ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון מזרח ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    טיול שלכת צפון אמריקה
    9
    28
    2797
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • avnerda
      avnerda נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

לפני 3 שנים חזרנו מטיול במערב ארה”ב (3 שבועות) וגיחה לניו יורק  כשבוע , הייתה מחשבה לשלב גם את הנייגרה פולס על חשבון ניו יורק אבל בסוף החלטנו רק ניו יורק  ואת הנייגרה נשלב בטיול אחר .

בימים אלה מה שאפשר לעשות זה רק לתכנן את הטיול שרצינו לטייל “בעתיד” שכמובן הנייגרה פולס יהיה חלק ממנו , לההכיר את המקומות ולקרא תכנונים וסיכומי טיולים של חברים אחרים בפורום.

האם יש למישהו מקבץ של סיכומי טיולים / תכנונים או קישורים למידע בפורום ששייך לאיזור הנ”ל ?

צפי לטיול של שבועיים ,כנראה שלאחר טיול זה נמשיך לניו יורק  , ההרכב המשוער משפחה עם ילדים גדולים יחסית .

תודה מראש וחג בריא ושמח לכולם

Sailor ? dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @avnerda נערך לאחרונה על ידי

@avnerda

אני שילבתי את הניאגרה בטיול שלכת שיצא מבוסטון ב-1/10, כלל את מסצ’וסטס, ניו המפשייר, אפסטייט ניו יורק, אלף האיים, טורונטו, ניאגרה פולז.

משם המשכתי לחבר בדטרויט ואח”כ ל-DC, אפשר כמובן לטייל לכיוון DC מהמפלים, למשל דרך אגמי האצבעות/אטיקה, קורנינג, אזור האמיש בפנסילבניה או בדרך אחרת. בכל מקרה יש מה לראות בדרך.

בגלל שהתחלתי מוקדם והיה “קיץ אינדיאני” לא הייתה כמעט שלכת בניו אינגלנד, אבל באדירונדק היתה התחלה ובקנדה היא השתוללה.

בסוף הסיבוב חזרתי לבוסטון (השכרת רכב עלתה פחות מחצי לעומת החזרה במקום אחר) ועברתי בניו אינגלנד בשלכת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          משתמש שנמחק @avnerda נערך לאחרונה על ידי

@avnerda

הי,

בשנה שעברה עשינו טיול שלכת בצפון מזרח ארה”ב – שבועיים טיול מתגלגל בניו אינגלנד (שהסתיים במפלי הניאגרה), ולאחר מכן שבוע בניו יורק.

כאן נמצא סיפור הטיול שלנו.

לצערי לא סיימתי אותו… אבל את המחצית הראשונה תמצא כאן.

לגבי מפלי הניאגרה: ובכן, בתור מי שחשב לסוע אליהם על חשבון ניו יורק (?!) אני לא חושבת שאצליח לשכנע אותך, אבל עדיין אציין כי זה המקום היחיד בכל הטיול שלנו שאיכזב.

כמו כולם, היה לי צורך עז לסמן V על המגה-אתר הזה, ואין מה לומר – המפלים אכן גדולים ומרשימים.

אבל…

המקום ממוסחר בצורה קיצונית, עד כדי מיאוס. צפוף, יקר, והתחושה היא שאיך שמגיעים למתחם, מחברים לארנק שלך קשית ומתחילים לשאוב ממנו על כל פיפס שרק אפשר. עכשיו, חשוב לי להבהיר שאין לי שום בעיה לשלם מחיר גבוה על אטרקציה של פעם בחיים, בטיולים שלנו לחו”ל אנחנו לא מתקמצנים, הגישה שלנו היא שאם כבר השקענו בטיול לחו”ל נמצה את החוויה מבלי לספור אגורות או סנטים.

מה שהפריע לנו במפלי הניאגרה היה תחושה שממש מתחזרים עלינו. זה בא לידי ביטוי פשוט בכל מקום. היינו שם לילה אחד, אז בחרתי מלון מהגדולים בצד הקנדי שמציגים נוף למפלים, עם חדר בקומה גבוהה שניתן להשקיף ממנו בזוית הכי טובה על המפלים (כך שרואים גם את הצד הקנדי וגם את הצד האמריקאי שלהם) – כלומר הלכתי על הטוב והיקר ביותר, ועדיין קיבלנו חדר מיושן ולא מרשים, ויחס מגעיל ממש, כאילו עשו לנו טובה. לא דומה בכלל ליחס הנהדר והמזמין שקיבלנו בכל שאר מקומות הלינה שלנו בטיול, זולים ויקרים כאחד. כמו כן, המחיר היקר מאוד ששילמנו לא כלל אפילו שימוש בחניה של המלון (70 דולר ללילה!), או נסיעה קצרה באוטובוס המקומי לאיזור הפעילויות (קליפטון היל, 9 דולר לאדם! לנסיעה של כמה דקות באוטובוס). וזה בנוסף לעלויות האטרקציות (מערת הרוחות ושיט במפלים), והמסעדות שהיו מלכודות תיירים.

אז המפלים גדולים ומרשימים, כן, אבל כל השאר ביאס. והיינו במפלים ובשמורות טבע יפות ומרשימות הרבה יותר. בדיעבד הייתי מוותרת על מפלי הניאגרה לטובת מקומות אחרים.

? אנשיםטובים avnerda 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ?
            משתמש שנמחק @אורח נערך לאחרונה על ידי משתמש שנמחק

@יונה-וקשת

המסלול שלנו:

בוסטון – נסיעה צפונה לאורך החוף – רוקפורט – הפארק הלאומי אקדיה (מהמם!) – ההרים הלבנים – לייק ג’ורג’ – אדירונדקס (לייק פלאסיד) – אולד פורג’ – אגמי האצבעות, אית’קה ואוניברסיטת קורנל, ווטקינס גלן – מפלי הניאגרה (שם החזרנו את הרכב) – ניו יורק (אליה טסנו מהניאגרה).

לגבי החזרת הרכב במקום אחר ממה שלקחת: אכן לרוב הדבר כרוך בתשלום קנס, אך במקרה שלנו הצלחתי להמנע ממנו בזכות טיפ שלמדתי כאן, ואני מעבירה אותו הלאה: בבוסטון חברת ההשכרה שלנו גבתה קנס אם אוספים את הרכב בלב העיר (מה שתכננתי בהתחלה לעשות), אבל ויתרה עליו אם אוספים אותו בשדה התעופה (מה שעשיתי בסופו של דבר). כך ששווה לברר מראש. 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor
              Sailor @אורח נערך לאחרונה על ידי Sailor

@יונה-וקשת

בכל מקרה השכרה בכיוון אחד יותר יקרה גם אם אין קנס.

גורם אחד היה קלאס של הרכב, לקחתי קלאב A שאי אפשר להחזיר במקום אחר במקום קלאס B שאפשר.

קיבלתי אותו רכב תחת שם מודל אחר, מה אכפת לי אם רכב כזה כמעט חדש מיותר בארה”ב, מקסיקו או יפן והקלאס ושם הדגם משתנים ע”פ מקום היצור.

מחיר ההשכרה הבסיסית היה כ-40%

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אני סוטה מהנושא אבל מרגיש צורך להביע את דעתי לגבי הניאגרה

אני מסכים שהמקום ממוסחר מאד. אבל לטעמי זה לא בהכרח רע. המסחור מביא צבעוניות. המסחור מביא לזה שיש שיט למפלים כל 10-20 דקות (בעונה) או שלמערת הרוחות אפשר להכנס מתי שרוצים. המסחור מביא את האקשן של קליפטון היל. אם לא היה ממוסחר היינו צרכים לחכות כמה שעות לשיט למפלים (כמו שבאלף האיים יש רק פעם בשעתיים, תלוי בעונה ובנקודת היציאה), או שההינו משקיעים את המאמץ הגדול שבהגעה למפלים, אבל ממצים בשעתיים וחושבים האם זה שווה (כמו אתרים רבים אחרים בארה”ב שאנחנו מוותרים כי הם רחוקים מדי).

