ביטול טיסת אלעל - מתי לצפות להודעה על הביטול?
-
פוסט זה נמחק! -
ננסה לפרק את המוקש- טיסת ההלוך מופיעה ?
קיבלת איזושהי הודעה-מייל – מחברת אל על לגבי הטיסה הלוך? (וחזור- כי אני לא מבינה את ההפרדה זה כרטיס אחד מי שלא טס הלוך לא יכול לחזור).
האם ניסית לפנות דרך המסנג’ר של פייס בוק לחברת אל על כפי שהציעו למעלה?
וכן---אני בהחלט חושבת שזו תקלה מהותית אם נכון להיום 3 ימים לפני מועד הטיסה המתוכנן חברת אל על לא פנתה מיוזמתה אליך במייל והודיעה על ביטול הטיסות העתידיות בטווח הקרוב.
(ללא קשר לדחיה,וואוצ’ר או החזר הסכום ששולם).
-
לא רלוונטי לשואל.
מעבר לכך- התבקשת על ידו שלא להגיב לשרשור שהוא פתח.
כל הודעה נוספת שלך בשרשור זה תמחק על ידי.
-
@יונית אמר:
תודה יונית על תשומת הלב והעזרה!
ננסה לפרק את המוקש- טיסת ההלוך מופיעה ?
לא
קיבלת איזושהי הודעה-מייל – מחברת אל על לגבי הטיסה הלוך? (וחזור- כי אני לא מבינה את ההפרדה זה כרטיס אחד מי שלא טס הלוך לא יכול לחזור).
לא
האם ניסית לפנות דרך המסנג’ר של פייס בוק לחברת אל על כפי שהציעו למעלה?
כן. מקבלים הודעה אוטומטית שאינם עובדים ביום שישי. אנסה שוב ביום ראשון (יום לפני טיסת ההלוך). אינני בונה על זה, כי בדף הראשי יש תלונות רבות של נוסעים שפנו בהודעות פרטיות וקיבלו תשובות רובוטיות או בכלל לא.
וכן---אני בהחלט חושבת שזו תקלה מהותית אם נכון להיום 3 ימים לפני מועד הטיסה המתוכנן חברת אל על לא פנתה מיוזמתה אליך במייל והודיעה על ביטול הטיסות העתידיות בטווח הקרוב.
(ללא קשר לדחיה,וואוצ’ר או החזר הסכום ששולם).
נכון. וכפי שכתבתי, כדי לשלוח הודעות אישיות על טיסות שמתבטלות אולי לא צריך אפילו צוות מצומצם. זו אמורה להיות ברירת מחדל בסיסית במערכת ההודעות האישיות שלהם ללקוחות. וזה בכלל לא קשור “למצב”. פשוט חוצפה, עזות מצח וניצול הנוסעים כבני ערובה, כפי שכתבו רבים לפני. אולי מקווים עד הרגע האחרון שמי שמודאג יבצע “ביטול לפי תנאי הכרטיס” בתקווה להציל לפחות חלק מכספו, כדי שהכסף לא ילך לחלוטין בטענת NO SHOW, אי התייצבות לטיסה (שלא מתקיימת).
-
. אינני בונה על זה, כי בדף הראשי יש תלונות רבות של נוסעים שפנו בהודעות פרטיות וקיבלו תשובות רובוטיות או בכלל לא.
אכן. אבל הרוב פונה בנושא החזר כספי או מימוש עתידי.
נכון. וכפי שכתבתי, כדי לשלוח הודעות אישיות על טיסות שמתבטלות אולי לא צריך אפילו צוות מצומצם. זו אמורה להיות ברירת מחדל בסיסית במערכת ההודעות האישיות שלהם ללקוחות. וזה בכלל לא קשור “למצב”. פשוט חוצפה, עזות מצח וניצול הנוסעים כבני ערובה, כפי שכתבו רבים לפני. אולי מקווים עד הרגע האחרון שמי שמודאג יבצע “ביטול לפי תנאי הכרטיס” בתקווה להציל לפחות חלק מכספו, כדי שהכסף לא ילך לחלוטין בטענת NO SHOW, אי התייצבות לטיסה (שלא מתקיימת).
אני חושבת שזו פשוט תקלה. לא הייתי הולכת לחשיבה קונספירטיבית. תקלה בלבד. (כי אני גם יודעת שכל מי שנדחתה לו הטיסה על ידי אל על או כל חברת תעופה אחרת מיזערית ככל שתהיה -קיבל הודעה בטווח הימים הסמוכים לעיתוי הטיסה על הביטול).
תבדוק אולי הודעה מאל על הגיע לדואר ספאם אצלך?
-
יונית תודה שוב
. אינני בונה על זה, כי בדף הראשי יש תלונות רבות של נוסעים שפנו בהודעות פרטיות וקיבלו תשובות רובוטיות או בכלל לא.
אכן. אבל הרוב פונה בנושא החזר כספי או מימוש עתידי.
עברתי על הרבה מאד פניות בדף הראשי. אם לפחות היו מקבלים תשובה רובוטית בפניה אישית במקום התעלמות מוחלטת.
אני חושבת שזו פשוט תקלה. לא הייתי הולכת לחשיבה קונספירטיבית. תקלה בלבד. (כי אני גם יודעת שכל מי שנדחתה לו הטיסה על ידי אל על או כל חברת תעופה אחרת מיזערית ככל שתהיה -קיבל הודעה בטווח הימים הסמוכים לעיתוי הטיסה על הביטול).
תבדוק אולי הודעה מאל על הגיע לדואר ספאם אצלך?
ממש לא נראה לי “תקלה”. אין כלום בספאם שנבדק כל יום, כל היום.
-
no show לא יכול להיות תקף כשהטיסה לא מתקיימת בכלל.
מכאן כל מה שתצטרך זה תיעוד שאין טיסה כזו לא בהלוך וגם לא בחזור
גם אם הם לא שלחו לך הודעה על ביטול הטיסה--- זה לא מסכן את כספך
יותר מאשר את כספם של כל האחרים שקיבלו את ההודעה על ביטול הטיסה.
-
ההבדל בין המצב שלנו לבין המצב של אלה שקיבלו הודעת ביטול אישית הוא בכך שאנחנו צריכים "להוכיח" שהטיסה בוטלה או לא התקיימה, ומנקודה זו להתחיל את הקרב על החזר הכסף.
-
אלעל נמצאת במו”מ עם המדינה על הסדר/הלאמה/פירוק
עד אז היא בכוונה לא מגיבה ומחזיקה את הלקוחות כבני ערובה כדי להפעיל לחץ גדול יותר על המדינה/הנושים/חברות כרטיסי האשראי וכו’
אתה בחברה טובה אני כבר פיספסתי טיסה שלהם שבוטלה באפריל. יש לי עוד אחת בסוף מאי ועוד אחת באמצע יוני
לא חושב שיהיה קשה להוכיח שהטיסה לא התקיימה
לדעתי אין הרבה מה לעשות עכשיו אלא לחכות להסדר כלשהו ותחילת פעילות של אלעל
-
נכון
אבל מאד קל להוכיח
כי
אין טיסות בתקופה זו.
וכמו שהצעתי קודם- צלם ב18.5 את לוח הטיסות היוצאות וב3.6 את לוח הטיסות הנכנסות.
אתה מכוסה בהיבט הזה.
אל על לא תוכל לטעון כי הטיסה התקיימה ולא הגעת אליה ללא הודעה מוקדמת .
השאלה מה יהיה גורל כספך המושקע בטיסה זו?- כמו גורלם של רבים אחרים,
(הנחה שלי- שכאשר המדינה תתקפל ,אל על תחזיר את העובדים , ותאשר את ההחזרים ללקוחות השבויים- אבל זו רק הערכה שלי)
-
האפשרויות העיקריות הן
המדינה תתמוך באלעל בערבויות מדינה שיאפשרו הלוואות ופריסות חוב. המומ תקוע כי המדינה דורשת התייעלות רצינית באלעל שאלעל מתנגדת למתווה כרגע.
אפשרות נוספת אלעל מגישה בקשה לחדלות פרעון לבית משפט במקרה זה ההנחה היא שאלעל לא תעלם אלא פשוט המדינה תלאים אותה כלומר תקנה אותה ותהפוך לבעלים שלה.
זה מה שקרה לאלאיטליה לאחרונה.
בשתי האפשרויות נקבל החזר או לפחות אפשרות דחייה. הסיכון נמוך.
-
אגב, שיא החוצפה של אל על, במסכים שצולמו והועלו כאן בשרשור היא שהם מאפשרים “גמישות בשינוי כרטיסים קיימים”.
באמת יפה מצידם. “ללא דמי שינוי” “ללא דמי ביטול” אבל “תשלום הפרש”???
באמת יופי – ביטלתם לי ועכשיו אתם עושים לי טובה ללא דמי שינוי וללא דמי טיפול?
אם זה לא היה עצוב ומביש כל כך זה היה מצחיק.
והביטול? לפי תנאי הכרטיס. זאת אומרת שמבחינתם – תטוס ליעד ותשב בו שבועיים בבידוד או שתבטל “לפי תנאי הכרטיס”.
“גמישות בשינוי”?? מסתבר שזה נועד רק לפתאים שמוכנים לשחק את המשחק שלהם.
לא רוצה גמישות – רוצה את הכסף שלי בחזרה.
