שרשור הגיגים נבואות וזבל- כל מה שממש חייבים לשחרר כאן
-
מסכים בהחלט. ואני אסייג במקצת
מחוסנים – בוודאי שלנסוע! ולפעול בהתאם להנחיות שם וכאן בחזרה ולהשתדל לשמור על עצמיכם. הסיכון במטוס (כאשר כולם חובשי מסיכות, וכן, לא חובה לאכול בטיסה קצרה לאירופה!) או בטיולי טבע בחו”ל זהה לסיכון שאנו חווים מדי יום בישראל ולכן מי שזה מספיק חשוב עבורו – סע ותהנה.
לא מחוסנים (כלומר משפחות עם ילדים) – מאוד סובייקטיבי. יש כאלו שיחושו שהסיכון אינו גדול (להידבק, בידוד “שם” וכדומה) מספיק ויש כאלו שיעדיפו להימנע מכך. בהחלט יש דמיון בין הסיכון שאנו חווים בישראל, במלון באילת (בו יש סיכון גדול להדבקה בכל מקרה) או בכל גן ילדים או בית ספר יסודי לעומת חו”ל. ועדיין, כל אחד יחליט עבורו האם הסיכון גדול מדי או נסבל.
בוודאי שהבעיה המרכזית היא לא האזרחים שממלאים אחר הוראות מבולבלות במקרה הטוב, אלא על חוסר האכיפה המוחלט מתחילת המגיפה ועד כה. המדינה מגדירה חוקים אבל לא אוכפת אותם. חוקים חייבים לבוא בצמוד לגורם שאוכף אותם. זה היה בבתי הכנסת בהתחלה, בפאבים בתל אביב ובהמשך ובחוסר הבידוד בחזרה מחו”ל כעת. כולם אשמים זה נכון. אבל הגוף היחיד שיכול למנוע את זה – היא משטרת ישראל ושלוחותיה. כל עוד המדיניות אינה אוכפת ביד קשה את החוקים, אי אפשר לצפות מהאזרחים למלא אחר החוקים. אנרכיה במיטבה.
-
@אביבית555 אמר:
הבעיה שהחברה החדשה שהכניסו לנתב"ג, פמי, לא עומדת בשום סטנדרט הגיוני של שירות והתוצאות לעיתים מגיעות רק אחרי שבוע או לא מגיעות כלל. אז מה אמור האדם הפשוט לעשות במקרה כזה?
לפי המדגם האני לא יודע כמה מייצג מנניח שבוע אחורנית השירות בנתב”ג היה בהחלט סביר והתוצאות הגיעו בזמן.
מי שחושש שנדבק יכול להבדק גם בקופ”ח או נכון לכרגע במודיעין, מרחק 20 דק’ נסיעה גג, יש מתחם בדיקות של פיקוד העורף שפתוח כל יום מ 12 עד שמונה בערב, בשישי משמונה בבוקר ובשבת מארבע אחה”צ עד 10 בלילה והבדיקות בחינם.
@אסף-16 אמר:
אותי מעניין מה קורה בטיסות: מגישים אוכל כרגיל?? אם כן, מורידים מסכות ואז ….כן, כמו בכל מסעדה או פאב בישראל בהבדל אחד,
במטוס יש החלפת אוויר מאולצת דרך מסנני HEPA כדי למנוע זיהומים והדבקות, במסעדות ופאבים אין
@יונית אמר:
לא מדויק.
מעוד 10 ימים יש חוקים חדשים כמו שצויין למעלה
כולם-מחוסנים-לא מחוסנים-בוגרים-ילדים- כאלו שהגיעו מכל מקום שהוא- מחויבים אחרי הבדיקה בנתבג- להיכנס לבידוד עצמי עד קבלת תוצאות הבדיקות.
אישית נשמע לי צעד נכון.
אז צריך לקחת בחשבון עוד יום בבית.
@Roco אמר:
חמור מזה, יוון מועמדת להכנס לרשימה האדומה, זה אומר מי שחוזר מיוון כולל מחוסנים ישר לבידוד מלא.
ראשית הרשימה האדומה כוללת 151 מדינות, כמעט כל העולם.
אני מניח שהכוונה שלך לרשימה של 6 מדינות ספציפיות שבחזרה מהן נדרש בידוד.
כבר שבועות יש כל מיני ספינים בין השאר גם של משרד הבריאות על מדינות שיכנסו למועדון החברים בזה, כמה באמת נכנסו?
@Roco אמר:
הסלבס והעשירים עם פתיל קצר, כשנפתח לא חיכו וחגגו במיקונוס והאיים.
אני מכיר לא מעט אנשים שהם לא סלבס ולא עשירים שנסעו בין השאר גם ליוון.
כל מי שנסע מהכסף שלו, לא גנב כלום, וציית לכל הכללים – שיהיה לו לבריאות.
קנאה מביאה קמטים.
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
כל מבודד מגיע למתחם בדיקות כדי לעשות אותן.. במה זה שונה?
יש הוראות להגיע למתחם קורונה Drive in לכל מי שמבודד כך שהאדם המבודד לא מסכן את אף אחד.
אין שום בעיה.@מטיילבארץובעולם אמר:
שאלה אחרת- באיזה סיטואציה בעתיד אפשר יהיה להכריז שהמגיפה נגמרה? הרי בכל נקודת זמן שנעשה 60 אלף בדיקות נקבל כמה חיוביים, תמיד. מהו מספר הקסם?
תלוי, אולי כמו האבעבועות השחורות? נגמרה אחרי הרבה מאוד עשרות שנים של חיסון?
אולי כמו הסארס? נעלמה מעצמה?
אולי כמו השפעת? אף פעם לא נגמרה וחיים איתה?
@מטיילבארץובעולם אמר:
לגבי הפרות הבידוד שיעשו סטטיסטיקה באיזה שכונות מפרים יותר, איזה גילאים ויתמקדו שם. כל הנתונים נמצאים על השולחן.
אין בעיה להתמודד עם הפרות – אם רק הממשלה רוצה.
הממשלה צריכה פשוט להחליט אם המדיניות שלה היא לטפל במגיפה או המדיניות שלה היא לא לטפל ולהאשים אזרחים.
אישית אני מקווה שהממשלה סו”ס תחליט לטפל במגיפה. יש סימנים מעודדים שהממשלה החליטה ללכת בכיוון הזה אבל בינתיים אלו רק סימנים.
@Roco אמר:
באים לבדוק אנשים בכניסה לישראל למנוע כניסת וראינטים, יצרת פקעת אנשים בתור לבדיקה בצפיפות נוראית,
אין בנתב”ג פקעת בדיקה בצפיפות נוראית
הממשלה עשתה את מה שצריך, פתחה מתחם גדול מאוד ומרווח וחברת הבדיקות הציבה שם עשרות בודקים, כרגע המתקן מספיק ברווחה וכבר עכשיו מרחיבים את המתקן לפי 3 כי מספר הנוסעים אמור להתרחב לפי 3.
@מטיילבארץובעולם אמר:
אין יותר דרייבאין ב
כמו שכתבתי במודיעין בסמיכות לנתב”ג יש, לא בדקתי במקומות אחרים.
בגדול אף אחד לא צופה עולם נקי מקורונה ב 5 או ה 10 השנים הקרובות.
אני לא רואה הבדל אם אדם יטוס היום, עוד שנה, או עוד 5 שנים, התנאים יהיו דומים.
מי שרוצה להסתגר בארץ ל 10 השנים הקרובות, אולי יותר, ולהדבק רק במלונות והמסעדות באילת או בטבריה (כמובן במחיר מופקע ושירות לקוי) – מוזמן, החלטה שלו. אבל אנחנו בפורום טיולים לאירופה, לא בפורום איסור טיולים באירופה.
-
אבל יש משהו בדבריך, זה הדור שלא זוכר/ יודע / למד / הפנים / מעריך מה עברנו בשביל להגיע לאן שהגענו.
אנשים בני דורי שהלכו לשרת את המדינה ללא סייג וללא פשרות, לנו זה מובן מאליו כללי המשחק .
הדור החדש שרק מתחיל לעבוד כבר מגיע עם השאלה מה מגיע לי ואיפה הזכויות שלי, אני רואה את זה גם במקומות עבודה שנחשבו פעם למקומות הכי אליטסטיים בתפיסת תקומת המדינה , דור מאוד מפונק כולל הילדים שלי.
אנחנו עבדנו ואפילו לא עניין אותנו מה השכר שנקבל, היות ולא עבדנו בשביל הכסף , מי מוכן לסכן חיים בשביל פרוטות ? אנחנו לא חשבנו בכלל בקונספט הזה.
אז אתה צודק היום הדור הזה רק רוצה לקבל מהמדינה מבלי לתת או לתת מינימום ובתנאים שלו ולרוץ לבג”צ כל פעם שהוא נעלב.
-
מילים כדורבנות. פשוט הכול.
(אהבתי את ההתייחסות לזה שכל הזמן מציין את הסלבס ש”רוקדים”… הזייה)
ומוסיף – בכל הארץ יש מתחמי דרייב אין, חלקם של קופות החולים עצמן.
-
לשירות הציבור בדקתי עוד מתחמי דרייב אין מעבר לזה שקרוב לנתב”ג (מודיעין)
היום השמיני ליולי פתוחים במחלף גולני, במועצה אזורית דרום השרון, בהרצליה (ספורטק), בירושלים (גם ספורטק), בפתח תקווה, בראשון, ברחובות, בית שמש, אשדוד, באר שבע…..
מחר (שישי) יש רשימה אחרת, חלק מהמקומות חוזרים על עצמם ויש מקומות אחרים כמו מעלה אדומים.
בקיצור להערכתי לרוב הגדול של תושבי המדינה שלא מסתפקים בבדיקה בנתב”ג יש פתרון חינמי בקרבה סבירה לביתם או בדרך מנתב”ג הביתה שעונה על כל הכללים למבודדים.
למי שאין? ישלם מאה ומשהו שקלים למד”א או יותר לבדיקה בבית – או שיחכה עוד קצת בסבלנות.
או שממש יהיה סבלני, יחכה 10 שנים לנסיעה לחו”ל, אולי בעוד 10 שנים לא תהיה קורונה בעולם או לפחות לא בחלקו המערבי והיא תהיה אנדמית לאזורים מסויימים כמו הפוליו קדחת צהובה ודומיה.
אבל אז אני לא יודע מה יש לו לעשות בפורום של טיולים באירופה.
-
בסופו של דבר יש חוק
אם החוק מאפשר לנסוע – מי שרוצה ייסע.
אם החוק אינו מאפשר לנסוע, או מאפשר עם מגבלות (מדינות אדומות, בידוד וכו’..) – הרי שיש לאכוף את החוק ואז כל האזרחים יפעלו לפיו. ולא רק אלו שמקשקשים כאן.
-
כבר הרבה חודשים עד לפני שבוע היה חוק שאסר נסיעה ל 6 מדינות.
ומי שכן נסע (ללא אישור ועדת חריגים)? אז נסע, לא קרה לו כלום.
אז השלטון פרסם מידע על הנוסעים לרוסיה (בניגוד לחוק) ועל כמה אנשים הגיעו מרוסיה כשהם חיוביים לקורונה. עזר משהו לבריאות הציבור? ממש לא אבל עדת הכבשים יכלה לפעות שנפוליאון תמיד צודק.
לפני שבוע מישהו בממשלה עלה על רעיון. אולי אפשר למשל לא לתת לאנשים שאין להם אישור מיוחד לעלות למטוסים שטסים ישירות מנתב”ג לרוסיה? וואלק אשכרה רעיון מהפכני – לעשות משהו אמיתי כדי לאכוף את החוק. ובאמת הורידו עשרות נוסעים ללא אישור.
