ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הדולומיטים בקיץ הבא - איפה הכבישים פחות מפחידים לנהיגה?

פורום אירופה
    הדולומיטים
    13
    35
    2397
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayoram
      ayoram נערך לאחרונה על ידי

היי

אני מתכננים טיול משפחתי לדולומיטים בקיץ הבא, אחרי שהקרונה תחלוף מן העולם. שאלה – אני חושש לנהוג בכבישים צרים מעל תהומות. באיזה אזור בדולומיטים הכבישים פחות מפחידים? קנציי או אורטיזי?

תודה למשיבים,

יורם.

? יונית דוקטור דו ליטל nirit_mz 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק @ayoram נערך לאחרונה על ידי

@ayoram

חייבת להודות שפחדתי בכולם.

מודה גם שאני פחדנית אולי קצת מעבר לנורמה.

אבל חוץ מהקטע של הכבישים הצרים והמפותלים, והתהומות, והפסלונים של ישו ומריה שרואים לצד כל עיקול רענן, המוצבים לזכרם של אלו שלא שרדו את הכביש, צר לי לעדכן שגם הנהגים המקומיים שם די מטורפים ומפחידים כשלעצמם. באחת הנסיעות, דווקא לא בכביש מפותל אבל כביש צר מאוד על שטח מוגבה ללא שוליים, נהגת מטורפת ביצעה עקיפה ודהרה מולנו על הנתיב שלנו עד שכבר ראיתי את חיי עוברים לנגד עיניי. לבעלי שנהג ברכב לא היה לאן לברוח הצידה בשל הגבהת הכביש של כמה מטרים והעדר השוליים, וכל שנותר לעשות היה להאט כמה שאפשר ולהתפלל, וכך עשינו עד שהיא חזרה לנתיב שלה עם השלמת העקיפה ממש צמוד אלינו. 

במקום אחר, משאית ענקית הגיחה מולנו בעיקול בלי שנראה היה שהיא מתאמצת במיוחד להשאיר גם לנו מקום על הכביש הצר, אז בעלי עשה רוורס קצר בתוך העיקול ונכנס בגדם עץ קטן שעיקם קלות את הטומבון. למזלנו היה לנו ביטוח עם ביטול השתתפות עצמית כך שהנזק לא עלה לנו אגורה, אבל כל חוויית הנהיגה שם הוציאה מאיתנו את החשק לחזור לטייל שם (למרות שהאיזור מהמם ביופיו, והשלכת שראינו שם באוקטובר הרשימה אותנו אפילו יותר מזו של ניו אינגלנד).

מצטערת שלא אשת בשורות אני.

בנצי כץ3160088 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • בנצי כץ3160088
          בנצי כץ3160088 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

טיילנו פעמיים בדולומיטים בכל פעם שבוע כולל בשני האזורים המוזכרים,לא נתקלתי בשום בעיה.הנהגים באזור לא יותר גרועים ולא פחות זהירים מהנהג הישראלי המצוי.

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שמחת הפרטים הקטנים
            שמחת הפרטים הקטנים @בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

@בנצי-כץ3160088

גם אנחנו טיילנו שם ולא הרגשנו שזה כזה נורא.  מזכיר את הכבישים בעליה לגולן מחמת גדר. 

יש מדי פעם מעבר הרים מפותל במיוחד, שצריך לנסוע לאט, אבל לא זכור לנו כחוויה מפחידה במיוחד.

מרהיבה- כן, לגמרי.

מעבר סלה זה כביש שאסור לפספס

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונית
              יונית @ayoram נערך לאחרונה על ידי

@ayoram

אישית- טיילתי כמה פעמים בדולמיטים ---ולא חושבת שהכבישים שם יותר מפחידים מכל כביש הררי אחר.

מכאן----- האם נסעת בכבישים הרריים אחרים בעבר? (פשוט לנקודת יחוס מה נראה לך מפחיד, יותר מפחיד וכו...)

שנית- שני היעדים שווים ביקור כמובן---- אבל להתמקמות גיאוגרפית ללינה בדולמיטים (כמה לילות אתם מתכננים?) אני חושבת שעמק גארדנה יותר נוח גיאוגרפית(אזור אורטיזי).

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @ayoram נערך לאחרונה על ידי

@ayoram

השאלה מה נקודת הייחוס שלך.

לא ראיתי שוני מהותי מכבישים בגליל (למשל).

• nirit_mz
                  nirit_mz @ayoram נערך לאחרונה על ידי

@ayoram

נסענו בדלומיטים באזור קאנזיי. הכבישים שם ממש לא היו מפחיתים או צרים. הכבישים מתוחזקים היטב ורחבים מספיק. לא זכור לי שהם עהברו ליד או מעל תהומות. הם כן היו מפותלים ברובם, אבל לא ברמה מפחידה.
                  וכמו שכתבו כאן, הנהגים האיטלקיים לא שונים בהרבה מהישראלים.

• ?
                    משתמש שנמחק @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מוסיפה הבהרה לתגובתי הראשונה.

התשובה לשאלה "מהו כביש מפחיד" היא בהכרח סובייקטיבית.

אובייקטיבית - איטליה איננה מדינת עולם שלישית, ולכן הכבישים שלה טובים ומתוחזקים כמו המדינה המערב-אירופאית שהינה. אני מניחה שהשואל מודע לכך.

סובייקטיבית - ציינתי גם בתגובתי הראשונה שרמת החרדה שלי גבוהה מהממוצע בנושא כבישים הרריים. הנחה נוספת שהנחתי היא, שמי שטורח לשאול שאלה ייעודית על רמת המפחידות של כבישים באיזור מסויים, כנראה שגם רמת החרדה שלו בנושא זה גבוהה מהממוצע.

רמות חרדה אינן בהכרח קורלטיביות ב-100% לרמות סכנה. ברור לי, ואני מניחה שברור גם לשואל, שכבישי צפון איטליה אינם מסוכנים כמו כבישי המוות בפרו או בהודו, למשל.

אבל למי שסובל מחרדה מסויימת בנסיעה בכבישים כאלה, אפילו לא ברמה של פחד משתק אלא סתם של מתח לא נעים שפוגע בהנאה מהטיול, הסוגיה הזאת דורשת התייחסות.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • יונית
                      יונית @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

ברור לגמרי.

לכן שאלתי את פותח השרשור- באילו כבישים מפחידים/לא מפחידים נסע בעבר--כדי שתהיה נקודת השוואה.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • ?
                        משתמש שנמחק @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

זאת בדיוק הנקודה. קצת קשה אולי לומר “הכבישים סביב אורטיזי מפחידים ברמה של 8 בסולם ירידות ים המלח”, אבל גם להגיד “הכבישים מצויינים והכל סבבה” לא ממש יעזור לו. האמת שלדעתי אין טוב ממראה עיניים – אני במקומו הייתי פשוט מסתכלת על תמונות של הכבישים באיזורים הללו (השבח לגוגל), ומחליטה לעצמי.

כשתכננתי את הטיול הראשון שלנו באלפ”צים ב-2016 מצאתי כאן בפורומים מישהי כמוני, ויחד בנינו יופי של מסלול המותאם לאלו שסובלים מכבישים הרריים מדי אבל לא רוצים לפספס אתרים יפים. עבד פיקס. אני זוכרת למשל שקראתי תיאור של גיל בסיפור טיול שלו של כביש צר ותלול מעל אגם אנסי, שגרם לשערותיי לסמור – ישר בדקתי איפה זה ווידאתי שלא נגיע לשם😅

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • עמיחי13
                          עמיחי13 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

יש דברים שקשה מאוד לראות בתמונה: מצב תחזוקת הכביש (בורות מזדמנים), זוויות ראיה של הנהג, תרבות נהיגה וכו

מכל המקומות שנהגתי בהם באירופה, הכבישים הכי מפחידים שראיתי היו דווקא בצפון יוון...

נוסע מתמיד aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • נוסע מתמיד
                            נוסע מתמיד @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

איפה בצפון יוון? תוכל להיות יותר ספציפי?

תודה!

דוקטור דו ליטל meravshe עמיחי13 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • aljaje
                              aljaje @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

אין בעיה למצוא סרטונים, למשל: 'Pordoi to Canazei'. 

*כפי ש"יונה וקשת", המליצה לעשות. 

*הנהגים האיטלקיים יותר מיומנים מהישראלים, רק מפריעים להם להמשיך בדרכם. 

יהודה אודי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

לא עמיחי אבל לא רק בצפון יוון נתקלתי בכבישים שלפעמים באיזשהו שלב הפכו לשבילי עיזים, בעיקר באזורים הרריים. 

בפלופונז היו כבישים בלתי עבירים, אם בגלל בורות עצומים ולפעמים בגלל שהפכו לשבילי עיזים, למרות שגם במפה (מנייר) גם בגוגל מפות גם ב WAZE וגם ב sygic סומנו ככבישים למכוניות. חלק מהכבישים היו עבירים לג’יפים אמיתיים בלבד (לא סתם 4X4) וחלק רק לאופנועים או טרקטורונים כי היה צריך לעבור גשרים ברוחב קטן ממכונית.

בזגוריה היו כבישים שהזכירו כמה כבישים לא טובים בגליל אבל היו עבירים.

בפיליון היו כבישים תלולים וצרים אבל כולם היו במצב טכני מניח את הדעת.

באזורים שאינם הרריים לא נתקלתי באתגרים יוצאי דופן

זהו הניסיון מ 2-3 ביקורים שלי (תלוי באיזה אזור), מאז יכול להיות שהיו שינויים גם לטובה וגם לרעה.

פותח השרשור שאל על הדולומיטים ולא על יוון אבל מכיוון שבינתיים לא חזר לקרוא תשובות (אולי יחזור, עבר בסך הכל רק יום) הרשתי לעצמי לענות על יוון

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • meravshe
                                  meravshe @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

לפני מספר שנים בטיול משפחתי לצפון יוון בחודש אפריל ירדנו מאיזור מטאורה והיינו בדרכינו לאיזור אבריטניה היפיפה וההררי. בזמנו לא השתמשנו בוויז אלא ב GPS . כתבנו את שם העיירה המרכזית אליה רצינו להגיע והתחלנו בנסיעה בנופים מהממים. אם היינו נעזרים במפה הרי שהיינו נוסעים בדרך ארוכה ועוקפת אך בטוחה יותר. משום מה החלטנו לסמוך על הנווט. כאמור בהתחלה הנסיעה הייתה בעליה מתונה בנופים מדהימים. היינו מבסוטים – ממה חששנו אמרנו לעצמינו. אחלה דרך, אחלה נופים. בהדרגה הכביש נעשה צר יותר, והתחלנו לעלות ולעלות. מזכירה  – זה היה באפריל.. הגענו לגבהים מטורפים. התחיל ערפל כבד, גשם. לא ראינו יותר ממטר קדימה וכל הזמן הזה אנחנו לבד על הכביש. אין נפש חיה חוץ מאיתנו 😒. החשש היה שבGPS אין התראה על אבנים על הכביש או הצפות. נסענו אל הלא נודע והבנו שעשינו טעות גדולה על אף הנופים המופלאים. לא ידענו מה יש מעבר לכל סיבוב. כל פעם שהגענו למשהו שנראה כמו כפרפרון שמחנו כאילו זכינו בפיס.

בעלי נהג בריכוז מוחלט ואני פשוט ישבתי קפואה. בזמנים אלה הגוף נכנס למוד אחר.

נוסעים ונוסעים ופתאום כבר עלינו כל כך גבוה שהגענו לאזור מושלג – הרגשנו כמו ביער נרניה. פשוט מהמם. הכל מושלג, עצי אשוח כורעים תחת מעטה שלג. כמובן עצרנו לצלם על אף הסטרס. המשכנו בחשש כבד שמה הכביש מוצף או שיש שלג על הכביש ולא נוכל להמשיך.

לא אלאה יותר – לאחר עוד זמן החלנו לרדת ולבסוף התחברנו לציוויליזציה ולכביש שהוביל אותנו למחוז חפצינו. מסתבר כמובן שבמקום לעקוף את ההרים הגבוהים פשוט חצינו אותם. הגענו לבקתה שלנו רועדים, פשוט רועדים ואמרנו לעצמנו שזה בהחלט היה חוסר אחריות לא להפעיל שיקול דעת. והילדים מאחור? הכל בסדר אם אתם שואלים. נהנו מהשלג😃.  ממליצה בחום על חבל אבריטניה!!

אז ביוון יש הרבה כבישים גבוהים מפחידים ומפותלים –  אבריטניה, חבל ארקדיה, זגוריה ועוד.  רק להפעיל שיקול דעת ולנהוג בזהירות.

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • נוסע מתמיד
                                    נוסע מתמיד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה על המידע המפורט כולל פיליון.

אני מתעניין במיוחד באיזורי מטאורה, זגורה, צומרקה.

• נוסע מתמיד
                                      נוסע מתמיד @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

תודה רבה לך!

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • meravshe
                                        meravshe @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי meravshe

@נוסע-מתמיד

בשמחה! באמת שכחתי את כבישי פליון… אין על יוון. הייתי הרבה פעמים ועדיין יש עוד הרבה מה לראות ולחוות.

• עמיחי13
                                          עמיחי13 @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי עמיחי13

@נוסע-מתמיד

כמה קטעי דרך שבלטו לרעה: הכביש לבורזאני, כביש הגישה למעיינות הלורוס, הסימטאות של מצובו (וגם של כפרים הרריים אחרים), הדרך למטאורה מכיוון צפון-מערב, כביש סובב חצי האי קסטוריה ועוד.

בחלק מהמקומות – תחזוקה בעייתית מאוד ובורות בכביש במקומות מפתיעים

בחלק מהמקומות – שיפועים לא הגיוניים (במיוחד במצובו)

בחלק מהמקומות – כביש צר עד כדי שבקושי מתאים למעבר של הרכב שלנו (היינו עם ואן גדול)

בהרבה מהמקומות – נהגים שנוהגים בפראות, עוקפים על קו לבן ובעיקר צופרים לך אם אתה רק מנסה לשמור על המהירות המותרת

נוסע מתמיד ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • נוסע מתמיד
                                            נוסע מתמיד @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה רבה על התשובה המפורטת וההפניה למפות.

תאור הנהיגה מזכיר את מה שחווינו בדרום איטליה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון