נהג בן 21: קניית רכב VS שכירת רכב
-
הפוך גוטה – כולם כאן אומרים לך לקנות ולא לשכור
הטיול שלכם ארוך מספיק כדי להצדיק הן את הזמן בקנייה/מכירה והן מבחינה כלכלית
-
@מטייל_4123859 אמר:
היית ממליץ אז לשכור רכב במצב שלי? גם אם הוא עולה 9,000 דולר?
לזמן של 3 חודשים ומעלה ובמיוחד אם אתם מתחת לגיל 24 ישתלם כנראה לקנות (כל עוד לא תקנו חתול בשק). כמו שגם אמרתי, אני בעצמי קניתי רכב לטיול ארוך בארה”ב. ההמלצה שלי היתה שתבדוק לעומק מה אתה עושה ואיך, מה הפרוצדורה ומה אתה קונה. קנייה דורשת יותר זמן ומאמץ מהשכרה, הבאתי את כל הנקודות כדי שתבין במה זה כרוך ותוכל להתנהל בהתאם. שתבין שזה לא כמו לקנות טלוויזיה אלא תהליך ובירוקרטיה ולפעמים גם זמן שגם עולה לך כסף. צריך לדעת למה נכנסים כדי לקבל החלטה מושכלת, לא?
אני אישית גם לא הייתי קונה רכב יד שנייה בשלט רחוק מהמחשב. -
תודה רבה!
-
יש לי משפחה רחוקה בקליפורניה שתוכל לעזור לי עם עניין הכתובת, ואת הפרוצדורה אני מאמין שעם מספיק רצון וסבלנות נוכל לעבור.
האם בדקת מה הפרוצדורה? כי זה לא שייך לאמונה וסבלנות, לפעמים יש תנאים שכתושב זר אתה לא יכול לעמוד בהם. האם כל מה שצריך הוא כתובת מקומית?
האם כדאי לשקול לקנות רכב במקום?
גמר חתימה טובה לכולם
-
תבדוק מחירים באתר הזה, יש מצב שתמצא רכב בפחות מ9000 דולר (מניסיון בדקתי אותם מול חברות אחרות ויצא משמעותית יותר זול
https://carmaster.co.il/Places?location=USA -
עוד כמה שיקולים קטנים
1. כדאי לקנות רכב אמין (יפני בדכ כמו קורולה, מאזדה)
2 בהשכרה בדרך כלל הרכב חדש וצריכת הדלק משופרת, בטיול ארוך הפער בצריכת דלק יכול לעבור גם את ה 1000$ (גם ברכישה כמובן) -
אין לי שמץ של מושג על קניית רכבאבל כמה הערות לגבי השכרה:
במקביל לבירורים על קנייה שווה להתעניין עוד לגבי השכרת רכב. אולי השכרה במקום אחר או בחברה אחרת יוזילו משמעותית. אולי השכרה מעגלית תשפר את המצב, או סתם צירוף אחר של מקום חשכרה והחזרה (יתכן למשל שהחזרה בשדה התעופה תהיה זולה יותר מאשר בעיר), אולי לשכור במדינה סמוכה יהיה זול יותר, אולי לעשות החלפות רבים בדרך (כלומר לא לשכור ל-3 חודשים אלא 3 פעמים חודש, כשע”י כך מצמצמים דמי החזר ואולי גם לא מאותה חברה בכל חלק). חשוב גם לשים לב שיש הרבה מבצעים דרך הסוכנים הישראליים. אשמתסכלים על השכרה עוד 6 חודשים מקבלים מחירון יקר, אבל כשמדובר על השכרה עוד חודש או חודשיים רואים מחירים אחרים. על פניו 9000 דולר זה סכום כדול יחסית, ויש לי הרגשה שחלק גדול ממנו קשור לנהג צעיר. פה יש הרבה הבדלים הין החברות ובין המדינות השונות בארה”ב אז שווה לעשות שיעורי בית מעמיקים יותר.
אני חושב שרכב בסגנון אלנטרה עשוי להיות קטן יחסית. אתם הולכים להיות באוטו המון שעות וימים. לא יהיו לכם 2 מזוודות בתא המטען, אלא שלל תיקים, ציידנית, שקיות ועוד. האלנטרה הוא כמובן לא רכב קטן, אבל הוא גם לא ענק.
אחת המגבלות של קניית רכב היא שהיא גוררת מסלול רציף עם אוטו. דיברתם על טיול של 4.5 חודשים שמתוכו רק 3 חודשים עם רכב. אין לי מושג מה שאר הזמן. אם מדובר על עוגן קשיח (חודש וחצי אנחנו מדריכים במחנה) או משהו בסגנון אז באמת אין צורך באוטו. אבל אם פשוט ריכזתם את פרק הערים לחודש וחצי האחרונים אז זה עניין אחר. השכרת רכב ולא קנייה מאפשר לעשות את זה בחלקים. למדל חודש עם רכב ואז שבוע בלי. אפשר גם לשלב טיסת פנים אם רלוונטי. זה כמובן מאד תלוי מה התוכנית כולה, אבל הגמישות הזו יכולה להשתלם.
-
@מטייל_4123859 אמר:
הייתם ממליצים גם להשקיע את הזמן של קניית הרכב שם? לא מפה דרך המחשב?
זמן בישראל הרבה יותר זול לך מזמן בארה”ב.
ואני ממליץ לך לרכוש רק אם אתה מתכוון לבסס את הקניה על עובדות ובירורים שערכת מראש לגבי כל הפרטים ולא על סמך אמונה במזל טוב ושדברים יסתדרו. אחרת יש סיכוי גבוה שהרכישה בסופו של דבר תעלה לך יותר מהשכרה
-
@hil אמר:
1. כדאי לקנות רכב אמין (יפני בדכ כמו קורולה, מאזדה)
אם קונים רכב ישן יחסית (זה מוזיל מאוד) יכול להיות שעדיף רכב אמין אך אמריקאי בגלל שהחלקים מאוד זמינים וזולים. קרה לנו שאפילו קנינו חלק או שניים בוולמרט כשהיה צריך להחליף פנס או משהו כזה.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
“זמן בישראל הרבה יותר זול לך מזמן בארה”ב”
זה לא מדויק עד לא נכון בטיול ארוך.
אחרי הנחיתה זה הזמן הנכון “לבזבז זמן”, להתאקלם, לעבור את הג’ט לג וזה בדיוק הזמן הנכון לחפש רכב.
אם אפשר (בקלות) למצוא רכב שעולה הרבה פחות משכירת רכב ומשקיעים את מעט הזמן והכסף הדרוש לבדוק שמכנית לפחות הוא במצב טוב מספיק להשלים את הטיול, זה אמור לחסוך הרבה כסף.
-
תודה רבה על הנקודות! אפילו לאחר יישום הנקודות שלך, אני עדיין חושב שקנייה משתלמת יותר עבורי
-
@דוקטור דו ליטל @hil @Yacovron @karnielr
תודה על תגובותיכם.
מחיפוש באתר שעליו יעקוב רון המליץ, הצלחתי למצוא Nissan Versa מחברת Alamo שתעלה לי 22,000 שקלים (הכול כולל הכול – ביטוח, נהג נוסף, דמי נהג צעיר, מס וכו’).
מצד שני, כאשר חיפשתי רכב למכירה, מצאתי אצל דילר כלשהו בסן פרנסיסקו Kia Rio משנת 2013. הרכב נראה במצב מצוין, 130,000 מייל, עבר בדיקת סמוג ובדיקות כלליות. הרכב עולה 5,500 דולר (או 19,000 שקלים) – עם המס, עם הביטוח, עם דמי ההרשמה ב-DMV: יוצא שעולה לי 24,000 שקלים בערך. וזה עוד לפני שמכרתי את הרכב. אני מאמין שאת הרכב יהיה קל למכור אחרי שלושה חודשים, משום שהוא מגיע מדילר מקצועי ושמור במצב טוב. נניח שאצליח למכור את הרכב ב-1,000-1,500 דולר פחות ממחירו המקורי (5,500 דולר), הרי שחסכתי כסף – בסופו של דבר, אחרי המכירה, ייצא שאשלם על הרכב 8,500 שקלים, וזאת לעומת שכירת רכב שתעלה לי כאמור 22,000 שקלים. מדובר פה בחיסכון ענק. גם אם הוא דורש הרבה השקעה ומחקר.
-
זה שמצאת מחיר כזה או אחר עכשיו לא ממש משנה. אתה לא נוסע מחר או מחרתיים, אתה לא בהכרח מתחיל מסן פרנסיסקו. אל תסתכל על דוגמאות סופר נקודתיות כי אולי עד שתיסע תמצא דילים הרבה יותר טובים או הרבה יותר גרועים. אי אפשר ממחיר אחד להשליך על הכל.
בנוסף – “אני מאמין שאת הרכב יהיה קל למכור אחרי שלושה חודשים, משום שהוא מגיע מדילר מקצועי ושמור במצב טוב”, אולי הוא כרגע שמור במצב טוב (אתה לא באמת יודע, אתה מסתכל באינטרנט ולא העברת את הרכב בדיקה מקצועית), אבל אחרי שתטייל איתו טיול מאסיבי של אלפי קילומטרים אולי זה ייראה אחרת, בטח אם חלילה בזמן הזה יהיו תאונות ותקלות. גם כמו שאמרתי, מחיר לא רק תלוי במצב הרכב. אם תהיה בלחץ למכור כי הטיסה מתקרבת או כי אתה צריך לקצר את הטיול, אתה תסכים למכור גם בהפסד גדול, או שאם תחליט לשבת ולחכות למחיר שאתה רוצה אז בזמן הזה אתה משלם על לינה ואוכל והוצאות שגם זה עולה כסף. אל תבנה יותר מדי מגדלים על המכירה. אם תצליח למכור במחיר טוב, מצוין. אם לא אז לא.בעיניי הרעיון של לקנות כצעירים היה שגם בלי המכירה חסכנו המון כסף. הרי אם המחיר היה דומה, ברור שעדיף השכרה: חוסך זמן ואנרגיה (וזמן שאתה מבזבז על בירוקרטיות הוא גם כסף), הרכב טוב יותר, ובכל בעיה יש לך שירות מהיר מלא.
אבל הדבר הכי חשוב וזה גם אמרו אחרים: תתחיל מלברר מה הפרוצדורה לקניית רכב בתור תייר במדינה הרצויה. עזוב מחירים כי אם תגלה שהפרוצדורה לא מאפשרת לך לקנות כתייר או שהיא לוקחת יותר מדי זמן (ואז צריך להוסיף את הזמן לעלויות) אז ממילא כל ההתפלספות על קיה אורה אחת אי שם בקליפורניה לא תועיל לך.
-
כמה. דברים נוספים לקחת בחשבון -
תקלות ותיקונים – תקלות קורות. לחבר שביקר פה שברו חלון, לחברה אחרת היתה בעיה במצבר, הבת שלי נסעה רברס ושברה פנס. כשאתה עם רכב שכור, מיד מחליפים לך רכב (לכן גם חשוב לשכור מחברה עם פריסה משמעותית ולא חברה קיקיונית או מקומית). כשזה רכב שלך אתה צריך למצוא מוסך שיטפל בזה מיידית ועל חשבונך (על פנס שלא עובד משטרה יכולה להוריד אותך מהכביש). ולביטוח זול יש בדרך כלל השתתפות עצמית גבוהה.
סוג הרכב – אם בכל זאת קונה, הייתי עושה קצת מחקר ומעדיפה משמעותית רכב נפוץ יותר מאשר קיה שתוכל למצוא לו מוסכים ותיקונים בכל אמריקה, לא בסאן פרנסיסקו המפונקת והקוסמופוליטית. יש גם חנויות כמו פפ בויז או אפילו בוולמארט שאפשר לקנות חלפים ולתקן לבד (אם אתה יודע איך).
-
בדקתי את הפרוצדורה. אני כן אוכל לקנות רכב בקליפורניה.
אני מתכנן להתחיל בסן פרנסיסקו, לכן שם אצטרך לקנות את הרכב.
-
לפי התגובות שלכם אתם ממליצים ללכת על רכב שכור ולא על רכב קנוי.
אני באמת מאמין שמדובר בחיסכון גדול. רכב מדילר עם Carfax מפורט יכול להימכר בקלות. גם אם אמכור אותו לסוכנות אחרת (שזה צעד קל יותר בהשוואה למכירה לאדם פרטי) אחסוך בגדול.
-
אם לא תהיה לך אף תקלה, זה יכול להיות חסכוני.
לא יודעת אם הם מחזיקים מכוניות סופר זולות, אבל שירותי רכישת רכב מודרניים ואמינים: carmax, shift, carvana.
הם גם קונים וגם מוכרים.
אנחנו קנינו בקארמקס את הרכב הקטן שלנו. יש להם שטח תצוגה כך שאפשר גם לקחת את המכונית לנסיעת מבחן. השניים האחרים הם שירותי אונליין, אבל נדמה לי שיש אפשרות להתחרט עד שבוע.
-
למה אתה מתעקש על הסקה של עובדה שגויה
הדיעות כאן לא חד משמעיות – מציגים לך את היתרונות והחסרונות של קניית רכב מול השכרת רכב.
אגב, בזמן שטיילתי בניו זילנד, היה כלל אצבע שאם תהיה מעל חודשיים הרי שעדיף לך לקנות רכב ולא להשכיר. אתה מטייל 4.5 חודשים (האם בכולם תהיה עם הרכב?)
בכל מקרה אני אסכם לך את התובנות. את ההחלטה תצטרך אתה לקבל
שכירות רכב – תהיה יקרה יותר ומצד שני גם נוחה יותר ועם פחות “כאב ראש”
קניית רכב – מחייבת את כאב הראש של הקנייה / מכירה אבל סביר להניח שתהיה משתלמת יותר, אולי אפילו משמעותית. יש לקחת בחשבון שכשקונים רכב הוא עשוי להתקלקל ולכן יש לעשות ביטוח או לקחת בחשבון שמדובר בסיכון כלכלי.
-
בדיוק. הצגנו לך תמונה של היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות כדי לעשות החלטה חכמה. ועדיין רבים כאן וגם אני אמרנו שכנראה לפרק זמן כזה ישתלם יותר לקנות. קרא כל מה שכתבנו, כי אתה קופץ למסקנות.
אחת מהן היא המכירה לסוכנות – סוכנות היא עסק שממקסם רווחים. הם לא יקנו ממך רכב במחיר טוב, אלא סביר להניח שישלמו הרבה פחות מקונה פרטי. דבר שני, קיה אורה אינו רכב אמריקאי נפוץ שתצליח למצוא בקלות עבורו חלקים אם תהיה לך תקלה באזור נידח. מניסיון, התקלקל לנו חלק חשוב ברכב בטיול טבע, ובגלל שזה היה רכב אמריקאי יכולנו לתפוס טרמפ עם בחור נחמד שפגשנו לעיירה הקרובה במרחק 80 קילומטר ולהשיג שם חלק משומש חלופי וזול מאיזה בחור שסוחר בחלקים.
ואם ביררת את התהליך, אולי תכתוב ותפרט אותו פה למען שואלים עתידיים בבקשה?
-