פתאום נראה שאולי יש סיכוי שהממשלה הזו באמת תפעל למען בריאות הציבור ולא רק תצא בהצהרות לטלויזיה
או בענישה קולקטיבית. -
חלק ניכר מהאנשים בפורום משרתים או שירתו את המדינה אם זה בצבא או אם זה בעבודה כזו או אחרת. מורים ף, אחיות, רופאים, אזרחים טובים שעובדים ומשלמים מיסים
חוקי במדינה צריכים להטיב עם אזרחיה ולא עם האליטה שלה ופקידיה. הרעיון של זכויות זה להגן על האזרח. הגנת האזרח זה חלק ממדינה נכונה שקיימת למען האזרח. אם אתה אוהב את המדינה אתה צריך לדאוג שהמדינה תתקיים בשביל האזרח ולא תקיים את האזרח למען עצמה והאליטות שלה.פגיעה בחופש הבסיסי לצאת ולחזור מגבולות המדינה למשך זמן שיכול להיות שנים זה לא פחות מפשע ומזל שבג"ץ דיבר בנושא. בייחוד כאשר בתי החולים מתמודדים עם מה שהרוב התחסנו אליו. ההסכם בין העם לשלטון היה בין היתר אי בידודים וחופש תנועה. אבל מנהיגים שמשקרים זה משו שהתחלנו להתרגל אליו. באותה מידה אפשר לנתק ערים אלו מאלו ומעבר בניהן יהיה באישור בלבד. במקום, זורק רעיון, לחזק את מערכת הבריאות. לבצע אכיפה טובה.
העם לא מקשיב? יש סיבה למה. והבעיה היא פה לא בעם.
אוהב את המדינה? תדאג שהיא תיהיה מדינת מופת העובדת למען אזרחיה השומרת על זכויות העם.
זכות לבריאות? הצעתם חיסונים ומי שרצה לקח ומבחינתו ניראה שהמגמה כרגע היא "רק שפעת" אם אפשרות לתחלואה קשה כמו עם שפעת והרי יש נתונים מבריטניה. מי שלא לקח הסתכן.
בריאות נפשית היא גם בריאות - לסגור את כולם בצפיפות לא תורם לא לבריאות ולא למורל הלאומי.
אבל לזעוק על סגירת הגבולות כעונש קולקטיבי. בשביל מה? האליטות יטוסו באישורים חריגים ויחזרו עם עוד וירוסים.
פטריוטיזם זה לא אהבת המדינה מעל אהבת העם. זה פשיזם. פטריוטיזם זה להילחם עבור המדינה הנלחמת עבור אזרחיה. לייצר מדינה שרואה את אזרחיה, זכויותיהם ורווחתם בראש סדר העדיפויות.
-
מבלי להיכנס לפוליטיקה – אתה בהחלט צודק.
בוזבזה כאן שנה וחצי של מאבק מבלי שבוצע דבר טוב.
ישראל עדיין (!!!) במקום השביעי (היינו שלישי) במספר המאומתים (פרמטר שכבר אינו רלוונטי בשעה זו, אבל היה רלוונטי מאוד בעבר, בתקופת טרום החיסונים) – כשאנחנו מחוסנים כבר חצי שנה בצורה כמעט מלאה. אין מספר שיכול להסביר את חוסר האכיפה יותר ממספר זה
-
פוסט זה נמחק! -
שיתחילו למנוע טיסות למדינות אדומות בשלב הראשון זה כבר יצמצם..
אחרי זה יבדקו את עניין הקונקשין.
-
-
לא ירדת.לסוף דעתי.
בבריטניה הכלל היה ועדין ההצרה לפני החזרה - איפה הייתי ב10 ימים האחרונים.
אם מדינה אדומה חייב להצהיר ואז להכנס לבידוד חמור כשהפרה גוררת קנס 10אלף פאונד.
הצהרה שיקרית שתתגלה, כשיש מסמך חתום על ידי הנוסע, זה הבסיס לאכיפה קשה.
