ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. sgebay
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 35
    • פוסטים 388
    • הגבוה ביותר 24
    • קבוצות 0

sgebay

@sgebay

25
    מוניטין
    113
    צפיות בפרופיל
    388
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3023542 גיל 56

sgebay הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי sgebay

• RE: אתר מומלץ להדרכות סקי למתקדמים

מה שחשוב זה לא האתר אלא המדריך (המדריכה)

יש שונות גדולה במחירי הדרכה פרטית מאתר לאתר. צריך ממש לבדוק. אני משתדל בכל חופשת סקי לקחת לפחות שעתיים הדרכה פרטית (ואני גולש שחורים כבר שנים רבות...) כדי לעבוד ולשפר טכניקה.  התובנות שלי:

את ההדרכה הטובה ביותר תקבלו באוסטריה.

את ההדרכה היקרה ביותר תקבלו בשוויץ ובארה”ב.

את ההדרכה הזולה ביותר תקבלו באיטליה.

המקום בו הסיכוי הגבוה ביותר לקבל מדריך גרוע הוא בתי הספר של ESF בצרפת.

אני הייתי בודק מקומות כמו La Thuile או מדונה די קמפיליו שבשניהם זכיתי למדריכים עם אנגלית טובה, הדרכה מצוינת ומחירים זולים. 

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      sgebay
      sgebay
    • RE: התייעצות - מידת דחיית המים של מעיל סקי
      יש דברים יותר חשובים בבחירת מעיל סקי

כמו שכתבו פה אחרים גם מעיל פשוט דוחה שלג.  הרבה יותר חשוב שהמעיל מנדף זעה טוב - אם הזעה שלך לא תתנדף היא תקפא עליך ויהיה לך קר.  אז תקפיד על מידת נידוף גבוהה ועוד יותר תקפיד שהשכבה שצמודה לגוף תהיה באיכות גבוהה מאוד כדי שתמיד תישאר יבש.

דגשים במעיל: שהרוכסן נפתח ונסגר בקלות, גם כשאתה לובש כפפות. שיש כיסים פנימים וחיצוניים עם גישה נוחה (אם הטלפון יהיה בכיס פנימי קר לו פחות והסוללה מחזיקה יותר), רצוי גם כיס על שרוול שמאל עבור הסקי פס.

המהדרין ירצו גם כובע גדול שמכסה את הקסדה ו powder skirt אבל זה כבר לוקסוס וחשוב בעיקר לגולשי פאודר.

sgebay
      sgebay
    • RE: שאלות חשובות לגבי שאמוני

אני מצטרף לדעת קודמי וממליץ לא לנסוע לשאמוני ואני אומר זאת למרות שהעיירה מקסימה והגלישה באתר מדהימה למי שיש יכולות טובות. אז למה לא?

1. אתם נוסעים בסוף מרץ והאתרים בשאמוני רגישים מאוד לשמש למעט האתר הגבוה Grand Montet מעל ארג’נטייה כ-30 דקות באוטובוס ממרכז שאמוני. עדיף בהרבה בזמן הזה  האתרים באיטליה: צ’רביניה או פילה או לה טוויל שיש לה מפנה צפוני.
      2. האתרים באיטליה קרובים יותר למילאנו וגם תחסכו את העלויות של מנהרת המון-בלאן
      3. שאמוני לא מתאימה לאמא שרוצה לחזור להניק (ודרך אגב, כל הכבוד!) הלוגיסטיקה של לחזור למלון לא תשאיר לך הרבה זמן לגלוש.  הרבה יותר מתאימה צ’רביניה או לה טוויל.  בצ’רביניה מספר מלונות ובתי דירות ליד מעלית Cretaz. בלה-טוויל יש לך בית דירות שנקרא Planibel ממש על המסלולים (או מלון עם אותו שם) ואליו תגיעי די מהר מהמסלולים (מהר מאוד אם יודעת לגלוש שחורים טוב – מסלול 3 השחור מהטובים והמהנים באירופה).

בהצלחה!

sgebay
      sgebay
    • RE: ללא סקי

אתם צריכים עיירה יפה ואפשרויות לעשות טיולים רגליים בשלג.