כשאני אני קורא את מה שכבתב נראה שהתלונה היא בעיקר ביחס למלון – יקר, לינה יקרה, חדר עלוב ורחוק מקליפטון היל מה שגרר נסיעה יקרה. כלומר אם היית ישנה בקלפטון היל במלון זול יותר רוב התלונות היו נעלמות. לפני 3 שנים ישנו קרוב לקליפטון היל. וכן, שילמנו 15 דולר לחניה ששוקלו מבחינתי כחלק ממחיר החדר שהיה יקר, אבל לא בשמיים. החדר היה בהחלט סביר. המלון כמעט על הרחוב הראשי, ו-10 דקות הליכה מהטיילת ונקודת היציאה של הספינה (ברור שבפועל הולכים לאט יותר כי נהנים מההמולה).

יותר מזה, לא חייבים בכלל לישון בניאגרה הקנדית. אפשר להגיע עם רכב ולישון בכל מקום במרחק סביר כולל אפילו באפולו. לא הייתי עובר ללינה בבאפולו אחרי יום ארוך במפלים, אבל במקרה של שני לילות בבאפולו אפשר בהחלט לקבל יום ארוך במפלים שמסתיים בלילה (הרבה יותר קל להגיע למלון בחצות כשזה הלילה השני מאשר כשצריך לעשות צ’ק אין).

מעבר למחיר הלינה שאר המחירים היו בעיניי סבירים. לא זולים, אבל סבירים. סדר גודל של 20 דולר לאדם לכניסה לאטרקציה (שייט, מערת הרוחות) זה סביר. זה מחיר די טיפוסי לאטרקציות בארה”ב ודומה למחיר של הנהר הנעלם למשל.  לגבי האטרקציות לאורך קליפטון היל – אנחנו לא הרגשנו שחייבים, אבל גם פה המחירים לא בשמיים (סדר גודל של 10-15 דולר לאדם לגלגל הענק או למירוץ מכוניות – עם אפשרות לפאס של כמה אטרקציות זה סביר בעיני).

karnielr ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • karnielr
                  karnielr @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי karnielr

מסכימה עם הדברים. מפלי הניאגרה עצמם יפים ומרשימים וכדאי לבקר בהם. כל שאר הדברים, לא חובה....בכל הפעמים בקרתי בהם כטיול יום מטורונטו, זה אפילו לא יום מעייף או ארוך במיוחד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • ?
                    משתמש שנמחק @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כמו שאומרים – על טעם ועל ריח…

לגבי המלון – אכן הוא השפיע על החוויה הכוללת, אבל זה לא רק הוא.

את קליפטון היל גם לא מאוד אהבנו, עם חריג אחד של מירוץ המכוניות שהבנים עפו עליו (תרתי משמע) ומבחינתם היה שיא הביקור.

הביקור במערת הרוחות היה חווייתי וכיפי, ואכן מנוהל ומתוקתק, אבל צפוף ודחוק בצורה מעיקה.

השיט היה צפוף ברמה כזו שהיה ממש קשה לתפוס זויות טובות לצילום המפלים בלי ששלושה ראשים יפנים יידחפו לך לפריים.

על כל אטרקציה שילמנו את ה-20+ דולר לאדם שלה לחוד, בנוסף שילמנו על חניה באי העיזים (לא זוכרת כמה), בנוסף גבו כסף על שאטל פנימי שנוסע בין האטרקציות בצד האמריקאי (הלכנו ברגל).

אני יודעת שיכולנו לשלם הרבה פחות על מלון בלי חלון עם נוף למפלים, אבל כפי שכתבתי קודם – באנו בגישה של ביקור של פעם בחיים (חד משמעית לא אחזור לשם) – לפחות מיממה, הגענו בצהריים והטיסה שלנו לניו יורק למחרת היתה מוקדמת בבוקר, אז אחד השיקולים היה לראות את המפלים המוארים בלילה, אחרי הביקור בקליפטון היל, מחלון חדרנו במלון, כי לצאת שוב להסתובב בטיילת כבר לא היה יותר לאף אחד כוח.

כמו כל אטרקציה – תמיד יהיה מי שיאהב יותר ומי שפחות.

לגבי מפלי הניאגרה – עוד לפני נסיעתנו הייתי עדה למחלוקת ערה כאן בפורום, זה אחד האתרים שהדיעות לגביו חלוקות מאוד. זאת היתה סוגיה שהשפיעה על המסלול שלנו, מבחינה גיאוגרפית מפלי הניאגרה הם נקודת קצה ולא על הדרך למקום אחר, והתלבטתי רבות לגביה. בדיעבד, זה לא שאני חשה איזו חרטה עמוקה לגבי ההחלטה שנתקבלה, לא סבלנו שם חלילה, אבל אישית אני בהחלט מצרפת את קולי לאלו שממליצים לדלג עליו.  

עוד שיקול, למי שמתכנן טיול משפחתי מתגלגל ארוך באיזור, מסוג הטיולים החד-פעמיים, אבל מאידך מעריך שעוד יזדמן לו להגיע לניו יורק, אולי גם יותר מפעם אחת: מפלי הניאגרה הם אתר מאוד נגיש, ניתן להגיע אליהם בכל גיל ובכל מצב, יש טיולים מאורגנים לשם שיוצאים מניו יורק, כך שמי שממש חייב להגיע אליהם, יוכל להשאיר אותם גם לפנסיה, ולא לבזבז עליהם זמן של טיול באתרי טבע שדורשים קצת יותר הליכה ומאמץ, או כל אתר אחר על מסלול מתגלגל בניו אינגלנד שסביר להניח שלא נגיע אליו ככה סתם ב”קפיצה” מניו יורק או מבוסטון.

שוב – זה הכל מאוד סובייקטיבי, אני רק מציינת עוד זוית ראיה.

hil keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • avnerda
                      avnerda @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

קודם כל תודה לתגובות ואשמח לעוד מי שיכול 

נראה לי שלא הובנתי נכון ואסביר את עצמי למען אלה שעדיין לא טיילו טיול כמו שאני טיילתי  שכולל שלושה שבועות מערב ארה”ב ושילוב של הצד המזרחי (אצלי 6 לילות )

הייתי לי מחשבה (והיו כאלה שעשו את זה ) לסיים את הטיול בטיסה מלוס אנג’לס לבאפולו , לטייל במפלים ומשם להמשיך ברכב לניו יורק וכמובן המון שופינג , השותפות שלי היו אישה + 3 בנות  בנות 24,22,12 .

ועכשיו אני אגיד כמה מילים כפי שרשמתי בתחילה לעזור לכאלה שעדיין  לא  עשו טיול כמו זה .

טיול למערב ארצות הברית זה טיול עם דילוגים ומאוד מעייף , מי שלא שומר שבת בדר”כ לא נח יום בשבוע ויוצא שבד”כ מטייל רצוף 3 שבועות אורז מזוודות כל כמה ימים ונוסע המון , טיול עם כל המשפחה הוא לא טיול זוגי ויש גם מין סיר לחץ שצריך לקחת בחשבון ההחלטה לסיים את הטיול 6 לילות בניו יורק ללא מעבר בין מלונות ונסיעות ברכב הייתה החלטה  נכונה ואני ממליץ לא לנסות לאכול את כל העולם , לניו יורק רצוי לתת זמן ולא 2-3 לילות . 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • hil
                        hil @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

בדיוק חוויה הפוכה, אבל אולי כגודל הציפיות..

הגעתי בשלהי העונה

עצרתי בטורונוטו ליממה וקצת בדרך לסן פרנסיסקו

לא היתה בעיה לצלם

מראש לא חשבתי שמלון עם נוף למפלים מצדיק פער של 150 דולר

על אחלה מוטל (צד קנדי) של 50 דולר, עם חניה וארוחת בוקר חינם.( וכמובן חדר עם מיטה נוחה וכל מה שצריך ואוטו חצי מטר מהחדר)

בערב חניתי בחינם קרוב לקליפטון היל, ומשם ירדתי לכיוון מפלי הפרסה

בבוקר, חניתי בקאזינו בחינם, וכמובן הלכתי ברגל את אי העיזים וחזרה

היה נחמד לפגוש סנאים בדרך (נכון, אפילו שהם חתולים)

וגם זה היה כבר בתקופת השלכת, אז כל העצים היו בגוונים מדהימים.

לא היתה שום פעילות של טוריסט טראפ

• dhz
                          dhz @avnerda נערך לאחרונה על ידי

@avnerda

ב- 2017 יצאתי מבוסטון לטיול של חודש, שבחלקו הראשון נסעתי לכוון צפון מדינת ניו יורק ומפלי הניאגרה.  כתבתי סיכום של הטיול בפורום ואני מצרף קישור אליו:

סיכום טיול לצפון מזרח ארה"ב ולאונטריו

תאריכי ההודעות הרלבנטיות – עד 8 באוקטובר 2017.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @avnerda נערך לאחרונה על ידי

@avnerda אמר:

טיול למערב ארצות הברית זה טיול עם דילוגים ומאוד מעייף , מי שלא שומר שבת בדר”כ לא נח יום בשבוע ויוצא שבד”כ מטייל רצוף 3 שבועות אורז מזוודות כל כמה ימים ונוסע המון

גם פה אני לא מסכים. זו בחירה שלכם לעשות טיול באופי הזה. ברור שאתם לא לבד ורבים עושים טיול כזה, אבל זו לא האפשרות היחידה.

אפשר בהחלט לשבץ ימי מנוחה לאורך 3 השבועות האלה. יום מנוחה מלא, או כמה חצאי ימים. ימים שבהם לא רצים, לא עוברים לינה, לא מנסים לדחוס אטרקציות. זה לא אומר שלא עושים כלום, אבל עושים דברים לא מחייבים. אפשר בהחלט ללכת לבריכה, משחק באולינג, שופינג וכדומה, אולי מוזיאון מקומי קטן (אטרקציה ליגה ד). אולי קמים מאוחר, אולי מתפנקים בבראנץ במקוםלתקתק ארוחת בוקר וכו’.

אפשר גם סתם להיות בקצב איטי. לתכנן טיול לא דחוס כך שיש זמן לסטות מהכביש לאטרקציה קטנה, לעצור באיזה חנות מעניינת שראינו, לתכנן ימים שנגמרים ב-5 ולא רק ב-9 וכו’.

וגם טיול למערב לא חייב להיות דילוגים ומעייף. לא חייבים לדחוס 3 ערים גדולות, 3 אתרי טבע ושלושה פארקי שעשועים. למשל היה מתוכנן לנו טיול בפסח האחרון 10 ימים רק לוס אנג’לס. ומנגד בטיול הקודם למערב (ילדים קטנים) ויתרנו לגמרי על לאס וגאס ואתרי הטסע סביבה, וגם על כביש 1 וטסנו מסן דייגו לסן פרנסיסקו.

אפשר הכל – זו רק בחירה שלכם לטייל באופי הזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • keves160
                              keves160 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

כשהייתי בארצות הברית התלבטתי אם לנסוע לניאגרה כי רציתי לראות מפלים עצומים, אבל זה היה אחרי כמה חודשי טיול ולא היה לי חשק לקפוץ עד לשם בשביל זה, וחששתי שזה יהיה ממוסחר מדי. הפתרון? הלכנו על חלום טיולי יותר רחוק, וכמה שנים אחר כך במקום הניאגרה שפספסתי קפצתי מבואנוס איירס למפלי האיגואסו. עצום וענקי, ולמרות שמתויר הרבה יותר זול, פחות ממוסחר ואפשר להתחמק מההמונים בחלק מהמקומות (תלוי עונה גם). הצד השני של אמריקה אומנם, אבל גם זה צד מוצלח מאוד…...

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • מוני
                                מוני @keves160 נערך לאחרונה על ידי מוני

@keves160

שלום

בצד שמאל של דף הראשון של הפורום ישנם מלוא החופן  סיפורי מטיילים

המקבץ העליון הוא על מערב , ואילו התחתון הוא על  על צפון מזרח

מוני

avnerda תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • avnerda
                                  avnerda @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תודה מוני , נראה לי שמה שרשמת בצד שמאל היה בפורמט הישן , זכור לי כל הקישורים שאיילת ריכזה בשנת 2017 על המערב שהוכנס לצד שמאל , עכשיו אני רואה שיש סיכומים בדף למטה , יכול להיות שאני יכול לשנות פורמט צפייה ואני לא יודע איך ?

• מוני
                                    מוני @avnerda נערך לאחרונה על ידי מוני

@avnerda

היי

לא הבנתי מדוע צריך פורמט ישן

האם יש לך בעיות בפתיחת הדיווחים מהרשימה הזאת בצד שמאל –

• טיול קיץ של ליאור 2013
                                    • טיול סתיו של לטיט - 2014 
                                    • טיול סתיו מוקדם - יורם 
                                    • רינת קראוון בניו אינגלנד 2016
                                    • עודד שלכת בניו אינגלנד 2017
                                    • שרשור עם קישורי טיולי שלכת
                                    • סיגל בוסטון וניו יורק 2017 
                                    • הערים של אמריקה הבלוג המעולה של עמיחי
                                    • המסלולים של אמריקה - ושוב מבית היוצר של עמיחי 
                                    • בלוג נהדר של ורד על פלורידה
                                    • ערבה – אוגוסט 2017 פלורידה
                                    • אורלנדו סתיו 2012, צביקה
                                    • סיפור טיול סתיו 2019,שלכת + אורלנדו של טל
                                    • סיפור טיול סתיו 2019, שלכת עם ילדים קטנים של גיא
                                    • סיפור טיול בילוסטון ובהרי הרוקיז הקנדיים של רינת
                                    • Tega - טיול במערב ארה"ב
                                    • טיול בדרום מערב ארה"ב של עדי

מוני

• avnerda

@מוני הי מוני חג שמח

רשמתי /התכוונתי שאני לא רואה בצד שמאל מה שראיתי פעם בפורמט הישן ,בצד שמאל אני רואה  את התגובה האחרונה  ייתכן שאני צריך לעשות שינוי תצוגה  ואני לא יודע .

בכל אופן תודה רבה על הקישורים ששלחת , יש מה לעבוד .

ועכשיו שאלה : בדקתי בלוח שנה לגבי חגי תשרי בשנת 2021 (מנסה להיות אופטימי לגבי הקורונה) וראיתי שכל החגים בחודש ספטמבר , מה המשמעות לגבי טיול בצפון מזרח ארה”ב כטיול שלכת ? האם זה מוקדם מדי ?

• מוני
                                        מוני @avnerda נערך לאחרונה על ידי מוני

@avnerda

היי

אני רואה את לוח השנה לסתיו 2021

שאלה ראשונה לי- כמה ימים אתם יכולים להקציב לסך הטיול?

מוני

• avnerda

@מוני

בערך 21-23 ימים , סיום הטיול כנראה בעיר ניו יורק  מה שמאלץ להתחיל את צפון מזרח ארה”ב בתחילת ספטמבר.

• מוני
                                            מוני @avnerda נערך לאחרונה על ידי

@avnerda

ראש השנה ב-19 לספטמבר,אז מדוע להתחיל בראשית החודש הזה

התחלה בראשית ספטמבר הווה אומר טיול סתיו התחלתי ללא שלכת כהילכתה

וביחוד שמשאירים את ניו יורק לסוף.

כעיקרון אין לפסול טיול בצפון מזרח בתחילת ספטמבר אבל ללא ציפיות לריכוזי צבעים מהממים

אותם מקבלים כמובן בסוף השבוע האחרון ולאורך אוקטובר.

כמה ימים מיועדים לניו יורק והאם מפלי הניאגרה בתוכנית?

מוני

karnielr avnerda 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון