רשיון בינלאומי - אכלנו אותה.
-
ובאשר להצעתך לבחינת הצעת מחיר לרכב שכור אשמח אם תבחן לסייע לי לקבל הצעה :תאריכים 03.06-12.06.2020 תשעה ימים בשדה תעופה מינכן.
רכב בקטגוריה מרצדס אס / ב.מ.וו 730 .
ביטוח ביטול השתתפות מלא .
כרגע יש לי הצעה מסיקסט בישראל – 1020 יורו – אבל זה עדיין יקר כי זה המחירון העולמי ( פלקסי ) כי הם עוד לא הפיצו מחירון קיץ שכנראה עוד ירד המחיר ( ללא צמיגי חורף ).
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
האיום באם לא תסיים מהצלחת יבוא שוטר לדעתי מיותר
דווקא הפעם אני חולק על דעתך
כשאני חושב על נושאים כמו רשיון בינלאומי, כסא בטיחות לרכב, גודל רכב והתאמתו לרשיון שלי ורבים אחרים אני חושב על 3 אלמנטים שונים:
האחד – בטיחות אישית שלי ושל הנוסעים איתי. אם אני נוהג ברכב שגדול על מה שאני מסוגל, גם אם החוק באותה מדינה מאפשר את זה על פי תנאי הרשיון שלי יש פה בעיה בטיחותית שצריך לחשוב עליה. זה יכול להיו נכון לקראוון, או לואן גדול. ומצד שני, זה שבמדינה מסויימת החוק לא דורש כסאות בטיחות כמו בישראל זה לא אומר שלוותר על הכסא זה בטוח לנו.
השני – דרישות החוק והביטוחים. אין קשר ישיר בין הבטיחות שהזכרתי קודם לדרישות החוק. רשיון בינלאומי למשל לא יעשה את הנסיעה שלי בטוחה יותר. אבל כן בחלק מהמקרים יענה על דרישות החוק ו/או הביטוח. פה אפשר בהחלט לנקוט בגישה של לבדוק את דרישות החוק, מפרט פוליסת הביטוח ודברים אחרים, שאלו בהחלט דברים שכדאי לעשות, כמו גם בהקשר שאתה תמיד מזכיר של משקפיים לנהיגה, או הגדרות של ספורט אתגרי בביטוח הנסיעות
השלישי – צמצום הסיכוי לאירועים לא נעימים. גם אם החוק לצידי אני מעדיף לא להכנס לוויכוח עם הפקידים בתחנת ההשכרה, וודאי שלא עם שוטרים. זה זה נכון לא רק לגבי רשיון נהיגה בינלאומי אלא גם להתפלפלויות כגון רכב שנושא לוחית רישוי של מדינה אחת במדינה אחרת (האם למשל חוקי כסאות הבטיחות הם לפי לוחית הרישוי או לפי מקום הנהיגה), מה דינו של ילד ביומולדת (האם צריך להתחיל לשלם או לא), 5 בחדר אחד במלון, או הרבה דברים אחרים. אם אפשר להסדיר את הנושא בקלות יחסית לפני הטיול ואז למנוע אי נעימות – למה לא? אז מייל מראש לשירות הלקוחות שמוודא שביומולדת עדיין משלמים תעריף ילד, או למלון שמוודא שאפשר 5 בחדר, או קפיצה לממסי להוצאת רשיון בינלאומי – אלו דברים שיכולים לחסוך לי ויכוח ואי נעימות בטיול. גם אם אני “אנצח” בויכוח - אני מעדיף לא להתחיל בו.
כמו כל דבר בחיים – הכל זה עניין של פשרות. האם שווה לי לשהקיע זמן בלשלוח מייל לשירות לקוחות בשביל הסיכוי הקטן שיתפח ויכוח של שתי דקות? לא בטוח שכן, אבל גם בכלל לא בטוח שלא...
-
@משה-22 אמר:
רוצה לחדד :אין פה איום רק מציאות .
יש מקומות שיתכן והשוטר המקומי אינו מומחה בחוק הבינלאומי ואין תקשורת סבירה בין התייר לשוטר והדברים לא ברורים והשוטר לא הבין / כן הבין ,
עכשיו להתחיל את הוויכוח שכנראה לא יעזור , אולי אף יסבך בשביל מה ?
