ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתי כדאי לקנות כרטיסים

פורום אירופה
    ג'נבה
    11
    20
    1607
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

אנחנו רוצים לטוס ביולי לג'נבה, מתי כדאי לקנות כרטיסים?

באיזיגט עולה עכשיו 250 דולר ללא מזוודה, האם עם הזמן המחיר עולה משמעותית או שיש סיכוי שגם עוד חצי שנה זה יהיה בערך המחיר או אפילו ירד?

ברור שמעדיפה לא לקנות עכשיו ..

מטיילבארץובעולם Sailor drporat יונית דוקטור דו ליטל 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מטיילבארץובעולם
        מטיילבארץובעולם @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

בזמן רגיל המחיר עולה. בזמן קורונה המחיר לפעמים גם יורד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

לפני הקורונה, טיסה שלרוב זולה יותר מטיסה לז’נבה, עלתה בחורף בערך 150 אירו, ומזודה אחת 40 אירו.

לא יכולתי להתחייב לתאריך וחיכיתי עד מאי, הטיסה עלתה כמעט כפול, מזודה פי 4.

אם יש לך טיסה בחורף כשזול, כדאי לשקול לקנות פלוס, גם מחיר הפלוס זול בחורף, ואז תזכי גם בכל אותן הטבות כולל הנחות על כרטיסים ומטען, מטען יד מוגדל מאד שיכול להקטין את הצורך במטען בטן, ונוחות של VIP.

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אם אתם לא נעולים על איזיג'ט תבדקו גם באתר הרשמי של לופטהנסה/סוויס. יש טיסות לציריך עם המשך ברכבת לג'נבה. התחנה נמצאת רציף אחד מתחת לקומת הנחיתה והדרך מאוד יפה.

• שמחת הפרטים הקטנים
              שמחת הפרטים הקטנים @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

לא הבנתי. מה זה "פלוס"?

רוני סופר Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שמחת הפרטים הקטנים
                שמחת הפרטים הקטנים @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

תודה. לא נעולים על כלום. אלעל כבר עכשיו 500 דולר..

ציריך נשמע לי לא הגיוני...

לבזבז יום שלם על טיסה+ נסיעה ברכבת נשמע לי קצת טפשי ומתיש..

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • רוני סופר
                  רוני סופר @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

@Sailor

לא הבנתי. מה זה "פלוס"?

פלוס זה יותר יקר אבל עם אפשרויות רחבות יותר לביטול או דחיה. תראי באתר החברה. יש גם פלוס פלוס. עוד יותר מהכל.

בכל זאת, את קונה הרבה חודשים לפני. לכי תדעי מה הוריאנטים יביאו עד אז.

• יונית
                    יונית @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מאד קשה לדעת.

אני יכולה לתת את שני הגרוש שלי מלפני הקורונה

אבל השאלה כמה זה יהיה רלוונטי כעת?

מניסיון באיזיג’ט- אם לא קניתי ביום הפתיחה (ולא קניתי)

אז מחיר כרטיס נע בין 200-250€ כולל הושבה ומזוודה ליחיד

בין אם נקנה חצי שנה מראש, או חודש וחצי מראש.

• Sailor
                      Sailor @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

פלוס זה חברות מועדון באיזיג’ט לשנה.

זה יקר, לרוב הרבה יותר ממחיר הטיסה, אבל המחיר לא קבוע. בקנית טיסה זולה מחוץ לעונה המחיר יכול להיות נמוך מאד בהשואה למחיר בקנית טיסה יקרה קרוב לשיא העונה.

יש הרבה הטבות, חלקן שוות כסף וחלקן נוחות.

כדאי מאד למי שטס איתם כמה פעמים בשנה, גבולי למי שטס פעמיים בשנה (אבל שווה בדיקה), לא כלכלי אבל מפנק למי שטס רק פעם בשנה.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

אנחנו רוצים לטוס ביולי לג'נבה, מתי כדאי לקנות כרטיסים?

באיזיגט עולה עכשיו 250 דולר ללא מזוודה, האם עם הזמן המחיר עולה משמעותית או שיש סיכוי שגם עוד חצי שנה זה יהיה בערך המחיר או אפילו ירד?

ברור שמעדיפה לא לקנות עכשיו ..

להגיד לך אם המחיר ירד או יעלה? אף אחד לא יודע.

כי אם היו יודעים שירד אז אף אחד לא היה רוכש כרטיסים עכשיו, לא היה ביקוש, ואז מחיר הכרטיס היה יורד עכשיו.

ואם היו יודעים שיעלה, אז היתה התנפלות עכשיו, וכבר עכשיו המחיר היה עולה.

אז נותרנו עם מחיר שאיזיג’ט קבעו לפי אי הודאות שלהם.

אני יכול להגיד לך איך אני מגיע להחלטה, אני עושה את החשבונות שלי ולא של איזיג’ט.

אני מחליט כמה הכרטיס שווה לי, מה המחיר המקסימלי שאני מוכן לשלם על השירות של טיסה ליעד.

בעונה, ואני מניח שבחרת ביולי בשיא העונה (אחרי ט’ באב), בטיסה לאירופה אני לא רוכש כרטיס ביותר מ 300 יורו לאדם, והכוונה שלי למחיר כרטיס שכולל את כל מה שאני צריך נניח כולל הושבה, טרולי, ½ מזוודה לאדם וכו’.

אם מדובר ביעד שאני ממש, אבל ממש רוצה לטוס אליו אני אולי אהיה מוכן לעלות ל 400 יורו, והסיכוי לכך נמוך כי בד”כ אני יכול למצוא יעד אטרקטיבי אחר.

אלו השיקולים ללפני תקופת הקורונה.

בתקופת קורונה צריך להכניס פאקטור של סיכון, כל אחד לפי הערכה שלו, עד יולי שנה הבאה יכולות להיות הרבה אי ודאויות ומצד שני רואים איזושהי התייצבות בנתוני הקורונה ובכללי הכניסה לאירופה אז הפאקטור שאני אכפיל בו את הסכומים הוא 0.7-0.8 (למה המספרים האלה? אין לי הצדקה מדעית).

אז לו הייתי במקומך כנראה שמחיר הכרטיס כרגע, כולל כל התוספות, ובשקלול תקופת הקורונה, יקר מידי ולא הייתי רוכש אותו.

אם המחיר ירד מתחת לסף שרשמתי אז רוכש, אם לא אז מוותר על הטיסה הזו.

כך אני מתרגם את השיקולים שלי למספרים שעוזרים לי להגיע להחלטה.

אם מתאים לך את יכולה להשתמש בשיטה דומה ולהציב את המספרים שלך.

אם לא תצטרכי למצוא שיטה אחרת לקבל החלטות

• anisham12
                          anisham12 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

זה כמו לנסות לתזמן את המסחר בבורסה. מי יכול לדעת? בחודש האחרון אני עוקב אחרי טיסה מסוימת שמחירה עלה וירד יותר מפעם אחת.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

לבזבז יום שלם על טיסה+ נסיעה ברכבת נשמע לי קצת טפשי ומתיש..

בעיניי שום דבר לא טיפשי, וכל דבר צריך לבחון משמעויות

ככל שאני רואה הטיסות של איזיגט הלוך הן לרוב מ-13 עד 17. כלומר אפקטיבית אין בוקר, וכל היום מושקע בנסיעה (אולי נשאר לנו ערב). אז גם בטיסה הזו בזבזנו יום שלם על טיסה

טיסה לציריך למשל ב-8 בבוקר תביא אותנו לציריך לפני 12, ועם רכבת לזנבה ב16:30 (אם כי עם השכמה מוקדמת). אז כביכול לא בזבזנו יותר זמן.

כמובן שזה מאד תלוי בכם. אם למשל בשעות הבוקר שלפני הטיסה של 13 אתם יכולים לנצל אותן (עבודה, סידורים או כל דבר אחר) אז זה לא יום מבוזבז. לרוב האנשים שאני מכיר טיסה בצהריים זה יום מבוזבז.

באופן דומה הטיסה חזרה – של איזי ג’ט יוצאת ב-7 בבוקר שזה די מבאס. טיסת אלעל מציריך ב12:30 אומר השכמה באותה שעה (אבל הגעה מאוחרת יותר הביתה), וטיסת אלעל מציריך ב 21:30 דווקא תאפשר לנו לנצל חלק מהיום בשוויץ (אם כי נגיע הביתה באמצע הלילה).

אז אני לא חושב שבהכרח הזמן של הנסיעה זה מה שחשוב. צריך לבחון את כל הפרמטרים. אני בהחלט מכיר אנשים שמעדיפים טיסת קונקשין למרות שיש טיסה ישירה פשוט בגלל שהשעות טובות יותר.

אבל – אני לא מניח שטיסה לציריך פלוס נסיעה תהיה זולה יותר.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

לרוב האנשים שאני מכיר טיסה בצהריים זה יום מבוזבז

מבחינתי זו הטיסה העדיפה.

לקום בנחת בבוקר בשעה נורמלית אחרי שנת לילה טובה, ארוחת בוקר/קפה, ואז לנוע לנתב”ג – אחרי הפקקים.

עדיף לי על להתארגן בלחץ לפנות בוקר (כשקמים בשעות הקטנות לא לוקחים מרוחי זמן גדולים רזרווה) להגיע ליעד באחה”צ המוקדמים – אבל טרוט עיניים.

@אנשיםטובים אמר:

באופן דומה הטיסה חזרה – של איזי ג’ט יוצאת ב-7 בבוקר שזה די מבאס

מבחינתי זה הופך את הטיסה ל big no-no.

קודם כל זה מעלה את העלות בפועל של כרטיס הטיסה, צריך להוסיף עלות לינה של לילה אחד ואולי עלות רכב שכור ליום אחד וצריך להכניס את ההוצאות האלו לחישוב הכדאיות הכלכלית בטיסה באיזיג’ט.

שנית מבחינתי סיוט לקום ב 3 לפנות בוקר כדי להספיק לטיסה + הקושי בהחזרת רכב שכור כשהתחנה סגורה. נכון שקשה לתמחר את החלק הזה אבל מבחינתי מדובר בעלות מאוד גבוהה, יצטרכו לשלם לי המון כדי שאני אסכים לתענוג הזה.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Sailor
                                Sailor @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

טיסה למערב אירופה שיוצאת מישראל אחה”צ נוחתת בלילה. בשדות תעופה רבים תחנת ההשכרה כבר סגורה. אם יש מלון סביר במחיר הגיוני בשדה התעופה זה יכול להתאים לי. כך גם טיסה שיוצאת בערב.

לגבי טיסה מוקדם בבוקר אני מסכים עם הד”ר.

טיסה שיוצאת בלילה ונוחתת בשעה סבירה בבוקר יכולה להיות נוחה לי ואם מדובר בטיסה ארוכה (ארה”ב, המזרח הרחוק) זה יהיה לי לרוב הנוח ביותר.

• שמחת הפרטים הקטנים
                                  שמחת הפרטים הקטנים @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

זה לא שיש לי הרבה מבחר...

• יונית
                                    יונית נערך לאחרונה על ידי

כל אחד והחשבונות שלו

אחד מעדיף לצאת השכם בבוקר ,גם אם זה גורר לילה לבן קודם ולנצל את כל היום הראשון של הטיול.

אחר מעדיף לצאת בצהרים ולהגיע ליעד הטיול בשעות הערב

והשלישי יבחר לצאת בכלל בערב מאוחר וללון בשדה התעופה, לקום למחרת בבוקר ולהתחיל לטייל.

אין פה הרי נכון ולא נכון, אלא העדפות אישיות.

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                    • צחצח המטייל
                                      צחצח המטייל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אין מה לעשות אני בקורונה שיניתי לגמרי את שיטת ההזמנות שלי

פעם הייתי מזמין כשנה מראש כלומר ל 2022 הייתי כבר אמור להיות עם איזה 7 טיסות מוזמנןת ומשולמות מראש. כרגע אין לי אף טיסה מוזמנת ל 2022. יש אי וודאות גדולה ולא בא לי לשים את הכסף מראש על קרן הצבי. אני עוד זוכר כמה זמן ומאמץ לקח לי לקבל החזרים מחלק מהחברות ב 2020 בעיקר אלעל וטאפ.

אין מה לעשות נהייתי ספונטאני מזמין חודש או פחות מראש

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • יונית
                                        יונית @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

אתה לא לבד בהחלטה הזו.

בספטמבר הייתי אמורה לטוס לאוסטריה-קרתיניה, הכול היה סגור לינות(ברות ביטול וכו)

ואז המדינה החליטה שכ ו  ל  ם ,מחוסנים או לא מחוסנים יכנסו לשבוע בידוד עם החזרה לארץ.

מבחינתנו לא הסתדר (יחד עם חגים, ימי חופשה וכו) להכפיל את ימי הטיול.

אז דקה לפני שהזמנתי כרטיסים --החלטנו שלא.

אני מתכננת לטוס בחג המולד- לינה הוזמנה, טיסה עוד לא

ובדיוק עכשיו מתחילים דיבורים על מוטציה חדשה של דלתה.

מחכה כמעט עד הרגע האחרון עם הזמנת הטיסה

ויודעת ש”אשלם” על זה במחיר כלכלי או טיסה פחות נוחה עבורי.

התארגנות אחרת לטיסות -עידן הקורונה.

נקודה לעידוד ולא קשורה- מאמר שקראתי היום שמדבר על 2023 חזרה לתיירות 2019… הלוואי.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • imeshy2
                                          imeshy2 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

רק הערה קטנה לוריאנט חדש של הדלתא.. 

שימי לב שהריטואל חוזר על עצמו בכל פעם

1. כותרות מפוצצות בעיתון – וריאנט חדש שמדאיג את הרופאים . האם נתחיל את הכול מחדש
                                          2. כשקוראים לעומק רואים  שאותו רופא המצוטט אומר במפורש – “אנחנו לא יודעים אם הוא אלים / מדבק יותר, ומה השפעת החיסון עליו”.
                                          3. אחרי שבוע, מפסיקים לשמע על הוריאנט הזה. 

כולי תקווה שאני לא פותח פה לשטן, אבל בואו נקווה שהוריאנט הזה יילך בדרכם של קודמיו. 

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • יונית
                                            יונית @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

1.  או….. שלא מפסיקים לשמוע והוא הופך להיות מהוריאנט הבריטי או ההודי לוריאנט עם קידוד של אותיות יווניות (יש עוד כמה פנויות באלפה בית).
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון