מכסת 1200 ישראלים ליוון
-
כרגע אלפי ישראלים מחפשים דירות ביוון להעברת הסגר, ממש טירוף. מוזר שחברות התעופה לא מוסיפה טיסות. תנו לאנשים לצאת. רוב הטסים עברו בדיקת קורונה. אין סיכון ממשי בנתב"ג
-
@יונה-וקשת אמר:
אי-הוודאות כרגע נמצאת ברמה מטורפת לא רק לגבי הנסיעות לחו”ל כמובן, אלא גם לגבי עבודה, לימודים, ו...החיים עצמם. מה יהיה פתוח? מה סגור? מתי?
בתנו הבכורה חוגגת יומולדת ביום חמישי הקרוב. הזמנו מקומות במסעדה לערב. בסוף השבוע שעבר, כשדובר על סגר אולי מיום רביעי, השארנו הודעה לחברה שמשווקת “שף עד הבית”. בינתיים מסתמן שהסגר יתחיל רק בששי בבוקר, אז כשהתקשרו אלי היום מחברת ה”שף” לתת הצעת מחיר אמרתי להם שכבר לא רלוונטי. מקווה שלא יתהפכו עלינו שוב עד חמישי בערב...
אם יש משהו וודאי מדי יום, הוא שבטלוויזיה יחכו לנו כתבות נוצצות על תיירות לאמירויות וגמר אינסופי של “השרדות”.
זה האסקפיזם היחיד שאפשר לבנות עליו, ובעיני לפחות הוא לא אטרקציה גדולה…
שני היתרונות של התקופה הזאת: התקדמתי קצת בהכנת אלבום התמונות של טיול השלכת שלנו לניו אינגלנד משנה שעברה, ואני קוראת יותר ספרים כשיש פחות טיולים לתכנן….
ובראש השנה אמא שלי חוגגת איתנו, ולא בזום. סגר פסח לא יחזור עוד.
גמר הישרדות והישרדות ישראל בכלל זה לא אסקפיזם בעיניי אלא עונש מתיש יותר ממהדורת החדשות שלפניו (שגם בה לא אצפה). ולמי יהיה כסף לטיול באמירויות אחרי כל זה?
הבלגן חוגג בכל, ובדברים חשובים בהרבה מחופשת חג בחו”ל. גם אנחנו חווים זאת על בשרנו.
@Roco אמר:
כרגע אלפי ישראלים מחפשים דירות ביוון להעברת הסגר, ממש טירוף. מוזר שחברות התעופה לא מוסיפה טיסות. תנו לאנשים לצאת. רוב הטסים עברו בדיקת קורונה. אין סיכון ממשי בנתב"ג
הרבה יותר ישראלים מחפשים איך לשלם על הדירה בישראל בסוף החודש או בחודשים הבאים אחריו. שביטול דיור ביוון יהיה הצרה הכי גדולה שלנו, זה יהיה נהדר. בכל מקרה לא יסגרו הרמטית את נתב”ג כי הממשלה לא רוצה לעשות שום דבר שירגיז את חסידי אומן או את טראמפ.
-
אני לא יודעת מאיפה הנתונים על אלפי ישראלים שמחפשים וכו…
נכון לעכשיו יש כ20.000 כרטיסי טיסה מוזמנים לתקופת החגים (לא יודעת מה הגדירו בתקופה זו ? כולל סוכות?) לכל היעדים. לא כמות גדולה מאד.
-
ברור, הייתי צינית לגבי גמר השרדות וכתבות התדמית על האמירויות. נראה שתחום הנדסת התודעה בארץ מתחיל לגבור על תחום הנדסת המחשבים וההייטק שאנחנו כל כך אוהבים להתגאות בו. כי אפילו הקטר העוצמתי הזה לא יוכל לגרור אותנו החוצה מבוץ האנדרלמוסיה שנתקענו בו.
הייתי מוכנה לסגר מרצון, כולל סגירת השמיים, אם הייתי יודעת שההחלטות בנוגע לנגיף מתקבלות בצורה מקצועית ועניינית, ושאלו שקיבלו את אמון הציבור יצדיקו את האמון הזה ויגייסו את מיטב המוחות והכוחות כדי לטפל בנגיף תוך דאגה לרווחתו של כלל הציבור.
-
אני מניחה ש-20,000 זה מספר זניח בהשוואה למספר הנוסעים בחגים בשנה שעברה, אבל זה מספר גבוה מאוד בעיני בהתחשב בגובה הסיכון שהאנשים הללו לקחו.
-
כרגע בערוץ 12: מסתמן שנתב"ג ישאר פתוח בסגר.
-
כרגע בערוץ 13, דיווח שועדת השרים המיוחדת לענייני נתב"ג החליטה שכל הנוסעים לחו"ל יוחרגו ממגבלת 500 מטר ויוכלו לנסוע לחו"ל.
נתב"ג ישאר פתוח.
-
לדעתי יש עוד המון שאלות פתוחות וסיכונים. זה ממש לא רק מבחר יעדים מצומצם , בדיקת קורונה וקצת כאב ראש בביטוח וכו
אותי למשל מטרידה טיסת החזור. יש בדיקת קורונה גם בחזור? ואם אין – אז מדובר על שעות במקום סגור עם עוד מטיילים שלא נבדקו. ולא אני ממש לא סומכת על כולם שיישמרו על ריחוק חברתי בטיול עצמו – אתה רואה שעושים את זה בארץ? כי אני ממש לא רואה את זה קורה פה. ה״ישראלי הממוצע״ ממשיך להדבק אלי בתור לסופר גם היום (זה דבר שעולה לי על העצבים בלי קשר לקורונה, כבר מזמן – שנים).
כמובן שגם מי ששומר על ריחוק חברתי לא מובטח לו כלום. אתה לא בבידוד. יש סיכון כלשהו גם למי שמנסה מאוד לשמור על הכללים, במיוחד במדינות אדומות.
ומה אם אתה חולה בחו״ל? אז אתה תקוע שם? הרי לבוא לארץ לא תוכל. וזו מחלה ארוכה ולפעמים גם ממש קשה. איך טטוס לארץ כשאתה חולה או נושא את הנגיף? הרי תדביק את כל המטוס.
ומה עם כל השינויים התחופים. פה בארץ וגם בארץ היעד. איך מכניסים את זה ל״רשימה״ של הקשיים? שינווים יכולים לקרות לא רק לפני שנסעת , גם תוך כדי שאתה שם. מגבלות חדשות בארץ היעד וכו
ברור לחלוטין שזה סובייקטיבי ויש מי שעדיין יעדיפו לטוס. אולי זה תלוי גם במידה כלשהי באופי הטיול. זה בוודאי תלוי באופי המטייל. אבל לעשות רשימה כזו זה קצת… מצחיק בעיני. זה פחות מחלקי.
-
-
@IO אמר:
לדעתי יש עוד המון שאלות פתוחות וסיכונים. זה ממש לא רק מבחר יעדים מצומצם , בדיקת קורונה וקצת כאב ראש בביטוח וכו
היה לי עובד שבנסיעת עבודה בארה”ב קיבל אירוע קשה של אבנים בכליות, במצבו אי אפשר היה להטיס אותו חזרה לארץ והיה צריך לעבור ניתוח בארה”ב, היה צריך להוציא לאישתו ויזה בנוהל חירום (לא היה לי הגיוני שיעבור ניתוח לבד) והיה צריך למצוא פתרון לילדים שלו שהיו די צעירים.
מדובר בעובד יחסית צעיר, בן בערך 40, כשגורם הסיכון היחידי הוא קצת משקל עודף.
ואני יכול לתת עוד דוגמאות.
לא רק בזמן קורונה יש סיכונים.
לדעתי מי שיחפש אפס סיכון לא יסע אף פעם, וגם לא יוכל להשאר בארץ כי גם בישראל יש סיכונים, צריך לנהל את הסיכונים ולהביא אותם לרמה סבירה (שזה מדד סוביקטיבי)
@IO אמר:
אותי למשל מטרידה טיסת החזור. יש בדיקת קורונה גם בחזור? ואם אין – אז מדובר על שעות במקום סגור עם עוד מטיילים שלא נבדקו. ולא אני ממש לא סומכת על כולם שיישמרו על ריחוק חברתי בטיול עצמו – אתה רואה שעושים את זה בארץ? כי אני ממש לא רואה את זה קורה פה. ה״ישראלי הממוצע״ ממשיך להדבק אלי בתור לסופר גם היום (זה דבר שעולה לי על העצבים בלי קשר לקורונה, כבר מזמן – שנים).
ככל שאני יודע אם אין סיבה מיוחדת לעבור בדיקה (למשל האדם יראה סימפטומים של קורונה) אין בדיקה בדרך חזרה.
