למי שביטלו לו את הטיסה - קיבלתם כסף חזרה?
-
האם חברות התעופה שביטלו את הטיסות לחודש הקרוב או בחודש הקודם החזירו את הכסף על הטיסות?
האם את כל הסכום (למשל מזוודות, מקומות ישיבה וכדומה) או רק את מחיר הכרטיס?
האם ביטוח הנסיעות הרגיל החזיר את הכסף על המלונות? לכאורה הם אמורים לפצות במקרה שחברת התעופה ביטלה את הנסיעה עקב מגיפה? אבל אנחנו יודעים שלפעמים יש חורים בכיסוי וחברות הביטוח לא משלמות
אני מנסה לתהות האם לחכות שיבטלו לי את הטיסה (מה שאני מעריך שיקרה) בתקוה לקבל החזרים מלאים מחברת התעופה ומהביטוח הרגיל, או לא לחכות, לבטל מיוזמתי ולקבל החזר של 80% מביטוח הביטול
מפתיע אותי שחברת טריפ גרנטי והראל לא מציעות עדיין ביטול מותנה – תתחייב עכשיו שלא תטוס. אם חברת התעופה תחזיר את הכסף ו/או חברת הביטוח של ביטח הנסיעות הרגיל תפצה – אל תתבע אותנו. אבל אם הן לא יפצו – נראה בכך כאילו שביטלת מיוזמתך לפי תנאי הביטוח
-
כן, קיבלנו זיכוי מלא מרינאייר על טיסה שבוטלה.
הזיכוי כלל תשלום על מזוודה והושבה.
את מקומות הלינה הזמנתי עם ביטול חינם, אז לא נזקקתי לברר לגבי החזרים מהביטוח.
פניתי להפניקס בנוגע לביטוח הבריאות שעשיתי לקראת הטיול וקיבלתי החזר מלא של הסכום ששולם.
גם הזמנת הרכב בסיקסט בוטלה והסכום ששילמנו הוחזר במלואו.
-
אם החברה מבטלת מיוזמתה, ברור שהם צריכים להחזיר לך מחיר מלא (מקסימום להציע חלופה זהה של טיסה במועד אחר לבחירתך).
לגבי מה מחזיר הביטוח – זה תלוי בביטוח וגם בסעיפים הנוספים שהכנסת אליו. נכנסים לפוליסה וקוראים מה כלול בה. בכל מקרה, בזמנים כאלו נראה לי לא חכם להזמין חודשים קדימה מלונות ללא אפשרות ביטול ללא תשלום.
-
תודה לכם -
באיזיג'ט -אחי צפוי לקבל החזר על טיסה מבוטלת שהיתה אמורה לצאת בשבוע הבא.
עד הביטול לא היה עם מי לדבר... ברגע שאיזיג'ט ביטלו מיוזמתם -הודיעו לו שהוא זכאי להחזר .
באל על - ממה שאני יודעת יש גמישות ולא צריך לחכות שיבטלו לך את הטיסה. אל על מאפשרים לכלל הנוסעים שינויים/ הקפאת הכרטיס או ביטול- ללא קנסות.
-
הי
לצערי ביטלתי עד כה 3 טיסות

- טיסה לבודפשט דרך אל על למרץ – אמורה לקבל זיכוי מלא לכרטיס האשראי. הטיפול ייקח 25 ימי עבודה כך שטרם ראיתי את הזיכוי אך מאמינה שיבוצע. נאמר לי זיכוי מלא על כל מה שנרכש
- טיסה ללונדון דרך איזיגט בחל המועד פסח. לאחר ביטול הטיסה יצרתי קשר וביקשתי זיכוי. נאמר לי שיתקבל תוך 5 ימים הכסף התקבל לכרטיס האשראי לאחר יומיים! הזיכוי היה מלא על כל מה שהוזמן.
- טיסה למדריד דרך אייר אירופה למאי. הם הודיעו על שינוי בלוח הטיסות לשינוי שהיה מאוד לא מוצלח (במקום טיסת בוקר בהלוך, הפך לטיסת לילה. במקום טיסת ערב בחזור, הפך לטיסת בוקר. טיול של 4 ימים הפך להיות ליומיים. לא השתלם להשאיר אותה כך). על כן, בשיחה איתם קיבלתי אופציה לבטל הטיסה ולקבל זיכוי מלא או להזיז את הטיסה. למרות שהיה לי ביטוח ביטול טיסות העדפתי לבטל לגמרי ולקבל את הכסף חזרה (זה היה לפני כל הבלאגן). את הכסף קיבלתי חזרה תוך שלושה ימים לכרטיס האשראי. קיבלתי את כל עלות ההזמנה.
לגבי ביטוח נסיעות לחול, עשיתי בהראל. התקשרתי והודעתי על ביטולם וקיבלתי זיכוי מלא על הביטוחים
לגבי מלונות, אני לרוב מזמינה מלונות עם אפשרות ביטול עד קרוב למועד הטיסה כי אין לדעת (אני מזמינה הרבה חודשים מראש). כך שגם כאן ביטלתי ולא יצאתי עם נזק כספי.
יש לנו גם טיסה לאוגוסט (בולגריה, עם אייר בולגריה) שלא התעסקתי איתה כי עדיין מוקדם. יש לנו ביטוח ביטול טיסות אך רוצה להאמין שעד אז נוכל לטוס ולצאת לחופשה.
הדבר היחידי שכרגע אין בהירות לגבי זה מסע לפולין שהבן שלי היה אמור לצאת. את המסע שלו משרד החינוך!! ביטל 4 ימים טרם הטיסה וכשבועיים לפני הודעת ראש הממשלה על כל ההגבלות. חברת הנסיעות הודיעה שהיא שלמה עבור הכל והיא לא ביטלה את המסע ולכן לא יכולה להחזיר כספים. . נתנו לנו מועד חלופי שנה הבא (כשיהיו בכיתה יב) אבל לא ברור מה גובה עלויות. כרגע זה נמצא בדיון ובטיפול הנהגת ההורים עם משרד החינוך. מאוד מקווה שזה יטופל על הצד הטוב ביותר כי גם ככה, המסע יקר (4,500 שח על המסע עצמו + 450 שח הכנה למסע. סכום כולל של כ 5,000 שח)
רוצה לקוות שנעבור במהרה את המשבר שהפתיע את כולנו באמצע החיים. כולם מדברים על מצב כלכלי קשה ושהעולם לא יחזור לקדמותו (שגם זה ברור).
רוצה להאמין שנצליח למצוא את המקום שלנו במציאות החדש שתבוא עלינו , שנצליח למצוא נקודות אור חדשות ו שנדע להנות ממה שיש.
אני עדיין רוצה להאמין שנמשיך לטייל, בארץ ובחול. אני עדיין לא השלמתי את רשימות המקומות שהם must ומקווה שנצליח לבקר שם בעתיד הלא רחוק.
שכולנו נהיה בריאים!! מאושרים
בריאות ואושר
יעל
-
לי יש טיסה בסוף יולי עם לוט לפולין.
קניתי כרטיסים דרך ספק תיירות ישראלי ונאמר כי כרגע לא מחזירים…
הכרטיסים במקור ללא ביטול, אבל סבירות כי לא יהיו טיסות גם עוד 3 חודשים.
כמה מוקדם מתאריך הטיסה אוכל לדעת ולדרוש החזר.
נ.ב הלינות שהזמנתי דרך אייר ב.נ.ב ובוקינג ניתנים לביטול מ 10 ליולי ו 15 ליולי ולכן טרם ביטלתי. רכב להשכרה לא הזמנתי.
-
@אנשיםטובים אמר:
מפתיע אותי שחברת טריפ גרנטי והראל לא מציעות עדיין ביטול מותנה – תתחייב עכשיו שלא תטוס. אם חברת התעופה תחזיר את הכסף ו/או חברת הביטוח של ביטח הנסיעות הרגיל תפצה – אל תתבע אותנו. אבל אם הן לא יפצו – נראה בכך כאילו שביטלת מיוזמתך לפי תנאי הביטוח
אתה צודק לגמרי. גם אני בהתלבטות האם להמתין עם הביטול או לבטל כבר עכשיו (הטיול מתוכנן לאמצע יולי).
העניין הוא שבחברת הביטוח (הראל) אמרו לי שאני צריכה לבטל גם את הטיסות כדי לקבל החזר על הבקתה שהזמנתי (90% דמי ביטול!).
מתלבטת מתי נכון לפעול. אם מישהו הגיע לתובנות בנושא – אשמח לשמוע.
-
אנחנו חיכינו עם הביטול וקיבלנו לפני שבועיים הודעה מראיין אייר שביטלו את הטיסה שלנו (יותר מחודשיים מראש – טיסה לסוף יולי) ובכך איבדתי את הזכות שלי להשתמש בביטוח. אני מציע לא לחכות עם הביטול.
-
זה אכן פרט חשוב – והנה כלל האצבע –
- אם יש לכם ביטוח “מכל סיבה” (כלומר רק אם אתם מבטלים) – ואתם לא מתכוונים לטוס, בטלו בעצמיכם כמה שיותר מהר
- אם אין לכם ביטוח – חכו לביטול של חברת התעופה, ואז תהיו זכאים ל”משהו” מחברת התעופה (זיכוי, החזר כספי וכו’..)
-
זה טיפה יוצר מורכב בחודשים הקרובים מתחילות להתחדש טיסות ולא ברור אם אכן טיסות יבוטלו.
יש חברות שעדיין מציעות בתקופה זו אפשרות לביטול ודחיית הטיסה ללא קנס ו/או קבלת ואוצ'ר למימיש עתידי.
המדיניות הזו יכולה להשתנות בכל עת.
וכאן יש התלבטות אם להמר על ביטול הטיסה או לדחות או לקבל ואוצ'ר
-
לא עדיף שחברת התעופה תבטל? ככה אתם מקבלים החזר מלא על הטיסה ישירות ממנה.
-
תיאורטית, המצב שלי עכשיו יותר טוב, כי חברת התעופה ביטלה את הטיסה ואני אמור לקבל חזרה 100% מהתשלום.
מעשית, אני ממתין להחזר, לא יודע מתי זה יגיע. אם הייתי מבטל מיוזמתי, היו לי כבר עכשיו, בבנק, 80% מהסכום. לא הערכתי שהודעת הביטול של החברה תגיע חודשיים+ לפני הטיסה. הם קצת הפתיעו אותי. אם יגיע הרגע שאראה את ההחזר אצלי בחשבון, אני אוכל להגיד שטוב שביטלו לי ולא שאני ביטלתי...
-
אל על ביטלו לי טיסה שהייתה לי באפריל
הם אמרו לי שאני יזוכה תוך שבוע, ועדיין לא זיכו
אין גם דרך ליצור איתם קשר בעניין...
-
לנו בוטלה טיסה להונג קונג שהיתה אמורה לצאת בתחילת אפריל. הטיסה עם אירופלוט. הוזמנה דרך אליס. לאורך כל הזמן מביטול הטיסה הוצעו לנו אפשרויות לקבלת הכסף כולל המרה לואוצ’ר של אליס או לקבל מיידית 80% מהסכום. החלטנו לא להחליט והשבוע קיבלנו את הכסף חזרה לחשבון! אז יש חברות שהן בסדר למרות שלקח להם חודשיים אבל העיקר קיבלנו בחזרה את כל הסכום. -
@keves160 אמר:
לא עדיף שחברת התעופה תבטל? ככה אתם מקבלים החזר מלא על הטיסה ישירות ממנה.
יש לי אישור ב SMS מחברת ישראייר מחודש מרץ שיחזירו לי את הכסף (דרך כרטיס האשראי) על טיסה שהם ביטלו.
עד היום, יוני, לא ראיתי מהם שקל, אין דרך ליצור איתם קשר ולא ברור לי אם ומתי אקבל כסף חזרה.
אישית – הייתי מעדיף לקבל 80% במרץ.
-
גם אנחנו לא ראינו עדיין כסף מאל על לטיסה שבוטלה בסוף מרץ לבודפשט
-
עוד שיקול לכדאיות בהזמנת כרטיסים מחברות תעופה ישראליות לעומת חברות זרות.
אמנם יש גם חברות זרות שלא החזירו כסף אבל יש זרות שהחזירו.
לעומת זאת לא מצאתי עדות לחברות ישראליות שהחזירו כסף
-
לא בטוחה שאפשר לעשות מזה הכללות ,עדיין.
יש שלש חברות ישראליות ואין ספור חברות זרות.
מעניין ולו רק לשם הסטטיטסיקה הקטנה-
איזה חברת תעופה החזירה כסף מזומן (לא דחיה, וואוצר וכו) ללקוחות- באיזה עיתוי (הזמנה בינואר- טיסה מתוכננת באפריל-הוחזר במאי).
-