אז הצעתי היא לרכוש רישיון בינלאומי בעלותו הסמלית בארץ ולחדשו פעם בשנה .
העלות למול התועלת אפילו אם לא נידרש להציגו תהיה משתלמת בוודאות ולו רק בשביל השקט הנפשי.
יצא לי להכיר הרבה שוטרים וגופי חוק וסדר בכל מיני מקומות בעולם וללמוד הרבה גישות שיטור ואין דומה משטרת גרמניה לדוגמא למשטרת הונגריה ,או יוון ואין דומה שריף מקומי בהרי הרוקי במדינת מונטנה לשוטר עירוני במחוז מס' 1 בשיקאגו או שוטר משטרת המדינה באילינוי. ( והכרתי את כולם ובנסיבות חיוביות - למען הסר ספק ).
שוב זאת הצעתי ויכולים גם לא להסכים – שורה אחרונה מבחן התוצאה .
אתה יכול להחליט לעצמך ששוטר לא יודע את החוק במדינה שלו, אבל מכל החוקים הוא לא יודע דווקא סעיף מסויים. זכותך.
אבל זוהי דעתך, זהו לא מבחן התוצאה, אף אחד לא בחן ובדק אם שוטרים לא יודעים את החוק במדינה שלהם ואם חוסר הידע מתאפיין דווקא ברישיון הבין לאומי, ואני לא שותף לדעתך זו.
לעומת זאת לאי קריאת החוזה על פרטיו, ואימות שפרטיו ידועים ומובנים, יש פעמים רבות תוצאות עגומות, חלקן מידי פעם מתפרסמות גם באתר הזה.
@משה-22 אמר:
ובאשר להצעתך לבחינת הצעת מחיר לרכב שכור אשמח אם תבחן לסייע לי לקבל הצעה :תאריכים 03.06-12.06.2020 תשעה ימים בשדה תעופה מינכן.
רכב בקטגוריה מרצדס אס / ב.מ.וו 730 .
ביטוח ביטול השתתפות מלא .
כרגע יש לי הצעה מסיקסט בישראל – 1020 יורו – אבל זה עדיין יקר כי זה המחירון העולמי ( פלקסי ) כי הם עוד לא הפיצו מחירון קיץ שכנראה עוד ירד המחיר ( ללא צמיגי חורף ).
ראשית בוא נעשה סדר כי לא רק אתה ואני שותפים בדיון,
לא הבנתי את ההצעה שיש לך.
באתר שלמה סיקסט הם מציעים BMW סידרה 7 “או דומה” (מה שזה לא יהיה) ב 1140 יורו – לא כולל ביטול השתתפות עצמית, לא ברור כמה ההשתתפות העצמית וכמה עולה לבטל אותה, מניסיון בתוספת ביטוח מדובר בסכום לא זניח של מאות יורו, וכמה שנאמר לא מגהצים כרטיס אשראי כשלא יודעים מה ההצעה כוללת
אתה מדבר על הצעה זולה יותר ואחרי ביטוחים.
באתר העולמי יש הצעה שכוללת ביטול השתתפות עצמית שעולה 1360 יורו אבל לא ברור לי היקף הביטוח עצמו, נניח האם הוא כולל מישהו שפגע לך במראת צד או פנס באיזשהו חניון, מכסה תא דלק, איבוד מפתח וכו’ וכו’.
בכל מקרה אני כנראה לא יכול לעזור לך כי אתה רוצה הצעה שכולל ביטול השתתפות עצמית (ולא ברור מה היקף הביטוח שאתה רוצה), אתה מצליח למצוא כזו בשלמה סיקסט ואני לא רואה שאתר האינטרנט של החברה מציע הצעה כזו, ובחוזה ששלמה סיקסט מפרסמים, תנאים כלליים ותנאי המדינה גם כן אין פירוט איך מקבלים הצעה כזו, ובשלב הבא כבר צריך לגהץ פרטי אשראי.
לח.ג. שנראה לי שמקובעת פחות על ביטול ההשתתפות העצמית כנראה שאוכל לעזור יותר.
@אנשיםטובים אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
האיום באם לא תסיים מהצלחת יבוא שוטר לדעתי מיותר
דווקא הפעם אני חולק על דעתך
כשאני חושב על נושאים כמו רשיון בינלאומי, כסא בטיחות לרכב, גודל רכב והתאמתו לרשיון שלי ורבים אחרים אני חושב על 3 אלמנטים שונים:
האחד – בטיחות אישית שלי ושל הנוסעים איתי. אם אני נוהג ברכב שגדול על מה שאני מסוגל, גם אם החוק באותה מדינה מאפשר את זה על פי תנאי הרשיון שלי יש פה בעיה בטיחותית שצריך לחשוב עליה. זה יכול להיו נכון לקראוון, או לואן גדול. ומצד שני, זה שבמדינה מסויימת החוק לא דורש כסאות בטיחות כמו בישראל זה לא אומר שלוותר על הכסא זה בטוח לנו.
השני – דרישות החוק והביטוחים. אין קשר ישיר בין הבטיחות שהזכרתי קודם לדרישות החוק. רשיון בינלאומי למשל לא יעשה את הנסיעה שלי בטוחה יותר. אבל כן בחלק מהמקרים יענה על דרישות החוק ו/או הביטוח. פה אפשר בהחלט לנקוט בגישה של לבדוק את דרישות החוק, מפרט פוליסת הביטוח ודברים אחרים, שאלו בהחלט דברים שכדאי לעשות, כמו גם בהקשר שאתה תמיד מזכיר של משקפיים לנהיגה, או הגדרות של ספורט אתגרי בביטוח הנסיעות
השלישי – צמצום הסיכוי לאירועים לא נעימים. גם אם החוק לצידי אני מעדיף לא להכנס לוויכוח עם הפקידים בתחנת ההשכרה, וודאי שלא עם שוטרים. זה זה נכון לא רק לגבי רשיון נהיגה בינלאומי אלא גם להתפלפלויות כגון רכב שנושא לוחית רישוי של מדינה אחת במדינה אחרת (האם למשל חוקי כסאות הבטיחות הם לפי לוחית הרישוי או לפי מקום הנהיגה), מה דינו של ילד ביומולדת (האם צריך להתחיל לשלם או לא), 5 בחדר אחד במלון, או הרבה דברים אחרים. אם אפשר להסדיר את הנושא בקלות יחסית לפני הטיול ואז למנוע אי נעימות – למה לא? אז מייל מראש לשירות הלקוחות שמוודא שביומולדת עדיין משלמים תעריף ילד, או למלון שמוודא שאפשר 5 בחדר, או קפיצה לממסי להוצאת רשיון בינלאומי – אלו דברים שיכולים לחסוך לי ויכוח ואי נעימות בטיול. גם אם אני “אנצח” בויכוח - אני מעדיף לא להתחיל בו.
כמו כל דבר בחיים – הכל זה עניין של פשרות. האם שווה לי לשהקיע זמן בלשלוח מייל לשירות לקוחות בשביל הסיכוי הקטן שיתפח ויכוח של שתי דקות? לא בטוח שכן, אבל גם בכלל לא בטוח שלא...
רוב הנושאים שאתה מעלה כאן לא עלו קודם בדיון לא התייחסתי אליהם וכנראה שברובם אנחנו לא חלוקים.אני לא מתפשר בענייני בטיחות ואני שייך לאלו שלוקחים כיסא לפעוט לתאילנד גם אם החוק לא דורש שם כיסא כזה זוג משקפי ראיה נוסף לגרמניה גם אם החוק לא דורש צמיגי חורף לצרפת בחורף וכו’.
אנחנו גם מסכימים שפנקס הקרטון לא מעלה ולא מוריד בבטיחות הנסיעה.
אני גם לא מרמה נותני שירות, בהזמנה שלי ללינה מספר האנשים רשום במדוייק (וגילם הנכון).
אני לא חושב שאפשר להקביל בין עבירה על בטיחות, על תנאי חוזה/רמאות, לבין המצאה של דרישה של אדם מעצמו.
לא נורא מפריע לי אם מישהו מחליט ללכת ולהוציא זמן וכסף על דרישה שלא קיימת כמו רישיון בין לאומי בהולנד (בשרשור הזה מדובר ברומניה שבה כן נדרש כזה),
מפריעים לי 2 דברים:
א. “קביעה” בהפחדות, הנפוצות ביותר “יבוא שוטר” ו”לא יהיה ביטוח”.
ב. עוד יותר חמור, הצגה כאילו הנפקת הקרטון הזה, בין אם צריך ובין אם לא צריך פוטרת מקריאה מדוקדקת של חוזה ההשכרה (תנאים כלליים, תנאי המדינה, T&C וכל שאר המילים הנרדפות לחוזה), מה שיכול לגרום לשואל נזק מאוד משמעותי, כי הוא עלול לא לדעת שאין לו ביטוח מספק (לדוגמה סכום נמוך לנזקי גוף לצד ג’) או שהוא עובר על איזשהו תנאי מהתנאים ואז באמת לא יהיה לו ביטוח.
-
אני יודע מה מופיע באתר, אבל לי יש מחיר אחר כפי שציינתי 1020 יורו כולל ביטול השתתפות עצמית . בשלמה סיקסט ישראל.רכבי סיקסט לא מושכרים ללא ביטוח מלא שכלול במחיר ואין אפשרות לשנות תנאי ביטוח בישראל , אלה אם שכרת באתר העולמי.
וזה עדיין מחיר יקר כי הם עוד לא פרסמו מחירון שלהם , הם מפרסמים מחירות סיקסט עולמי ומניסיון המחיר עוד ירד. לדעתי בסוף המחיר יתייצב על 900 יורו לערך שוב מחיר לא מחירון אלה הנחה.
לשאלתי האם תוכל למצוא מחיר זול יותר עבורי אודה לך.
-
סליחה על ההטרדה אבל אני מדבר מנסיון של השכרה איתם , מכיר את החוזה – ביטול השתתפות עצמית מלא כלומר משלם אפס שקלים על כל תאונה , גניבה , שריפה , נזק לרכב וכד’ ונושא זה עמד למבחן המציאות בפרקפורט.בנוסף התנאי היחיד הוא שבמועד ההשכרה בנמל התעופה צריך שני כרטיסי זהב ומעלה ומסגרת האשראי פנויה של 5000 יורו , הם לוקחים וסוגרים לי מסגרת אשראי של 5000 יורו בטחון שמסתיים לאחר החזרת הרכב לחברה.
-
דרך אגב הייתי במו”מ עם חברה אחרת כשרציתי לשכור ל5 ימים למבורגיני או פרארי לטיול בר מצווה עם הבן התנאי היה 1000 יורו ליום שזה סביר לרכב שעולה מעל 1,000,000 יורו אבל הם רצו פיקדון של 100,000 יורו דבר שאין ברשותי במזומן ,על ביטוח כבר לא היה על מה לדבר ונאלצתי לוותר. -
סליחה, אתה אולי מכיר חוזה אבל לא את החוזה ששלמה סיקסט מפרסמים בעצמם:ב”תנאים הכלליים” בסעיף י”א הם נוקבים בשלל אופציות, אבל אין שום דבר ספציפי לגבי ההשכרה
יא. כיסויים הכלולים בשובר או שניתן לרכוש בנוסף לשובר
א. CDW- מכסה מקרה נזק למעט במקרה של גניבת רכב בכפוף לתשלום השתתפות עצמית.
ב. TP- מכסה נזקים במקרה של גניבת הרכב בכפוף לתשלום השתתפות עצמית.
ג. SUPER CDW TOP COVER/ NWR - מכסה מקרה נזק ללא תשלום השתתפות עצמית, למעט במקרה של גניבת רכב.
ד. SUPER TP/TOP COVER/ NWR - מכסה נזקים במקרה של גניבת הרכב ללא תשלום של השתתפות עצמית.
ה. SLI - הרחבת ביטוח צד ג', המעניק כיסוי של עד 1,000,000 $ (תקף בארה"ב בלבד).
המזמין יוודא בטרם יציאתו מן הארץ אלו כיסויים כלולים במסגרת השובר שרכש והכל כמפורט ב"תנאי המדינה".
אבל מפנים ל”תנאי המדינה”, אז קוראים את “תנאי המדינה” (גרמניה לבקשתך) ומה רואים?
בתוך המסמך עצמו, בסעיף ה’, עוד פעם אותן שלל אופציות בלי שום דבר ספציפי לשכירות שהתייר מעוניין בה, ובעצם מסבירים שהשוכר יקבל את התנאים רק אחרי ששילם, לא לפני:
המזמין יוודא בטרם יציאתו מן הארץ אלו כיסויים כלולים במסגרת השובר שרכש
במקרה האופטימי, השוכר ידע את התנאים רק אחרי ששילם וקיבל שובר, במקרה הפחות אופטימי אולי גם אז לא יקבל.
אבל עוד לא הגענו לדובדבן שבקצפת החמוצה הזו, שמתם לב למה שרשום בראש מסמך “תנאי המדינה”?
מסמך זה ,מפרט את חלק מתנאי החברה המקומית במדינת היעד ,כפי שידוע לשלמה תחבורה תחבורה .("אין באמור במסמך זה ,בכדי להוסיף ו/וע מהחוזה שיחתם במדינת היעד והאמור מהווה המלצה בלבד
שלמה סיקסט אומרים שזהו מסמך חלקי, זאת אומרת שיכולים להיות עוד סעיפים (ואני לא בטוח שהסעיפים שלא מופיעים הם לטובת השוכר...) וגם על הסעיפים הרשומים במפורש שלמה סיקסט לא אחראים, זו רק המלצה...
@משה-22 אמר:
סליחה על ההטרדה אבל אני מדבר מנסיון של השכרה איתם , מכיר את החוזה – ביטול השתתפות עצמית מלא כלומר משלם אפס שקלים על כל תאונה , גניבה , שריפה , נזק לרכב וכד’ ונושא זה עמד למבחן המציאות בפרקפורט.אני אשמח לראות את החוזה ובהתאם להבין שהבעיה איננה בחוזה יותר ממקפח אלא בכך שיש חוזה שפשוט לא נמצא במקום או שפשוט אני לא מצאתי אותו.
רוצה לשכור רכב מסוכנות כזו אבל להיות מודאג משוטר שאולי לא יודע את העבודה שלו? זכותך.
אני אוחז בדעתי, הנפקת רישיון בין לאומי איננה תרופה לאי קריאת חוזה והבנתו, ונראה לי שהחוזה של שלמה סיקסט לא דומה למה שאתה רושם וזו הוכחה לכך שראוי שהשוכר הפוטנציאלי יהיה גם חכם וגם צודק.
לשאלה ששאלת בהדגשה עניתי כבר קודם, אבל עכשיו אחרי שקראתי קצת אני יכול להגיד לך בבטחה שאני לא יכול לעזור לך, כי אני לא מוכן לשכור מסוכנים שאתה דווקא רואה אותם כמומלצים.
@ח-ג אמר:
בעבר עלה בפורום טעון שעדיף להזמין רכב באמצעות סוכן ישראלי בגלל הביטוחים הנדרשים. אתה עושה את הביטוחים בנפרד?
ד.א. אנחנו לא מזמינים רכב בלי לקבל קודם כל הצעה מסודרת במייל. נפרדים לשלום ממי שדורש קודם כל פרטי אשראי.
אני חושב שכאן קיבלת תשובה מפורטת יותר על ה”יתרון” של הסוכן הזה בנוגע לכיסוי ביטוחי.
אגב לקוראים (אלו שעוד לא התעייפו) כדי להמנע מהטעיה, ככל שנאי יודע בגרמניה שונו התנאים וכיום מישראלים נדרש רישיון בין לאומי.
-
קודם כל תודה על ההשקעה.אני מניח שלא יכולת לראות את החוזה השלם מכיוון שלא ביצע הזמנה בפועל .
עיינתי בחוזים קודמים שעשיתי ושם מופיע בפירוט את פרטי הבטוח כולל מה לא מבוטח – יש ביטול השתתפות עצמית מלאה לכל נזק וגניבת הרכב למעט כמובן צמיגים , שמשות מצמד מרכב תחתון – לגיטימי.
החוזה מפרט ספציפית לגרמניה ואכן מציין ביושרה כי חובה להצטייד ברישיון ישראלי ובין לאומי.
תשלום – לא משלם כלום עד חודש לפני הנסיעה, והמחיר נשמר בהתאם לתנאי החוזה כאשר זכותי לבטלו בכל רגע ועד להנפקת השובר .
דבר נוסף – ששום חברת השכרה אחרת בארץ לא מציעה להשכרה שום רמת רכב פאר בקטגוריה שאני מעוניין זולת סיקסט ולכן גם התחרות איננה קיימת.
אבל האמן לי למרות שכוונותיך טובות גם אני לא נולדתי אתמול ומכיר את נושא החוזים , חוקים והטעיות כל כך טוב שאני נזהר בפושרים.
ואכן אם עד היום לאחר עשרות הזמנות מסיקסט ישראל עמדו למבחן וצלחו בהצלחה כולל החזרת רכב עם נזק ללא טענות ובקשות למרות שאפילו סומן בדו”ח החזרת הרכב הנזקים לרכב – לא חויבתי למרות שהייתה להם עילה כי גם דובר בסדקים ושבר בשמשה קדמית חוץ ממכות פח.
ולכן סבורני כי מדובר בחברה אמינה עם שם עולמי שלמיטב ידיעתי שולטת באירופה בשוק מוכניות הפאר מתוצרת גרמנית.
שלא לדבר על היחס שאני מקבל בשדה התעופה במועד קבלת הרכב שהוא יוצא מגדר הרגיל .( אירוח , כיבוד ושירות אישי ללא תור והמתנה )
בכל מקרה תודה על הניסיון לעזור ולהאיר את עיני בפרטי הדברים שנבחנו שוב מול חוזה אותנטי ואף תיעשה בהמשך במועד ההזמנה שיחה אישית עם תיעוד מול נציג שלמה סיקסט.
-
תשמע, לא מקובל עלי שאני לא יכול לראות חוזה לפני שאני חותם עליו, נראה לי אלף בית של גימל דלת.
אני גם כמובן לא יכול לדון בתנאי חוזה שאני לא חשוף אליו.
הבאתי לפורום את החוזה שכן חשוף לציבור שכל אחד יחליט לעצמו מה דעתו, והבעתי את דעתי כמובן מחייבת רק אותי.
אם אתה מחליט שאתה מוכן לשכור רכב רק דרך סוכן/זכיין ישראלי, ואתה בדקת וראית ששלמה סיקסט הם היחידים שמוכנים להזמין במינכן רכב שמתאים לדרישות שלך, אז באמת הסחירה שלך מאוד מצומצמת.
אני יודע שיש הרבה חברות שמשכירות רכבים בשדה התעופה של מינכן ברמה שאתה מדבר עליה, ממקור ראשון אני יודע שלמשל אוויס משכירים BMW מסדרה 7. אם הזכיין הישראלי בוחר שלא להזמין מכונית זו אפשר באמת ללכת לשלמה ואפשר לחילופין להזמין ישירות מאוויס גרמניה/בין לאומי או מסוכן אחר והנה יש תחרות. לדעתי ממילא הזכיין בארץ איננו מציאה גדולה, ולא רק בגלל התנאים שדנו בהם בשרשור הזה.
אני שמח שיש לך ניסיון חיובי עם שלמה סיקסט. עדיין, חוזים מבחינתי לא קיימים רק כדי שמישהו ישלם להם קומיסיון. אני חותם רק אחרי שאני עובר על החוזה ובטוח שהוא מקובל עלי.
-
בשביל זה קיים פורום בשביל שאנשים יתייעצו ישמעו דעות והמלצות ובסוף יחליטו את אשר יחליטו.
בכל מקרה אשמח לספר חוויות בסיום הטיול כולל כמובן חווית נהיגה במכוניות מסוג זה במיוחד בשטיחי האספלט המכובדים שלהאוטובאן הגרמני .. בתקווה שאצליח עוד לשדרג בסיקסט בשדה תעופה מינכן לקטגוריית מרצדס ספורט cls .. בדרך כלל אני לא מתאכזב מאיכות ותודעת השירות הגרמנית.
-
עוד כתבה/כתבת המשך בנושא חשיבות הרשיון הבינלאומי
הרשיון הישראלי באופן רשמי לא תקף.
-
תקשיבי, לאתר הזה יש הרבה זכויות, אבל מה שהם כותבים הוא פשוט לא נכון. לדוגמה – על פי משרד התחבורה הבריטי מותר לנהוג בבריטניה עם רישיון ישראלי במשך שנה. זה לא קשור לתקנים לא תקנים של הרישיון, הם פשוט מכירים ברישיונות זרים. שימי לב:

אין פה דרך דו משמעית להבין את זה, המידע חד משמעי. מותר לנהוג עם רישיון מ״כל מדינה אחרת״ ובכללה ישראל.
האתר אומר שאף מדינה לא מכירה ברישיון הישראלי? הוא טועה ומטעה.
-
ואם אני גם אזרח ישראלי וגם צ’כי ( האיחוד האירופי ) אז מותר לי לנהוג בבריטניה עם רישיון ישראלי ?התשובה : לא מנסה לבדוק, הולך ומוציא רישיון נהיגה בינלאומי.
למה ? כי בכל מדינה יש את החוקים שלה ואם אני רוצה לבקר בה אז אני צריך להתאים את עצמי למדינה ולא להיפך. ( ברומא מתנהג כרומאי ).
גם אם לדוגמא היו מתנים כניסה לאוסטרליה באימוץ קנגורו, אז מי שהיה רוצה לבקר היה נדרש להסכים ומי שלא יחפש לעצמו מקום אחר.
למה שאנו רוצים להגיע לארץ החלומות ארה”ב אז רצים ומוציאים מאות / אלפי שקלים על ויזה ועומדים שעות בתור בשגרירות הולכים למורה לאנגלית ומקווים לטוב ?
אותו דבר לקבלת אשרות כניסה למדינות נוספות ? כי אנו רוצים לבקר וליהנות במדינות אלו , אין פה חובה, אבל מי שרוצה לטייל/לבקר/ לחוות צריך קצת להתאמץ.
רוצה לומר לסיכום ישנם חוקים / כללים / נורמות אשר לא מקובלים לפעמים על חלק מהאוכלוסייה / קהל, אבל באם רצוננו להשתתף , להיכנס וליהנות מהגנה ( ביטוח במקרה הזה ) אזי עלינו לקבל זאת ברוח טובה ובמקרה דנן לרוץ ולהוציא רישיון נהיגה בינלאומי.
אני אישית מחדשו כל חצי שנה בשביל השקט הנפשי ולא שאזכר ברגע האחרון / שביתה וכד’.
-
תגידו – לא נשבר לכם לדסקס חצי שעת עבודה ו 20 ש”ח?
(כן, אני יודע שיש כאן מישהו שזה לא חצי שעה בשבילו. ועדיין).
-
-
משה, זה בדיוק מה שד״ר דוליטל מנסה להגיד לך כבר כמה וכמה פעמים: יותר קל לך להוציא רישיון בינלאומי מאשר להשקיע 10 דקות בבדיקה באינטרנט? סבבה, תוציא רישיון בינלאומי. לי בוודאי לא חשוב מה אתה עושה עם הזמן שלך. עם זאת, קיימת גם אפשרות נוספת והיא לבדוק מה החוק. יש מי שהפתרון הזה מתאים לו. ומכיוון שהסתקרנת אז אני אענה לך – בבריטניה אין חשיבות לאיזו אזרחות יש לך אלא למי הרשות שנתנה לך רישיון נהיגה. במקרה שלך זו ישראל. כמו כן, גם הרישיון הצ׳כי, אם היה לך כזה, היה מאפשר לך לנהוג שנה כתייר. היית שם לב להבדל אם היית עובר את השנה הזו, אז הנהלים משתנים. וגם שם מה שחשוב זה איזו מדינה נתנה לך את הרישיון, ולא איפה נולדת, ולא איפה סבא מצד אבא נולד.
-
קצת מבין ברישיונות נהיגה וכד’.
וגם בחוקים, אבל קצת …
אבל זה לא העניין, התגובה האחרונה שלי הייתה להעביר את דעתי שניתן לסכמה “ חצי קלאצ’ " .
באמת אנחנו מתעסקים בתפל.
-
בריטניה היא לא כל העולם והנושא עלה בגלל רומניה.
משה22 צודק. נוסעים בראש שקט. אני לא אתחיל לחפש מידע באתר משרד התחבורה של כל מדינה לפני שאני נוסעת אליה. בריטניה היא לא כל העולם.
כל שנה אני נוסעת כ1/2 שעה בכל כיוון, משלמת הוצאות דלק ועבור הוצאת הרשיון הבינלאומי. (בפעם האחרונה דרשו ממני 20 ש"ח) וכך אני טסה לאן שמתחשק, מתי שמתחשק לי בלי דאגה בנושא הרשיון.
וכמה טוב שיונית הסבה את תשומת ליבי שבעתיד אוכל לשלב את הנסיעה עם סידורים אחרים כי נפתחו עמדות חדשות…
מי שרוצה לבדוק באינטרנט שיבדוק ויקח איתו תדפיס .…האם זה בהכרח יעזור לו וימנע עגמת נפש כמו זו שנגרמה לפותח השרשור?
אל תהיה צודק תהיה חכם
-
אין קשר לבריטניה או רומניה, אלו דוגמאות בלבד. לכל מדינה יש חוקים משלה ורק היא קובעת אותם. אם החוק הרומני קובע שצריך רישיון בינ״ל אז מן הסתם צריך. אם החוק הניו זילנדי קובע שכל זמן שהרישיון הוא באנגלית זה מקובל עליהם והוא תקף אז לא צריך. רוצה להוציא בכל זאת? תוציאי בכל זאת. תגידו ״אין לי כוח להתעסק בזה ולבדוק, יותר קל לי להוציא רישיון בינ״ל״. סבבה, לא מתווכחת איתכם מה יותרנוח *לכם*. פשוט יש אנשים שיתכן שנוח להם משהו אחר, והעניין הזה הוא עניין של העדפה אישית, לא עובדה אבסולוטית. זה כמו להתווכח אם יותר נוח לישון במלון או בדירה. יש מי שנוח לו ככה ויש מי שנוח לו ככה. ואם במקום מסוים יש רק מלונות אז ההתלבטות לא רלוונטית. זה הכל.
מקווה ש״שקוף״ יתקנו את הכתבה המאוד דמגוגית והמטעה שלהם, כפי שאכן כתבתי להם והצעתי להם. פשוט שופכים תינוק עם המים.
@ח-ג אמר:
בריטניה היא לא כל העולם והנושא עלה בגלל רומניה.
משה22 צודק. נוסעים בראש שקט. אני לא אתחיל לחפש מידע באתר משרד התחבורה של כל מדינה לפני שאני נוסעת אליה. בריטניה היא לא כל העולם.
כל שנה אני נוסעת כ1/2 שעה בכל כיוון, משלמת הוצאות דלק ועבור הוצאת הרשיון הבינלאומי. (בפעם האחרונה דרשו ממני 20 ש"ח) וכך אני טסה לאן שמתחשק, מתי שמתחשק לי בלי דאגה בנושא הרשיון.
וכמה טוב שיונית הסבה את תשומת ליבי שבעתיד אוכל לשלב את הנסיעה עם סידורים אחרים כי נפתחו עמדות חדשות…
מי שרוצה לבדוק באינטרנט שיבדוק ויקח איתו תדפיס .…האם זה בהכרח יעזור לו וימנע עגמת נפש כמו זו שנגרמה לפותח השרשור?
אל תהיה צודק תהיה חכם
-
את מתעסקת רק עם בדיקה אחת, זאת של חוקי המדינה בה אנחנו הולכים לשכור רכב. אבל יש עוד בדיקה חשובה לא פחות, והיא הכללים של החברה שממנה אנחנו הולכים לשכור רכב והשאלה האם הביטוח שרכשנו יתפוס אם לא יהיה לנו רישיון בינלאומי. כי אם חברת ההשכרה (וכמעט כולנו שוכרים רכב בחלק גדול מטיולינו) דורשת רישיון כזה כחלק מהכללים שלה אז לא נקבל רכב גם אם המדינה שבה אנחנו מתכוונים לטייל מכירה ברישיון הישראלי. ואם נקבל רכב אבל יקרה משהו וחברת הביטוח לא תכיר בנזק כי אין רישיון בינלאומי, אז בכלל לא טוב… אז מי שיעשה את כל הבדיקות האלה ויקבל תשובה שתניח את דעתו, אז טוב. אני, לפחות, עושה תמיד רישיון בינלאומי ומרגיש קצת יותר בטוח...