מתחסנים, מחלימים ודרקונים ירוקים
-
@imeshy אמר:
איכשהוא קשה לי להאמין שאתה באמת היית רוצה להיות ברוסיה הקומוניסטית טרום נפילת החומה/צ’אושסקו
זה הקטע, אף אחד לא שואל אם ‘רוצה או לא’.
-
רק אם תחליט להשכיר רכב בארץ ואפילו יהיה קטנצ’יק עלות הביטוח המקיף שאם תבחר לעשות תהיה כאילו עשית ביטוח מקיף לרכב לשנה.הרכבים השכורים בארץ לא מבוטחים ביטוח מלא , עלות הביטוח המקיף היא מטורפת לחלוטין.
אני בזמנו רציתי להשוות עלות השכרת רכב בארץ לחו”ל באותה חברה ובאותם תאריכים ומצאתי בהשוואה לדוגמא של רכב מסוג ב.מ.וו 5 בארץ עלות הביטוח המקיף ל10 ימים הייתה באזור 3000 ש”ח, מחיר ההשכרה הבסיסי לא היה כזה גבוה.
שים לב טיפ קטן !!!!
-
זה נכון שיש קורסים של מורי דרך שיש בהם צעירים אבל אצלי בקורס הרוב היו בני מעל חמישים מאט מאוד פחות מ 40. לא היו פחות מבני 30. קורס קבוצות סיכון חח
-
אני יודע ולכן ציינתי שיש לי הרבה חברים שיצאו לפנסיה והלכו ללמוד מורי דרך.אצלנו פורשים בסביבות 50 .
חשבתי שבקורס סוכני נסיעות וייעוץ טיולים ממוצע הגילאים יהיה נמוך יותר.
לא נורא יש באזור מגורי ביקוש למורים יוצאי ארגונים מסוימים שיבואו לחזק את מערך בתי הספר כאשר הם מביאים איתם את ניסיון החיים וההכשרה שנרכשה בזמן מילוי התפקיד.
אני חושב להתנדב בנושא לכמה בתי ספר כך שאמצא מה לעשות בין לימודים , טיולים , עיסוק בתיירות וחינוך הדור הבא .
-
מניסיון למדנו לקחת חדשות אופטימיות בעירבון מוגבל. אבל האיחוד בדיונים עליו
https://mobile.mako.co.il/travel-news/international/Article-8a7f3dcfb48d771027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=789204362
כמובן שהכל תלוי מזמן כבר דווקא בהחלטות הישראליות. זה דברי האופטימים לגבי סיני
-
לא רוצה להרוס את המסיבה אבל סיני עדיין נמצאת תחת רמת האיום הגבוהה ביותר של אזהרת המסע של המל"ל.
ולדעתי הלא מקצועית זה סיכון יותר גבוה מלהידבק בקורונה במסיבת פורים.
בקיצור לא הייתי מזלזל באזהרת מסע ברמה כלכך גבוהה.
שלא סתם היא כזו ... ודי בחכימא
-
@שקד אמר:
א. לא מדובר בזנים שונים. יש הגדרה ביולוגית למה זה זן, וזה לא זה. פה בינתיים יש וריאנטים, לא זנים. זה קצת כמו להגיד שיש כלב שהוא פודל ויש כלב שהוא דלמטי ויש כלב שהוא גולדן רטריוור. כולם זה כלב אבל במופעים קצת שונים. אותו דבר בוירוס.
ב. השאלה המשמעותית היא איך בודקים יעילות. אם לוקחים דגימת דם ממחוסנים או ממחלימים ובודקים האם הנוגדנים שלהם מנטרלים וירוס בצלחת, זה ניסוי שנותן מידע מאוד חלקי, ובעיני הוא לא שווה יותר מדי (למעט לחוקרים, שהרוויחו עוד פרסום לקורות חיים). מה שמשנה זה האם מחוסנים נדבקים פחות, כן או לא. רק זה חשוב. זה לא שעד לפני חודשיים היה רק וריאנט אחד ופתאום יש כמה. זה כבר מזמן ככה. כבר באפריל ראו שהמקור של רוב המקרים בישראל הוא מניו יורק. פשוט בתקשורת לא קראו לזה ״הוריאנט ניו יורקי״, למרות שזה בדיוק אותו מצב. בינתיים, ממה שאני יודעת על הנתונים בישראל, רואים שהחיסון מאוד מאוד יעיל, ולא ראיתי שיש התייחסות לזה שמי שחלה בכל זאת זה בגלל מוטציה כזו או אחרת. אולי זה בגלל שלא בדקו את זה ואולי זה בגלל שפשוט אין הבדל.
אני מנסה להבין האם הוריאנט מניו יורק שדובר עליו היום הוא משהו חדש או משהו שהוזכר כאן על ידי שקד
-
עולה חדש מבורו פארק.
-
הפעם זה אחד ״חדש״. אבל כבר לפני 10 חודשים ידעו להגיד שהמקור של רוב המקרים בישראל הוא מניו יורק (ולא איטליה, סין או בריטניה, לדוגמה). גם זה היה תוצאה של ריצוף גנטי. פשוט עכשיו יש ״מוטציות עם יחסי ציבור״ ואז אלה היו סתם ״מוטציות רגילות״.
-
אני גרה בצפון ולשמחתי יש לנו את הנופים הכי יפים בארץ,ממש כרבע שעה מביתי נמצא פארק עם הרבה נחלים וטבע,ולכן אני אעלה תמונה או שניים.

-
@משה-22 אמר:
ואם כבר אנו רוצים לממש חלומות ולחזור לחו”ל, אז בואו וננצל במה ציבורית זו ונקרא ליישם את הנחיות משרד הבריאות לגבי ההגבלות בסוף השבוע הקרוב ( אירועי הפורים), במידה ונצליח להגיע לתודעה של הציבור השפוי, אז נעבור את הפורים ונגיע לפסח ללא צורך בסגרים והגבלות ואולי אפילו כן לקראת הקיץ לפתוח את השמיים.
השמים פתוחים, אם אתה שייך למגזר המתאים.
-
לא הבנתי .
אתה שואל או עונה ?
השמיים תמיד פתוחים בהתאם למגבלות ולהנחיות כפי שמתעדכנות עפי צורך.
-
“...מאז סגירת השמיים ב-26 בינואר הוקמה ועדת החריגים שקובעת מי יוכל לצאת מהארץ, ולמי מגיע לחזור אליה."
-
אני מציין את מה שהסבירו בחדשות סוף השבוע של ערוץ 12 בעקבות תחקיר בעיתון הארץ.
השמים פתוחים למגזר מסוים וסגורים למגזרים אחרים.
כנראה שאלו ההנחיות, הנוסע הפוטנציאלי יודע לאיזה מגזר הוא שייך ויכול לכלכל את מעשיו בהתאם.
-
ביום חמישי הקרוב 4.3 אמור להיות דיון בג”צ ב5 עתירות שאוחדו על ידי בית המשפט לאחת---דיון באי חוקיות סגירת השמיים. אפשר להגיד שלא סגרו את השמיים והם פתוחים, רק באישור ועדת חריגים. או כל משחק לשוני אחר- בעובדות – מספר הטיסות לישראל צומצם משמעותית. כניסה לארץ (ויציאה ממנה) מחויבת באישור ועדת החריגים. פרסומי סוף השבוע האחרון מעידים יותר מהכל על אופייה וטיבה של ועדת החריגים.
-
יפה . יש ועדה חריגים שזהו תפקידה לקבוע מיהו החריג ולתת את האישור בהתאם.
מה לא בסדר ?
לכאורה לי נראה תקין
-
תחקיר של עיתון ?
אה . טוב.
נבהלתי כי חשבתי שאלו מסקנות של וועדת בדיקה ממלכתית שמחייבת.
העיתון אומר ? יופי . ונו ... מה זה אומר ? את מי זה מחייב ליישם ?
הרי מחר בעיתון אחר יכתבו הפוך ...
-
השאלה היא מה בגצ יקבע או שיחליט לא לקהוע ומתי ואיך ?
בנתיים בהיעדר כל ראייה או כתב אישום או הוכחה משפטית .
תפקוד של ועדה זו או אחרת הינה תקין לחלוטין.
אפילו חשד לכאורה לא מתאים פה.
-
@משה-22 אמר
יפה . יש ועדה חריגים שזהו תפקידה לקבוע מיהו החריג ולתת את האישור בהתאם.
מה לא בסדר ?
לכאורה לי נראה תקין
כשהחריגים היחידים שמאפשרים להם לבוא הם אנשים המקורבים לשרים בממשלה(ולסגן השרה),
ההליך אינו חוקי!
טוב שיש עיתונאים ישרים שלא מדבררים אלא חוקרים ושואלים.
אולי באמת צריך להקים ועדת חקירה(שאין לחבריה קשרים לממשלה) שתבדוק מדוע יש חיסיון לשלושים שנה על התנהלות הממשלה בנושא הקורונה, החלטות הועדה “המיוחדת" שמחליטה שלכל חילוני בעל אזרחות ישראלית, אין זכות לחזור לביתו, לסעוד את הוריו החולים/גוססים/לקבור את הוריו שגססו לבדם.
מכירה אישית כמה אזרחי המדינה שסירבו לאשר להם לבוא לסעוד את הוריהם החולים או להשתתף בלוויה של אחד ההורים.
שום ועדת חקירה לא תמחק את הבזיון הזה.
-
בכל מדינת חוק יש סדרי עבודה שאושרו כחוק.
יש דרך לבדוק ולבחון כל התנהלות של כל גוף.
מה שבטוח שזה לא באמצעות העיתון או עדות שמיעה או רב סרן שמועתי.
יש בתי משפט ויש שאילתות ויש עוד דרכים מקובלות.
באם ימצאו פסול בהתנהלות של גורם ממלכתי או ציבורי . אני בטוח שיופקו לקחים לעתיד וינקטו צעדים לשיפור המענה. אבל בנתיים בהעדר הודעה אחרת .. אין שום פסול בשום ועדה. למרות שחלקנו ששים עלי קרב אז כדאי שנמתין ונבחן בעתיד את הלקחים שיופקו.