אבל גם בישראל אם אין סיבה לא בודקים אף אחד, וכמו שאמרת נדבקים אלינו גם בתור בסופרמרקט.
אבל ההסתברות שהאדם שלידך ביוון או אפילו במטוס בחזרה נשא קורונה הרבה יותר נמוכה מאשר ההסתברות שהאדם לידך בסופר בישראל נשא קורונה.
@IO אמר:
ומה אם אתה חולה בחו״ל? אז אתה תקוע שם? הרי לבוא לארץ לא תוכל. וזו מחלה ארוכה ולפעמים גם ממש קשה. איך טטוס לארץ כשאתה חולה או נושא את הנגיף? הרי תדביק את כל המטוס.
ומה עם כל השינויים התחופים. פה בארץ וגם בארץ היעד. איך מכניסים את זה ל״רשימה״ של הקשיים? שינווים יכולים לקרות לא רק לפני שנסעת , גם תוך כדי שאתה שם. מגבלות חדשות בארץ היעד וכו
ברור לחלוטין שזה סובייקטיבי ויש מי שעדיין יעדיפו לטוס. אולי זה תלוי גם במידה כלשהי באופי הטיול. זה בוודאי תלוי באופי המטייל. אבל לעשות רשימה כזו זה קצת… מצחיק בעיני. זה פחות מחלקי.
נכון, אם אני אחלה בחו”ל אני לא אעלה על מטוס גם בגלל שלא יעלו אותי וגם בגלל אחריות חברתית.
במה זה שונה מאותו עובד שתיארתי? או גם לי קרה שנפצעתי בחו”ל ולא יכולתי לעלות למטוס?
ובכלל, ביציאה אופיינית שמדברים עליה, שבוע עד 10 ימים, מה ההסתברות שאדם ידבק וגם יגלה סימפטומים? הוא צריך להדבק בערך בירידה מהמטוס….
ונכון, האי ודאות הגדולה ביותר היא בהחלטות ממשלת ישראל. זו לא בעיה בריאותית אלא מנהלית אבל זו אי הודאות הגדולה ביותר.
הסיכון קיים אבל צריך לזכור שעד היום במשך חצי שנה ממשלת ישראל לא מנעה מאזרחי ישראל כניסה לארץ. יכול להיות שיהיה שינוי? – אמת. מה ההסתברות? לא יודע, אבל אני יודע מה קרה עד היום.
-
כל מילה בסלע. כולל ההידבקות בסופר. אנשים לא מכבדים מרחב אישי בישראל. השארת נתב”ג פתוח זו בדיחה על חשבוננו. או שעושים סגר כללי או שלא עושים סגר כללי.
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לא רק בזמן קורונה יש סיכונים. לדעתי מי שיחפש אפס סיכון לא יסע אף פעם, וגם לא יוכל להשאר בארץ כי גם בישראל יש סיכונים, צריך לנהל את הסיכונים ולהביא אותם לרמה סבירה (שזה מדד סוביקטיבי)
קודם כל, אם סבירה זה סוביקטיבי, אז סוביקטיבית אדם אחר יכול לחשוב שההשוואה לא נכונה וזה לא מצב סביר, נכון? תמיד יכול לקרות משהו. אפשר גם לקבל דום לב במיטה בבית. אבל בין אם זה סביר סוביקטיבית או לא סביר סוביקטיבית לדעת הנוסע, אי אפשר להגיד שהמצב עכשיו הוא בדיוק באותה רמת סיכון (לבריאות ולביטול הטיול) כמו לפני שנה, כי תמיד אפשר לחטוף דום לב לא צפוי או להידרס במעבר חצייה. עכשיו נוספו לכל הבלתי ידועים בסיכון נמוך גם מגיפה כלל עולמית פלוס ביטולים רבים וחוקי ויזה וכניסה ובידוד משתנים במהירות. גם אם מישהו חושב שהסיכוי להיפגע מזה נמוך, עדיין סיכון1 (ברגיל) + סיכון2 (של תקופת הקורונה) שווים יותר מסך ההסתברות של סיכון1 בלבד. אולי התבלבלתם עם ה”מתמטיקה” שהוספת מטוס פרטי לא מייקרת טיסה קיימת…….
-
בוודאי שההסתברות להתרחשות של אחד משני הסיכונים שהם אירועים בלתי תלויים גבוהה מההסתברות להתרחשות רק סיכון אחד. ניסיתי להסביר שבשום מקרה הסיכון לא יהיה אפסי.
