קורונה - הגבלות, חיסונים וחששות
-
צו עיכוב יציאה מהארץ שישאר כזה עד שבית משפט יחליט להסיר זאת או שתעבור שנה לפי המוקדם. מערכת המשפט תעבוד כרגיל פשוט יקח יותק זמן
-
אז אתה מבין שאדם יעדיף להשפט מתוך ההבנה הפשוטה שככל הנראה כתב האישום יבוטל או ילכו לעיסקת טיעון או להקלה והכל בשביל לא למשוך את התיק למשך שנים על גבי שנים.
ואז איפה פה ההרתעה ?
בדיוק כמו עבירות אחרות שמי שמבין בבירוקרטיה יודע יופי איך להלך בין הטיפות ולא להירטב.
לגבי צוי איסור יציעה מהארץ בנושא הזה זה דורש חקיקה וברור לך שזה לא יקרה נכון ? יש גורמים מסויימים שיסרסו את זה בשלבים הראשונים.
-
חברים המצב השתנה…
כי יש סיכוי לא קטן שמה שקורה כאן בימים האחרונים ישפיע קשה, ולא לטובה, על תכניות הטיולים שלנו לקיץ ולסתיו הקרוב, לכל הפחות. מאורחים רצויים אנחנו נהפוך תוך זמן קצר לעוד מדינה אחת מני רבות ששולחת לאירופה נשאים של וריאנט מסוכן, והיחס אלינו יהיה בהתאם. אני, לפחות, חושב שזה מה שעומד לקרות ויתבטא בהגבלות ודרישות נוספות מצד מדינות היעד מצד אחד, ומהגבלות נוספות על יציאה לחול מצד מדינתנו שלנו.
-
נכון
ולכן הכלל החשוב ביותר בתקופה זו הוא לטוס מייד כאפשר.. לא לתכנן חודשים קדימה..
מי שניצל את חלון ההזדמנויות, הרוויח.
מי שהמתין – הסתכן
-
אני מקוה מאד שעד טיסתי ביום ראשון הבא לצרפת (4/7) לא ישתנה דבר מהותית. -
הלוואי ויכולתי לטוס מיד כשאפשר – אני מורה ולא יכולה לטוס מתי שמתחשק לי אלא רק בחופשת בית הספר. אני מסתכלת בעיניים כלות על אלה מכם שהצליחו כבר לטוס ולראות עולם ומחכה לטיסה שלי בתחילת יולי. לא כולנו יכולים להיות ספונטאניים...והחשש הגדול הוא ששוב לא נוכל להיכנס למדינות באירופה. לי כבר אין כוח לכל הסיפור המדכא הזה.
-
ממש לא מובן לי למה בריטניה הוציאה את ישראל מרשימת המדינות הירוקות (ושמה אותה ברשימת מדינות ירוקות בהמתנה) בו בזמן שהזן ההודי הוא הדומיננטי בה ומספר המאומתים שם גבוה פי כמה וכמה מישראל.
-
מעטים מאןד גמישים כל כך...
-
נכון, נסיעה ספונטנית רלוונטית יותר לנסיעה לבד או בזוג, כשעובדים בעבודה שמאפשרת חופשה מעכשיו לעכשיו.
-
@meravshe אמר:
לא כולנו יכולים להיות ספונטאניים...והחשש הגדול הוא ששוב לא נוכל להיכנס למדינות באירופה. לי כבר אין כוח לכל הסיפור המדכא הזה.
בול
-
כי גם אם בריטניה הרבה יותר אדומה מישראל עדיין ישראל במצב פחות טוב ממדינות אחרות.
גם ישראל עושה אותו דבר דרך אגב
-
-
זה נכון מאוד, וככה גם היה בעבר לפני הסגרים בארץ. בדיעבד שרואים את הגרפים ביחס להיום, מבינים שהיו מדינות שהנדבקים והחולים בהן היה ממש נמוך, רק הפאניקה היתה גבוהה. למשל יוון, לפני סגר ראשון שני וגם שלישי בארץ. אבל זה לכאורה חכמה בדיעבד.
עדין, רואים שמי שלא מנצל את החלון ההזדמנויות בין הגלים, ההגבלות והסגרים, נשאר כממתין ל"משיח"- ומתב אופטימלי מוחלט-נצחנו את הקורונה כביכול.
אז כנראה שהאופטימלי לא יקרה בשנים הקאובות, והפרדוקס הוא שכשבישראל יש מצב טוב כמו עד לפני שבועיים, אז אומרים, למה לסוע, כי בארץ הרבה יותר בטוח בחו"ל מסוכן, וכשכאן לא משהו, אז יש מגבלות כניסה לחו"ל.
לכן מי שחושב שרמת הסיכון בחו"ל ביעד דומה לפה, אין מה לחכות, כי ההגבלות על ישראלים כמעט ללא ספק יגיעו בקרוב.
עוד מגמה כוללת שרואים, ככל שיודעים יותר על הוירוס ככה גדלות ההגבלות הטכניות, כך שאין סיכוי שאם יהיו מגבלות הן יהיו קלות יותר, למדל מותר להכנס אבל 2 בדיקות ביעד לאחר ההגעה וכו'.
-
יש תקוה לשיפור.
אולי.
לפי פייזר החיסון הבא שלהם לשנה הבאה יעודכן ויהיה מסוגל להתמודד עם הואריאנט ההודי.
ואז מי שיחוסן בעולם יקטין את התחלואה באופן אםקטיבי.
החיסון הנוכחי טוב אבל למעשה לא מונע הדבקה.
-
עד שיעודכן וכולם יקבלו כבר יהיה וריאנט חדש. זה ברור הרי.
-
-
הדיון בהגבלות חיסונים וחששות, לפני היציאה, בהחלט, אבל לא פחות להבין לאן יוצאים בדיוק.
הנה מידע מה bbc על המגבלות שכביכול יורדות באירופה. מסתבר שכמעט לכל מקום באירופה שתסעו יש מגבלות כולל סגירה מוקדמת של עסקים, ושאר מגבלות שאינן ממש מפורטות תמיד, כמו שבמאמר זה.
אירופה רחוקה מפתיחה נורמלית שגרתית של החיים, בקיץ זה, ויותר מכך, למי שכבר התרגל בישראל לחיים שגרתיים, עם או בלי מסיכה, זה יהיה לא פשוט לחזור אחורה למגבלות דומות לסגרים חלקיים.
זה לא רק עניין טכני, אלא מנטלי, לחזור שוב להתרגל לתכנון יום לפי מגבלות קורונה.
אז, זה לא רק ההחלטה לצאת מישראל אלא גם להכיר את המגבלות ביעד.
הקישור:
https://www.bbc.com/news/explainers-53640249
-
ה שלב הבא, ואולי הסיבה לפאניקה להתחסן יותר ומיד.
ציטוט
דלתא יהפוך לדומיננטי עד שיוחלף על ידי זן מידבק יותר"
המוטציה ההודית מתפשטת במהירות באירופה ובארצות הברית למרות שיעורי התחסנות גבוהים יחסית. מייקל בייקר, מאדריכלי המאבק הניו-זילנדי בנגיף, אמר ל"כלכליסט": "נזדקק לכיסוי של 80% חיסונים כדי לעצור את ההדבקה, לעומת 60% עד כה"
21.06.2021, 22:07 | אדר פרימור ותמר טוניק
הקישור:
https://newmedia.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-39106240,00.html
-
@משה-22 אמר:
איסור יציאה מהארץ לשנתיים יכול לעזור רק שאיני רואה בית משפט או מחוקק שיעלה זאת בכלל על שפתיו
אז זהו שכן:
https://m.ynet.co.il/articles/H1uRKlHnu
-
את מבינה קצת בפוליטיקה ?
בדיוק מה שאמרתי רק צריך לקרוא בין השורות את מה שלא כתוב ולהבין בהתנהלות מדינה. ( כבר אמרתי יותר מידי ….)
אין להבין מדברי על דיעה פוליטית כזו או אחרת ….