תשקלו את Kitzbuhel באוסטריה, Wengen או Murren בשוויץ ואת Chamonix בצרפת.

sgebay
      sgebay
    • RE: קרוב למעליות-מלון בסלבה גרדנה

לכי לאתר הרשמי תקבלי הרבה יותר אופציות.  ותבדקי גם בסנטה קריסטינה ובאורטיזי או בקורברה (העמק שליד)

https://www.valgardena.it/en/holidays/accommodation-search/? a=list&stay%5Bfrom%5D=25%2F11%2F2017&stay%5Buntil%5D =02%2F12%2F2017&stayD%5Brooms%5D%5B%5D=1&stayD%5Broo mtype%5D%5B%5D=1&stayD%5Bpersons%5D%5B%5D=2&stayD%5B apartmentrooms%5D%5B%5D=&stayD%5Bkids%5D%5B%5D=0&pri ce%5Bto%5D=&Board%5B%5D=0&Location%5B%5D=0&hotel name=

sgebay
      sgebay
    • RE: פעם ראשונה עם ילדים - לאן כדאי ללכת?

לכו ל La Thuile

יש דירות טובות ב residence planibel

אתר מעולה למתחילים והדירות 50 מטר מהמעליות

הדרכה טובה וזולה

sgebay
      sgebay
    • RE: תכנון חופשת סקי ראשונה

אני מבין שמעולם לא גלשתם.  צריך להתכונן לזה. בשלושת הימים הראשונים אתה תהיה עייף מאוד והשאיפה תהיה כמה שפחות מאמץ על מה שלא קשור לסקי כך שארגון עצמי הופך את העניינים ליותר מורכב.

להלן מספר המלצות בהתחשב בעובדה שאתם נוחים במילאנו

אם יש כסף – קלאב מד בצ’רביניה. הכל כלול כולל הדרכה והאתר טוב למתחילים.

אם אין – La Thuile.  בין שעתיים וחצי לשלוש שעות משדה התעופה.  באיזור שנקרא Planibel יש גם מלון וגם דירות וזה ממש קרוב למעליות.  יש איזור הדרכה למתחילים ממש מול המלון ולאחר יום יומיים תעלו למעלה עם הגונדולה וגם שם מסלולים מאוד טובים למתחילים.

הכי חשוב זה לקחת הדרכה וכמה שיותר  – בסקי קל מאוד לרכוש הרגלים רעים (הישענות אחורה, שימוש בכתפיים וכן’).  הדרכה תקדם אתכם מהר ותמנע את זה

sgebay
      sgebay

בסוף מרץ רצוי אתר גבוה.  צ’רביניה הכי עדיפה כי העיירה בגובה 2000 וההר מגיע עד 3400 (3890 בצרמאט).  יחד עם זאת, אפשר ללכת לאתרים נמוכים יותר אם יש להם היסטורית שלג טובה ורוב המדרונות פונים לכיוון צפון (“מפנה צפוני” בלשון הפורום) כי אז הם מקבלים פחות שמש והשלג נשמר טוב יותר.

שני אתרים שיש להם מפנה צפוני הם PILA ולה טוויל ולכן יתאימו גם בסוף מרץ.  לה טוויל נמוכה יותר – העיירה בגובה 1400 אבל יש מספיק מסלולים מעל גובה 2000 שיהיו במצב טוב. 

בכל מקרה צריך להתכונן שביום שמשי אפילו במסלול גבוה אחרי 14:00 השלג יהיה סלאשי.

sgebay
      sgebay

בתור מי שגלש בשאמוני הרשי לי לעדכן אותך על הטופוגרפיה:  כדי להגיע מהעיירה למעלית שעולה ל “פלאן פרז” כפי שכתבת או ליתר דיוק, כפי שכתבו אחרים, איזור Brevent צריך לעלות בעליה תלולה.  ניסיתי את זה פעם אחת עם ציוד ותאמיני לי, לא מומלץ. צריך סקי בס.

אז את יכולה להמשיך להתלבט או להקשיב לעצות של גולשים מנוסים שכולם אומרים לך, בהתחשב בהרכב המשפחתי ובזמן החופשה, לא ללכת לשאמוני. בהצלחה.

sgebay
      sgebay
    • RE: נעלי סקי: טיפים והמלצות לבוטפיטר
      המלצה על בוטפיטר בחוף המזרחי

מרקוס, כל הכבוד על פתיחת השרשור.

אני מסכים על כל מה שכתבת ואוסיף עוד המלצה: להגיע לפחות לארבעה ימים ולקנות את הנעליים ביום הההגעה.  בסוף כל יום לחזור לבוטפיטר ולתאר את ההרגשה ולעשות תיקונים קלים.  התוצאה הסופית: גלישה מדויקת ומהנה ללא כאבים.

אני את מגבי הסקי שלי קניתי בחוף המזרחי ליד האתר הידוע Stowe ורמונט.

הבופיטר נבחר לאחר מחקר באינטרנט והמלצות גולשי אתר EpicSki.

ההתאמה הראשונית נערכה בבוקר ולקחה כשעה וחצי. ירדתי מידה וחצי לעומת המגפיים הקודמות! בנוסף קניתי פלקס גבוה ממה שהייתי רגיל – 100. עליתי להר עם הרבה חששות.  ירדתי שיכור מהנאה.  ההרגשה הייתה אחרת לגמרי. חזרתי בערב להתאמות וכך גם ביומיים העוקבים.  ביום האחרון בכלל לא הרגשתי שאני במגפיים.  כל כך טוב זה היה.

שנים אחרי, אני עדיין באותן מגפי סקי ונהנה מהם כמו ביום הראשון.

לינק לאתר של הבוטפיטר

http://www.innerbootworks.com

sgebay
      sgebay

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי sgebay

• RE: המלצות של חברת Full Tilt לניקוי ואכסון נעלי סקי

@מ-פולני

צודק לגמרי.  בסוף כל יום גלישה לסגור את הנעליים יפה (כאילו יש רגל בתוכן) ולהקפיד גם לתלות אותן על המיבש כשהחרטום פונה כלפי מעלה

sgebay
      sgebay
    • RE: כמה סרטונים לא ערוכים מהחופשה האחרונה בוייל, קולורדו (+חצי יום בברקנרידג')

@Maki869

אני גם עם מדבקה ומעולם לא היו בעיות, עד ש…

מונטרוסה, אני על המסלול השחור שיורד לכיוןן Alagna.  מזהה פאודר נחמד באופ-פיסט בצד ימין וחותך אליו. שלושה סיבובים יפים ואז התרסקות מפוארת כולל double-eject מהסקיס.  אני מתאושש, קליק-אין חזרה לתוך הסקיס ומתחיל לגלוש.  תוך כדי שולח יד לכבות את המצלמה ומגלה שאין גו פרו...בינתיים ירדתי איזה 50-100 מטר… 40 דקות מאוחר יותר, מלא זיעה ותסכול, מוצא אותה ומכניס לכיס. 

sgebay
      sgebay
    • RE: כמה סרטונים לא ערוכים מהחופשה האחרונה בוייל, קולורדו (+חצי יום בברקנרידג')

@rozmar

much better!

אני מת על הסרטים כשהשמש בגב ורואים את הצל על השלג.

sgebay
      sgebay

@rozmar

ברוך שובך! איזה באסה לדעת שצריך לחכות לדצמבר ! מציע לך טיפה לשחק עם הזוית של הגו פרו או לשנות הגדרה שתתפסי קצת יותר מהפריים כי רואים בעיקר את הסקיס + 50 מטר קדימה ולא מספיק את המסלול והנוף.

נ.ב – הסרט עם הפאודר שמכסה את הנעליים – על הפיסט – מדהים 

sgebay
      sgebay
    • RE: אוסטריה חנוכה 2019

@mandi-a

לא יודע להגיד לך לגבי תורים בכריסטמס אבל בגלל החורפים המשוגעים שהיו בשנים האחרונות מציע לך לכוון לאתר גבוה.  אם באוסטריה חשקה נפשכם אז זולדן או אוברגוגל.

sgebay
      sgebay
    • RE: סוצ'י

@ענבל-אין-על-סקי 

אני מניח שהתשובה שונה מאתר לאתר. תצטרכי לבדוק שם

sgebay
      sgebay
    • RE: סיכום עונה

@BanditXX

ואחרי שעשיתי השתלמות אופ-פיסט, רצוי שזה יהיה איתי...

sgebay
      sgebay
    • RE: סוצ'י

@ענבל-אין-על-סקי

חשוב מאוד שאם הלוקר שלך למעלה תבדקי תנאי מזג אויר כדי שאם במקרה ביום האחרון יש סערה וסוגרים את האתר, לא תתקעי עם ציוד למעלה על ההר. כותב מנסיון של חברים שזה קרה להם...

sgebay
      sgebay
    • RE: לא יודעת מה קורה איתכם, אבל העונה שלי עדיין לא הסתיימה

@rozmar

עוקב בקנאה!! מאחל לך הרבה פאודר!

sgebay
      sgebay
    • RE: סיכום עונה

לחובבי קייזרשמרן על ההר, מומלץ לאכול אותו במסעדה הבאה:

https://www.wedelhuette.at/