנו כבולים לחופש רק בחגים ובחופשות בתי הספר ולפסח כבר יש לנו כרטיסים לבורדו בע"ה
-
לכל המורים והמורות למיניהם: מהיכן הבטחון שתהיו כבולים רק לחופשת חנוכה? רוב ההערכות מדברות על חידוש הסגר בדצמבר וסגירה של בתי הספר (שעוד בכלל לא בטוח מתי יפתחו)
-
אין ביטחון רק תקווה.ללא תקווה מה עוד נשאר?
-
בגלל תקווה לבדה לא הייתי קונה כרטיסים מראש. עדיף לחכות לדקה התשעים. וגם אז אין וודאות, כי כבר היו מקרים שביטלו טיסה יומיים מראש, או שביטלו את החזור אחרי שכבר טסת הלוך וגם ששינו את חוקי הבידוד לפני חזרתך לארץ.
-
התכוונתי שהתקווה שדברים יסתדרו לטובה ונוכל לטוס ולחזור לחיים נורמליים עוזרת וגם אצל חלק לא קטן עצם החזקת כרטיס “ביד” מסמנת איזושהיא נורמליות
ולפי דעתי עוזרת לעבור את התקופה.
-
לא אתווכח עם תחושה. לכל אחד זכות לבזבז את כספו כראות עיניו. לי כרטיס כזה ששילמתי עליו מוחזק ביד היה רק מהווה מתח של ייצא לפועל או לא ייצא לפועל, יבטלו לא יבטלו, יחזירו את הכסף או שהלך, אז עדיף לי להחזיק ביד תוכנית טיול בלי לשים עליה כסף כתקווה ומקסימום ברגע האחרון מבצעים וקונים. גם לטייל ולטוס עם מסיכה ובדיקות קורונה מקלקל לי את כל ה”נורמליות”. אבל כל אחד ומה שעוזר או לא עוזר לו.