לגבי סוביקטיביות:
הסיכון שלי לאיזשהו אירוע בריאותי אחרי גיל 60 הרבה יותר גבוה מאשר בגיל 30 אבל אני מקווה לטייל הרבה יותר בגיל 60 ממה שטיילתי בגיל 30. כי למרות שאוביקטיבית הסיכון הרבה יותר גבוה סוביקטיבית הסיכון הגבוה יותר מבחינתי בהחלט סביר.
לכן למרות שאוביקטיבית תוספת הקורונה בהחלט מגבירה סיכון עדיין הסיכון הגבוה יותר יכול להיות ברמה סבירה במדד הסוביקטיבי.
לכן אני מבין את אלו שהחליטו כן לקחת את הסיכון הגבוה יותר בגלל הקורונה, וגם את אלו שהחליטו לא לקחת את הסיכון הגבוה יותר בגלל הקורונה,
בדיוק כמו שאני מבין את אלו שמטיילים (והרבה) בגיל מבוגר, כמו את אלו שאומרים שבגילם הם מעדיפים להמנע מנסיעות
-
כל אחד עושה את השיקולים שלו לגבי עצמו, זה לגיטימי. ברור שאף פעם הסיכון לא אפסי, זה החיים, גם אפשר למות במפתיע בבית. ההתנגדות שלי היא לאמירות של “תמיד אפשר להידרס בכביש” כאילו רמת הסיכון היום זהה ללפני שנה. היא לא כזו וגם לא מתקרבת להיות דומה. על האם הסיכון שווה מבחינתו של אדם אם לנסוע או לא, זה כבר סיפור אחר שנתון לשיקוליו שלו. ובכלל אצלי אחד הדברים שמכריע נגד, גם בלי קשר לרמת הסיכון הבריאותי, זה שזה פשוט לא כיף לנסוע ככה כשמלאי היעדים מגביל ויש יותר התעסקות במסביב מאשר הזמן שאהיה בפועל ביעד וגם יותר לחץ מאם הכל יילך כמו שצריך, שזה בדיוק ההיפך מחופשה מנקה ראש בשבילי. אבל כל אחד והשיקולים שלו.
-
התעסקות היא עוד גורם, הרבה הכנות לעומת פעם שדרכון בתוקף כרטיס טיסה וכרטיס אשראי הספיקו.
עדיין אם היו מציעים לי היום לבלות את הסגר על איזה חוף בחלקידיקי במקום סגור בבית – כנראה שהייתי הולך על זה.
פשוט מחירי הטיסות לא מקובלים עלי.
-
מחירי טיסות בחגי ישראל אף פעם לא היו מקובלים עליי……..
-
אז?
-
עדכון שהועבר כעת ע”י קרן מרציאנו: ועדת השרים המיוחדת שדנה בעניין צפויה להודיע שנתב”ג יישאר פתוח בתקופת הסגר לטיסות שכבר אושרו , ולא יאושרו טיסות חדשות נוספות.
זה רחוק מאוד מההרכזה שנתב”ג יישאר הפתוח – אולי בדיוק להיפך.
הערכה שלי שייקח הרבה מאוד זמן עד שיאשרו שוב טיסות חדשות לאותם היעדים הבודדים שהסכימו לקלוט את הישראלים …
-
בנוסף נציגי משרד הבריאות באותו דיון הזהירו שמצבן של 2 מדינות מתוך ה3 שמאשרות כניסת ישראלים: בולגריה וקרואטיה עלול להפוך לאדום בימים הקרובים - מה שיחייב בידוד של 14 יום לשבים משם אם עד שישובו הן יהפכו למדינות אדומות...
-
אני מדמיינת את הישראלים שכעת נמצאים באטרף להזמין את המקומות האחרונים על הטיסות שעוד נותרו…
מדהים, איך הכל מתנהל כאן בפולסים של ג’ננה, בלי כל שכל או הגיון.
שפיות – תחזרי כבר….
-
לפי כל הסממנים – בולגריה היא אחת המדינות שמצבה הוא הטוב ביותר באירופה.. בוודאי שטוב יותר מאשר מספר מדינות שמוגדרות כיום ככאלו שאם חוזרים מהן, אין צורך להיכנס לבידוד (רק שהן לא מכניסות אותנו).
כלומר – שוב הפוליטיקה מדברת מפי המנהיגים.