הוספת מזוודה באיזיג'ט ב 1 יורו
-
קיבלתי מייל מאיזיג’ט שניתן להוסיף מזוודה בעלות של יורו עד ה 17 לאפריל.
בדקתי בהזמנה, ובאמת קיימת אופציה כזאת למזוודות במשקל של 15 ו 23 קילו.
ניתן גם להוסיף ציוד ספורט ביורו.
מדובר בטיסות אחרי ה 1 ליוני.
-
לא מבין למה להזמין מעכשיו? אתה יודע מתי נתב”ג יפתח ולאילו מדינות.. חכה,אולי יעלה יותר אבל לא תזרוק את הכסף שלך..
האם מישהו יודע מה יהיה המחיר של ביטוח רפואי לאחר בקורונה? לא אף אחד לא יודע. יתכן ויהיה יקר יותר מאשר הטיסה. חכו לא קרה כלום
-
@yo533 אמר:
לא מבין למה להזמין מעכשיו?
להזמין טיסה או מזוודה?אם כבר יש הזמנה של טיסה שטרם בוטלה – למה לא לצרף מזוודה. הכי גרוע – בזבזנו אירו או שניים..
-
אם זה מה שכתוב (תקרא היטב!) אז ברור שכן
מקסימום אם לא יחזירו את הסכום- תפסיד 2-3-€
אבל---תקרא היטב את כל הפרטים,נשמע לי לא אמין- אולי כובל אותך לטיסה,או משהו אחר….
-
לי נראה בסדר גמור,
1.98 יורו למזוודה להלוך ושוב, ניתן להוסיף לטיסה קיימת ולא משנה את התנאים שלה
-
מדובר על הוספת מזוודה להזמנה קיימת, שלא בוטלה (הטיסה שלי ביולי).
אין אותיות קטנות, בניהול הזמנה יש כפתור של הזמנת מזוודה, והמחיר הוא 0.99 יורו. עדיין בתוקף אגב.
אני הזמנתי עוד מזוודה, למרות שכנראה לא נטוס בכלל. מוכן להמר על 8 שקלים עבור אפשרות קלושה שנטוס ונצטרך עוד מזוודה.
Offer applies to all easyJet flights from June 1st 2020 out to the end of our current schedule.
-
לפי חוקי האיחוד האירופי, אם הטיסה מתבטלת חברות התעופה מחויבות לבצע החזר. הן רשאיות להציע זיכוי, אבל נתון להסכמת הנוסע.
לכן, עדיף לחכות לביטול הטיסה מאשר לבטל לבד, ובהתאם המזוודות
ואז, מה רע בלהוסיף מזוודות?
-
חוקי חברות התעופה – בשלב זה לא עומדים בחלק מהחברות במימושם.
וברור שצריך לחכות לביטול הטיסה ולא לבטל עצמאית.
וכתבתי--אם זה המחיר של המזוודה ואין קופים מוסתרים בשרוול?-אז בטח שכן, הסיכון כאן נמוך מאד ללקוח (ואין שום רווח לחברת התעופה ולכן תהיתי מה עומד מאחורי ההצעה).
-
תארי לך שההצעה קוסמת לנוסעים (לי היא קסמה) והנוסעים רוכשים הובלה של 20,000,000 מזוודות, בנפח ההטסה של איזיג’ט מדובר בהערכה יותר ממאוד שמרנית.אז איזיג’ט קיבלו עכשיו בשעת הדחק תוספת של 40,000,000 יורו לתזרים המזומנים שלהם (המזוודות בד”כ יטוסו הלוך ושוב – לא כיוון אחד).
40,000,000 יורו שקיבלו עכשיו ובמזומן לתשלום לצרכים מיידים כמו תשלום משכורות לעובדים זה הרבה מאוד כסף.
נכון שיש פה הפסד רווח פוטנציאלי הרבה יותר גבוה, כנראה שלפי החישוב שלהם עדיפה הציפור הזו ביד על ציפור מעל הראש
-
אז אם מדובר ברווח כלכך קוסם מדוע הם לא עושים זאת גם בזמנים אחרים ?
ומדוע חברות אחרות אחרות לא מעתיקות את הרעיון ?
השאלות שצריכות להישאל הן על דרך השלילה.
אולי כי החברה מריחה בעיות כלכליות ?
-
אני לא יושב בישיבות הדירקטוריון של חברת התעופה,ניחוש שלי לא עדיף על הניחוש שלך.
אבל אני יודע לנחש את הניחוש לשי, לא את שלך.
-
גם אני לא למה ?
ולכן זה מעלה רמת חשד .
בתקופה שכזו כל צעד לא שגרתי של חברה כל שהיא . לא חייבת להיות חברת תעופה . צעד שהוא לא שגרתי מדליק נורה אדומה.
אני הייתי בוחן צעדים של חברות אחרות . חברות רציניות ולא של הכל ביורו.
זה מזכיר לי את המבצעים שתקנה טלוויזיה וקבל בחינם מיקסר.
היות ובמשפחתי מתנהלים עסקים כאלו ואחרים אז המילה מבצע היא טריק ידוע של בעלי עסק למכור .....
-
-
רק מעלה אפשרות-
בשגרה הם דורשים יותר כסף על מזוודות, דבר שגורם לשני דברים- מרוויחים יותר על כל נוסע שמשלם על מזוודה, ומורידים את משקל המטען הכולל (כי לא כולם מוסיפים מזוודה או קונים משקל ביניים, במקום אופציה למשקל מקסימלי בטיסות רגילות) דבר שמטריד הוצאות (לא יודע כמה, אבל פחות משקל שווה פחות דלק ופחות עבודה על הטענת המטוס).
יכול להיות שכרגע, כמו שאמרו לפני, בעזרת המבצע הם מוסיפים תזרים לתקופה הקרובה, וגם מעודדים נוסעים לא לבטל טיסה. עלות המבצע- רווח יותר נמוך על כל נוסע שמממש את ההצעה.
לא חושב שיש כאן בהכרח נורה אדומה, מעבר להחלטה שיווקית שתומכת בדרישות פיננסיות שלהם בתקופה מאתגרת.
-
בתאילנד שילמתי קנס על 2 אננס שחרגו בשלושה קילוגרם.
לא היו מוכנים לוותר ושילמתי 1200 באט. בערך 120 שקל.
אין היום כמעט מצב שיוותרו על תוספת תשלום למזוודות ומשקל עודף.
לדעתי היות והכל השערות נוכל לדעת בקרוב מה הסיבה למסיבה ?
-
האננס היו טעימים לפחות?
-
אי אפשר לקרוא לחברה כמו איזיג’ט “חברת הכל בדולר”, כאילו היא איזו אופרציה קיקיונית של כמה מטוסים מקרטעים במכירת חיסול. זה מעיד על סנוביזם ובעיקר על חוסר ידע. אל על ה”מהוללת” מולה לא מגיעה לקרסוליה מבחינת היקף פעילות, כמות נוסעים, רווחים, כמות עובדים, עמידה בזמנים וכו’. גם המטוסים והשירות ברמה טובה בהרבה. זו אחת החברות הגדולות ביותר באירופה. היא גם מלכתחילה עוד לפני המשבר היתה במצב כלכלי הרבה יותר טוב מאל על וכמה חברות אחרות של שירות מלא. -
-
מבצע של מזוודה בדולר נשמע לי לא רציני לחברה מפוארת כפי שאתה מתאר אותה.
שום חברה אחרת לא עושה זאת.
כשאתה מוזיל את השירותים שלך לרמה שכזו זה בעיני ירידה ברמת החברה.
קל וחומר שהם לא עשו זאת בגלל דאגה לכיסו של הצרכן.
-
משה. כבר כתבתי לך איזיג'ט הינה חברה בשווי של 10 מליארד שח. אלעל הינה חברה בשווי 400 מליון שח.
נתונים נכון להיום.
כלומר שווי איזיג'ט הוא פי 25 משווי אלעל.
אלעל הינה חברה לא יעילה ובעייתית שמצליחה לעמוד על הרגליים אולי בסיוע המדינה.
איזיגט סופר רווחית ויעילה.