רמות חדשות של חוצפה ישראלית.
-
אבל הכי חשוב – האם זה עם חיוך?

ובכל מקרה – אין מה לעשות – צריך לחכות שהם יואילו בטובם לענות כמענה אנושי ואז תמונת המצב תתבהר.
העובדות הן שנכון לרגע זה – עד סוף יוני הם בחל”ת מוגדר.
והמדינה מנסה לגשר על חזרה מוקדמת יותר לפעילות.
למיטב הבנתי חל”ת הוא בכפולות של חודש מה שמשפיע על לוחות הזמנים כדי לחזור בחודש יוני
-
לעניין חל'ת
כדי שעובדים יזכו לקצבאות, אז חל'ת צריך להיות מוגדר לתקופה מינימלית של חודש.
כרגע ביטוח לאומי מאריך אוטומטית והעובד צריך רק להודיע כשהוא חוזר לעבודה
למיטב ידיעתי לא מחייב חזרה לעבודה או הכרזה על הארכת חל'ת בכפולות של חודש.
בניגוד לישראייר שכבר הכריזה על החזרת טיסות לפאפוס בזמן הקרוב, כנראה לאלעל עדיין לא שווה להתחיל לחזור לפעילות, אם בגלל שיקוליים כלכליים טהורים, או כמנוף לחץ פוליטי
-
זה העדכון האחרון שמצאתי – https://passportnews.co.il/%d7%99%d7%a0%d7%a1%d7%95-%d7%9c%d7%a1%d7%92%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%97%d7%a8-%d7%a1%d7%91%d7%91-%d7%a9%d7%99%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%9c-%d7%a2%d7%9c-%d7%94/
ובלי קשר לזה, ב-10/5/20 אושר להם ע”י בית הדין הארצי לעבודה (אחרי ערעור) למשוך כ-100 מיליון שקל מקופת הפיצויים של העובדים. סכום שאינם זקוקים לו לפיצויים ושהיה במחלוקת זמן רב. עם סכום זה היו יכולים להפעיל את מוקד ההזמנות ולענות ללקוחות “כמו בני אדם”, ובודאי להודיע באופן אישי על טיסות שמתבטלות, ואפילו להתחיל (לפחות להתחיל...) להחזיר כסף על טיסות שהתבטלו מאמצע מרץ. שתהיה מראית עין של חברה “מכבדת ומכובדת”.
-
הכתבה הזו לא מעודכנת וכפי שכבר כתבתי לך קודם, המו"מ עם בנק דיסקונט נכשל וגם עם בנק לאומי - זה מה שפורסם ב"דה מרקר" - 'הערת עסק חי'.
יכלו להשיב עובדים, אם היה מעניין אותם מהלקוחות, גם יכלו לא למשוך דיווידנדים בסך 500,000,000 ש"ח.
-
-
-
מבלי להפגין שום סוג של אהדה לאלעל אני מבקש להעיר:
צורת הצגת ידיעות שבהן מספרי ענק שאף אחד מאיתנו לא יכול לדמיין, וכשהמספרים מוצגים במטבעות שונים, מטעה ומשבשת את הבנת הנקרא ולא במקרה.
הדיבידנד שחולק (וזו זכותם של בעלי המניות לקבל דיבידנד) מהווה פחות מ- 4% מסכום ההצטיידות ולא היה מקל במאומה על עומס החזר ההלוואות כתוצאה מרכישת המטוסים החדשים. 200 מיליון שקל (ואין צורך להוסיף 6 אפסים כדי להדגיש את גובהו של הסכום) הם כ-55 מיליון דולר, המהווים 3.67% מ-1500 מיליון דולר (מיליארד וחצי דולר) בסך הכל...
-
זאת ועוד,
א. כשמחלקים דיבידנד, גם בעלי המניות מתוך הציבור (שהרי אלעל חברה ציבורית ונסחרת בבורסה) מקבלים דיבידנד לפי חלקם היחסי.
ב. על דיבידנד מוטל מס, למיטב ידיעתי 25%, וגם את זה חשוב לדעת.
ג. על דיבידנד מחליטים במועצת המנהלים של החברה, שצריכה להיות מודעת למצבה של החברה ולתכניותיה וצרכיה העתידיים. בגוף זה יושבים גם דירקטורים (חברים במועצת המנהלים) מטעם הציבור.
בקיצור, לזרוק משהו לאוויר בלי לתת את התמונה המלאה ואת ההקשר הנכון, זה סוג של דמגוגיה.
ולמען הסר ספק, לא באתי להגן על אל על ועל התנהגותה המכפירה ללקוחותיה.
נ.ב. עד רגע זה טרם התקבלה הודעה על ביטול טיסתנו למחר אחה”צ שכמובן איננה מופיעה בלוח הטיסות.