-
מה הכוונה להכניס בבידוד בכפייה?
אם המדינה חושבת שמסוכן לטוס למדינות כלשהן שלא תאפשר טיסה לשם. אם היא חושבת שלא רצוי בכלל לטוס אז שתסגור את נתבג.
הבעיה מתחילה שצריך לאפשר לדיפלומטים, אנשי עסקים, מקורבים, חוקרים באוניברסיטאות וכו להיותהיוצאי דופן כי הם עושים עבודה “חשובה” ואנחנו סתם רוצים לטייל. אז שוב הוירוס לא מבדיל בין חשובים יותר או פחות. אם רוצים שיסגרו לגמרי ואם לא אז שיפתחו. קונקשן תמיד אפשר לעשות אבל לפחות חלק מהאנשים לא יעשו ולמדינות הללו יש הגבלות גם במדינות ירוקות אחרות. בכל אופן זה יקשה ואם ממש ממש רוצים אפשר תמיד להצליב מידע ממוחשב עם מדינות אחרות.
העניין זה שוב שרוצים להבדיל כאלה שנוסעים למטרות טיול וכאלה שמסיבות אחרות. וזה נתון לויכוח. כי אני לא חושב שלמשל נסיעת עסקים או ביקור משפחתי יותר חשובה מטיול. אז אנשים ירוויחו פחות כסף או לא יהיו בחתונה של הבת דודה.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@Vadim3238398 אמר:
אוהב את המדינה? תדאג שהיא תיהיה מדינת מופת העובדת למען אזרחיה השומרת על זכויות העם
אני אוהב ומעריץ את המדינה וחושב שאין מקום יותר טוב ממנה ליהודים.
גם חושב שמבחינת איכות חיים , זכויות אזרח , חובות ציבוריות, רמת שירות ציבורית, בטחון אישי וכלכלי במיוחד , בריאות , רווחה, וחינוך …. טוב חינוך פחות ועוד תחומי עיסוק מינסטריאליים אין כמו המדינה שלנו כמובילה .
מצב כלכלי מעולה, בטחוני מצויין, תיירות בשמיים כשאפשר ואפילו כעת במלונות מפוצצים למרות המחירים הגבוהים, מה שמראה על יכולת קניה ותחושת צביור טובה באופן כללי.
דאגה לגיל השלישי סבירה בהחלט, תנאי פנסיה בין הטובים בעולם , דיור מוגן וסיעוד מצויינים כמו במדינות העולם המובילות בתחום. ( ההורים שלי גרים שם והלוואי עלי בהמשך ).
חנויות מלאות כל טוב כולל יבוא וייצוא משגשג.
גופי אכיפה מרתיעים ונוכחים.
בסיכום מדינת מופת לאזרחיה, רק שאזרחיה הם לא המופת וחבל…
-
@מטיילבארץובעולם אמר:
מה הכוונה להכניס בבידוד בכפייה? אם המדינה חושבת שמסוכן לטוס למדינות כלשהן שלא תאפשר טיסה לשם. אם היא חושבת שלא רצוי בכלל לטוס אז שתסגור את נתבג.
ומה קורה לאזרח ישראלי שיצא מהארץ לגרמניה לדוגמא ומשם ממשיך לרוסיה ? מדינת ישראל לא יכולה לאסור עליו לעשות כך.
ויש בלי עין הרע הרבה אזרחים טובים שמתנהלים כך.
גיסי לדוגמא יבואן מאוד מרכזי מסין , לא ביקר שם כבר מעל לשנה ולמה ?
כי למרות מצבו הכלכלי ומעמדו , ברגע שידרוך בסין גם שהוא מחוסן הוא יופנה לאחר כבוד לבידוד במתקן ממשלתי סיני לבידוד.
וברור שזה לא יהיה מלון….. והם גם לא מכירים בחיסון של פייזר עד כמה שאני יודע.
ומה זה אומר באפשר ליישם חלק ממדיניות הסינית גם בישראל ואז ניראה שיפור ענק בתוצאות.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!